Нова бета версия на Skype – 3.5

skype_beta_35_features.jpg Излезе нова версия на Skype – 3.5. Още е в бета версия, защото от компанията са добавили няколко нови функции, които изглежда имат нужда от тестване. По мое мнение повечето от новите добавки и възможности в Skype са ориентирани за нуждите на бизнеса. Виждам в това мисленето на Ebay – създаване на среда за работа на нови бизнеси и печелене от това. Логично при условие, че притежават skype и прилагат новата си стратегия.

skype_beta_35_features_comment_video.jpgПървата новост е, че можете да добавяте клипове към съобщението си в профила и докато чатите. Разбира се за сега ще ги виждат само тези, които са с новата версия. Това е много яка добавка и качва тези съобщения на ново ниво. Ако си спомняте може да ги промените като добавите цветове и други интересни неща със Скайпстроение. С клиповете става по-интересно. Единствения недостатък е, че може да се качват клипове само от Metacafe – подобие на Youtube. Изглежда обаче само с тях са успели да си оправят проблемите с лицензите. Ако искате да си сложите личен клип, трябва да го качите там и после да го изберете. Освен това има един бъг – когато се опитате да гледате някой клип докато си избирате, не може да се пусне. Може и да е грешка само при мен.

skype_beta_35_features_snapshot_video.jpg Втората новост е записване на видео разговорите. Докато говорите с някой с видео може да го запишете. Това ще е много яка функция. Както отбелязват от Skype Journal обаче, за да започнете да записвате, човека отсреща трябва да се съгласи. Съгласието е подобно на онова, което дава когато си пуска камерата. Затова се откажете от мръсните номера, които току що ви хрумнаха.

skype_beta_35_features_prime.jpgВсъщност това не е толкова нова функция, но има подобрения към нея. Skype Prime ви позволява да си създадете платени услуги по Skype. Може примерно да направите линия за помощ или съвети за блогване, интернет, жени или каквото ви хрумне. Може да добавите и видео към разговорите. За всичко това може да посочите еднократна цена или на минута и когато някой ви се обади да ги таксувате. Същото както платените номера на БТК. Когато се регистрирате за тази услуга, давате PayPal сметката си (трябва да имате такава) и парите се превеждат там. Мисля, че Skype взима малък процент. Регистрацията е безплатна.Аз мислех да си направя такава линия, но от две години имам проблем с PayPal сметката си и не мога да си направя нова. Дълга история, но като я оправя, ще се регистрирам.

skype_beta_35_features_forwarding.jpg Последната официална функция е препращане на разговорите на други абонати. Може да знаете, че препращането на стационарни телефони и мобилни телефони съществува отдавана. Ако не сте на линия, обаждането се препраща. С новата функция може да препратите обаждането на някой към друг абонат. Това ще е много удобно за телефонни центрове които работят и на skype.

От Skype Journal споменават и за още две функции – комерсиални контакти и пренабиране. Първите са полезни за бизнеса, защото позволяват фирмите да покажат повече комерсиално присъствие с лого, продукти, съобщения и подобни. Второто се предполага, че трябва да пренабира последния избран номер, но аз не успях да го намеря къде е.

Аз обаче намерих още две новости. Едната е, че в историята на чата може вече да видите съобщения от различен период. Досега можеше само да видите последните съобщения и така да вървите назад във времето. Сега може да си избирате да видите разговорите от преди ден, месец, година и и т.н.

skype_beta_35_features_chat_history.jpg

Освен това още щом отворите програмата ще видите, че под надписа колко пари имате в сметката си (или реклама, че можете да си купите ваучър) има реклама на магазина на Skype. В рекламата се казва, че можете да си купите слушалки и skype телефони от еди къде си. Интересно ми е докъде ще стигне това при условие, че вече има цяло меню отделено за целта на рекламата на собствения им магазин. Надявам се да не компенсират факта, че Skype->Skype е безплатен с един куп реклами течащи по екрана. Може да им хрумне докато си говорите да пускат „рекламни паузи“. Може да ви се струва, че преувеличавам, но вече видях много хубави страници и програми да се развалят така.

skype_beta_35_features_new_ads.jpg

[tags]skype, skype beta, 3.5, prime, call forwarding, video moods, metacafe, bug, chat history, история на чата, препращане, пренабиране, прайм, видео съобщения, бета версия[/tags]

5 коментара

  1. Ми какво да ви кажа новият скайп 3,5 е пълна боза

  2. 3.5 не е нов. Най-новата стабилна версия е 3.8. Сега излезе една бета версия, която изглежда зле, но доколкото разбрах, не е била в окончателния си дизайн и функции. 3.8 обаче си е супер като качество, но не трябва да забравяме, че всички версии от 3.0 нататък за направени за мощни компютри, предимно с две ядра и широколентов интернет – нещо все още рядко срещано в България. Говорил съм със щатите и звукът и видеото бяха перфектни. Всичко е от компютъра и връзката.

  3. Здрасти!
    Инсталацията на стари версии не се получава. Изписва, че има такава и някакъя код показва 1603. Деинсталирах го и пак същото. Нито 3.8 нито 3.6 може да се качи.
    Някакъв съвет?

  4. О, това е много старо. Сигурно вече не ги поддържа мрежата на Skype или инсталацията, която си взел е развалена.

  5. Благодаря за бързия отговор!
    Аз от няколко места ги теглих и ми казва, че вече имало такава версия и не можело да я качи. Тогава показва и въпросния код. Някой ми каза, че скайп пазело някакви данни и трябвало да се изтрият от регистрите. И това правих и пак не става. Но пък ако кача по-стара от 3.6 се получава. Но не ми трябва толкова стара. Просто версии 4 и 5 са ми много неудобни. А най-интересното е, че ако влезеш в повечето сайтове да теглиш 3.6 или 3.8 ти показва, че теглиш тях, а после се оказва, че е 4 или 5!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.