Българския вариант на Skype червея

Български вирус Преди малко получих собщение да си сваля нови усмивки за Skype. Познато? Съобщението беше на български:

Novi emotikoni za skype ;P -> http://skype-emotikoni.hit.bg

Когато се отиде на сайта пише:

Изтегли Скайп Емотикони безплатно като кликнеш тук ! Спокойно това не е вирус ;)

Разбира се когато го свалиш ефекта е същия като оригиналния червей за който писах преди три дни, с малки промени - съобщението и пича който го е направил - FmX. Всъщност това не е голямо геройство - както не съм работил с VB пак мислех да променя червея да разпраща съобщение да не свалят хората другия червей - просто начин за предупреждение. Обаче и това би било спамващ червей и затова не го направих.

Чувствайте се предупредени.

Допълнение 04 Юни 2007 21:05 :

Излезли са две нови версии. Линк към единия директно сваля zip файл с червея, а другия сочи към добре направена страница, която имитира тази на Skype. Линковете няма да ги давам. Само ще ви кажа, че първия червей е качен на сайта на кв. Прослав (!), а другата изглежда ето как:

Добре направена фалшива страница за Pamela за Skype

Това което ме притеснява е, че последната страница е била отворена около 111200 пъти. Това означава, че най-много толкова хора са си го дръпнали и пуснали. Представяте ли си какъв спам е това, щом съобщението се е пратило на всичките им приятели поне по веднъж! На всичкото отгоре има наглостта да пуска обяви от Google. Отговорност за последните два червея имат MaFRoN и Mr_StZ (тоя със сайта).

След малко ще пиша на админите да свалят сайтовете. Съветвам ви да направите същото (или да ми пишете) ако видите подобен червей. Тези тук са безопасни, но е въпрос на време докато някой не се сети и сложи зловреден код вътре.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Svejo.net
  • Pipe.bg
  • Dao.bg
  • Ping.bg
  • Technorati
  • Dobavi.com
  • Lubimi.com


20 коментара за “Българския вариант на Skype червея”

  1. Боян Юруков каза :
    1

    Първия вирус е премахнат. Изглежда човека е използвал анонимното им http://FTP.

    От free.bg още не са премахнали втория сайт, въпреки че някой ги е предупредил за него още на 1-ви.

  2. Боян Юруков каза :
    2

    Допълнение към сайтовете: http://vij.free.bg/ и http://erottic.hit.bg/ . Мисля, че са на един и същи човек.

  3. Dragomir Stanchev каза :
    3

    ebasi, tva pluzna po-burzo ot grip prez zimata. Dokato go proechetoh tuka mi go pratiha 4ma dushi :)

  4. Mr_StZ каза :
    4

    Xaxa… нека да добавим и http://yurukov.net скоро ще баде премахнат! Тази статия ся я виждам за парви пат, но както и да е скоро господин Боян Юруков ше губи! И прияτно тасене на log-ове. Xaxaxa…

  5. Боян Юруков каза :
    5

    Минал си през гръцки proxy сървър и си мислиш, че това помага. Като правиш такива неща, поне не използвай стандартното си име, защото е някак си тъпо. И в Стара Загора има полиция.

  6. Mr_StZ каза :
    6

    Кои е казал че ползвам моито име! И кои знае дали сам реалниа Mr_StZ ако изобщо има такова! Пак и кво може да ми направи полициата като ВСЕ още не сам направил нищо ;)

  7. Ge3k каза :
    7

    Мога да лепна кафто си ник искам ;) И какви по точно неща правя?

  8. Кошмата ти :D каза :
    8

    Мислиш ли че е трудно да намериш Мъж на име Боян Юруков роден на 22 Октомври 1984, пак и Пловдив не е толкова голям ;)

  9. SeX каза :
    9

    Виждаш ли ника няма значение ;) :D

  10. SeX каза :
    10

    Xax… Какав хост :D

    IP address: 72.22.71.42
    IP country: United States
    IP address state: California
    IP address city: Santa Monica
    IP postcode: 90405
    IP latitude: 34.011902
    IP longitude: -118.468201
    ISP: iPowerWeb
    Organization: iPowerWeb
    Host: st87.startlogic.com
    Local Time: 2007-06-26 22:47

  11. Mr_StZ каза :
    11

    Чаи поне да те забавлявам от един ник :D

  12. Боян Юруков каза :
    12

    Ох, аман от hater-и. Отиди да си злобееш с lokofen1 от заза - той е същия като теб. И вземи си оправи писането.

  13. Mr_StZ каза :
    13

    Хмм… Едно искам да баде махната тази страница! И да не пише нищо за мен в този сайт! Ще го получа ли това което искам?

  14. Mr_StZ каза :
    14

    До колкото за писането и ти не си много добре :D Написал си “hater-И”! Но както и да е! Чакам отг.

  15. Mr_StZ каза :
    15

    Освен ако не си искал да пишеш hater но както и да е!

  16. Боян Юруков каза :
    16

    Няма да махна страницата, защото е за skype червеи, а не за теб лично. Като си направил такъв трябва и да си поемеш винава. Ако искаш се оплачи на hosting-а ми или където искаш, да видим дали ще ми забранят да предупреждавам хората за червеи. Просто не прави повече такива неща и няма да има какво да пиша за теб.

    От известно време мисля да напиша статия със заглавие hatemail и да пиша за всички като теб. Особенно в заза има много, които пишат глупости по мой адрес и ме псуват. С изключение на някой екстремни случаи ги игнорирам, но ми стана интересно как може да не понасяте толкова хората.

    А да - вписвам те и теб в тази група заради това, което написа тук, както и езика ти в други форуми.

  17. Mr_StZ каза :
    17

    Явно по лошия начин ще е :|

  18. y7 каза :
    18

    hjndfjwehldhflkd (heidy) ()f
    f

  19. rumqna каза :
    19

    mnoo qk sait

  20. Боян Юруков каза :
    20

    Благодаря :)

Оставете отговор

Може да използвате тези тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>