Скъпа, хайде да си купим морска крепост

Ако ви се намират излишни 4 милиона лири, може да се сдобиете с една малка морска крепост. Тя се намира на малко повече от два километра от острова Уайт, който е близо до Суетския канал. Самия остров се е славил още от Викторианския времена като място за почивка на аристокрацията.

Крепоста от своя страна е била построена между 1867 и 1880 г. за да охранява острова. Казва се „Ничия земя“ (No Man’s Land) и се продава от сегашния й собственик, който изглежда е затънал във финансови проблеми. През 1980 г. е бил превърнат в луксозен хотел, който е бил предпочитан заради усамотеността си. Ако сте звезда и не искате да ви досаждат фенове или папараци, какво по-добро от километри водна шир. Сградата е с размери 18 на 61 метра и има две хеликоптерни площадки, басейн, фитнес, джакузи, 21 стаи и дебели непробиваеми стени.

Интересното е, че има още 3 такива водни крепости. Използвам този термин, защото реално погледнато те са имали за цел да пазят острова, а и това е буквалния превод от английското sea forts. Те са били: St Helens Fort, Spitbank Fort и Horse Sand Fort. Ето тук има галерия със снимки от крепостите в оригиналния си вид. Давам и малко снимки на продаваната крепост. Така де – ако има заинтересовани.

seafort_01.jpg seafort_02.jpg seafort_04.jpg
seafort_05.jpg seafort_06.jpg seafort_07.jpg

[tags]No Man’s Land Fort, Spitbank Fort, St Helens Fort, Horse Sand Fort, продажба, морска крепост[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.