Zazz.bg – правилата за Pro и групи

Най-накрая. Изкараха правилата за Pro. Sm00k3 каза, че са ги пуснали вчера, но днес са ги махнали пак, може би за да направят малки промени. В основата си правилата са това, което очаквахме – примерен профил, хубав аватар, качествени клипове, редовно качване, добро отношение към хората и т.н. Новото е, че ще има „Комисия от старейшини“ и те ще решават кой да стане Pro. Има ограничение за максимум 5 pro на седмица, а karakonjul няма да може вече сам да избира кои ще са, макар и да участва в комисията. Освен това pro може да получат хора които качват уникални клипове или дори и да не са качили нищо, помагат много на общността. Планира се скоро pro-тата да имат глас за това, кои клипове да са на първа страница и за промените по сайта. Ето текста на всички правила. Очаквайте промени в тях, щом не са публикувани официално.

Въпросите, които възникват у мен са няколко:

  • Ще се изчистят ли хората, които имат pro досега? – Аз мисля, че е по-добре да се оставят така или по-добре да се преразгледа дали отговарят на правилата.
  • Кои влизат във въпросната комисията освен karakonjul? – Може да се гласува сред pro потребителите примерно 7 човека, които да определят кои ще са новите pro. Това е принципа в wikipedia.
  • Има ли измислен модел според който ще може да се отнема pro? – Може би тази функции трябва да се дадат на комисията, но трябва да има и правила. Останалите pro може да дават номинации за целта.
  • Ще има ли отделна страница, където ще се обявяват новите pro? – Мисля, че ще е добра идея да се направи страница от типа „новите pro тази седмица“. Така ще има повече прозрачност.
  • Като цяло мисля, че може да се вземе много от модела на потребителите, който wikipedia използват.

    Другата голяма новина са групите. Доколкото знам те не са обявени още. Пак Sm00k3 ми ги каза. Всеки може да направи група, а под профила може да се види в кои групи участва един човек. Към групите може да има дискусии и да се добавят клипове. Това, което липсва в момента е централен регистър на групите и търсачка. Може да се добави в основната търсачка бутон не само за клипове и потребители, но и за групи. Предполагам, че в момента е само бета и още допълват неща. Вече има доста направени групи. Вижте например под профила на Sm00k3. Има и група за всички pro потребители.

    Ще продължа да следя промените по тези две функции и се надявам да видим още доста от екипа на zazz.bg.

    [tags]zazz.bg, pro, zazz, vbox7, про, потребители, правила, групи[/tags]

    20 коментара

    1. а, не, просто ми стана чудно, че с три поста рекламираш някакъв сайт, а никакви коментари няма по тях…

      така или иначе не съм ‘навътре’ в цялата zaz работа, та да ме интересуват прота и друго такива работи – звучат ми като меренето на пишки в mirc, опове, банове…

      нищо лично, просто чешем пръстите по клавиатурата, нали тъй?

    2. Пич, не са 3 поста, а 23. Започнах секция за сайта за да давам идеи за подобрение и съобщения за бъгове. Сайта си е доста стабилен и има доста потенциал, затова го правя. Нещо като youtube-бебе е. Иначе има почти половин милион регнати от които по 3000 до 5000 са постоянно на линия. За сега наистина много се държат като в mirc-ата, но има и доста сериозни неща.

    3. Досега имаше падащо меню над всеки клип, който качи човек. С това меню може да избереш в коя група да се добави клипа. Мисля, че нямаше опция за махане на клипове от група. Сега са го махнали и това меню и доколкото знам за сега не може да се добавят клипове.

    4. Ами виж сега ,пич,добре че е Боян да ти обясни за какво става въпрос че… ако нямаше тоя сайт до са да си негър в тъмна нощ!

    5. Съжалявам за нахалството, ама ми се вижда готина това с PRO титлата, обаче ми казаха да помоля да ми прегледат профила, защото като стоя в сянка няма как да го видят.

      http://vbox7.com/user:potkor

      Ако може отговор дали ще може да се прегледа и благодаря много предварително.

      Peace out* UE_Francis

    6. Я какво си намерих! Е ако ти си част от хората които стоят зад vbox7, да си кажа. Аз ползвам сайта основно, за да събера песните които обичам на едно място. Имам проблем с търсенето. Може би е добре да се направи нещо с трансформиране на кирилица в латиница и връзки между ключови думи. За ключовите думи също може би трябва да има някъква human редакция ако е възможно. Дразни ме и това, че в топ 40 влизат абсолютни простотии, но „Глас потребителски – глас божи“

    7. „Пич, не са 3 поста, а 23. Започнах секция за сайта за да давам идеи за подобрение и съобщения за бъгове. Сайта си е доста стабилен и има доста потенциал, затова го правя.“ От „затова го правя“ останах с грешно впечетление .

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.