Циганска окупация

zx500_368204.jpg

Събитията в Красна поляна се развиха по-бързо отколкото всички очаквахме. Циганите са се надигнали на нещо като импровизиран бунт. Изглежда твърдят, че не са чупили и не са буйствали. Не знам защо не им вярвам. Може би защото всеки път, когато се дигнат става така. Ако си спомняте миналата година бяха убили един професор пак с масовка.

Според репортажите, полицията са обградили района и пазят да не влиза никой вътре. А какво става с хората вътре? Циганите вилнеят на воля. Според мен, това което им трябва на тях е няколко отряда немски полицаи. Имам чувството, че последните останаха доста разочаровани от това, че световното мина без много безредици и нямаше къде да си изпробват сълзотворния газ.

Точно това им трябва на циганите – сълзотворен газ и нов затвор. Не трябва да правим гета от кварталите им. Не трябва да има строим яки къщи с европейски пари. Трябва да се наемат всички пенсионирани полицаи, военни и охранители, да им се връчат електрически палки и всеки циганин, който участва в такива мероприятия да бъде осъждан и заставян на обществено полезен труд. Това е по-добре от затвора – иначе трябва да плащаме за тях. Ако избягат – има едни халки за крака, с които могат да се следят. Ако се опитат да ги махнат – електрошок. И за всичко това ще се плати от евро-фондовете за интеграция на малцинствата.

zx500_368207.jpg

Не пиша всичко това от яд, че са рушили, били и псували българи. Казвам го защото всички знаем какви са циганите и виждам какво е отношението и липсата на решителност на полицията и политиците. Така ни се качват още повече на главата. Пак ще дам за пример Германия, където съм сега. Ако си мислите, че тук не бият малцинствата! В по-малките градове ако си по-мургав и те хванат на улицата по тъмно ще те пребият като нищо. Полицията ще си затвори очите. Случвало ми се е дори да се оглеждам докато минавам набързо през малки села по светло.

Няма такова нещо като толерантност в Европа. Има лицемерие. Затова стига безгръбначните ни политици са се прекланяли пред евро-вълчицата и нека за направят нещо по въпроса.

Иво Мирчев е направил един супер репортаж от мястото на мелето със снимки и клипове (евала брато) – Цигански (ромски) работи…

Ето и още по темата:

Нюза – Цигани бият полицаи и българи
Дневник – Роми нападнаха полицаи пред виетнамските общежития в „Красна поляна“
Дира – Ромски щурм блокира цял квартал в София
Ангел Грънчаров – обсъжда как ние сме повече виновни за случилото се от циганите и как съм агитирал да ги бием за да решим проблема.
Наблюдател – дано няма убити.
Роми vs. mangali
Фотогалерията на Дневник

[tags]цигани, роми, щурм, бой, полиция, красна поляна, виетнамските, общежития[/tags]

16 коментара

  1. Първата снимка, която си копирал от news.bg не е от посоченото сбиване, а от сбиване между пънкове и наци-скинове преди месец и половина пред зала „Универсиада“. Още като видях „истинността“ на снимките се усъмних и в качеството на информацията…

  2. И утре като се обяви Първанов за пожизнен президент, наместник на Амон Ра на Земята и ти и група от 500 души с тояги в ръце се възпротивите на това, а пенсионираните полицаи и други милиции ще са тренирани в сегрегация с циганите…

  3. горе си сложил тая картинка и лозунга, “ и ти си виновен. какво ще направиш?“

    само ти предлагам да се замислиш защо има ГЕТА и защо ХОРАТА (извинявай за израза, но аз ги смятам за хора, както и смятам за хора и тези, които не ги смятат за хора) в гетата се вдигат на такива бунтове. после можеш да помислиш дали и ти нямаш пръст в тая работа.

  4. И още нещо ми е интересно – във Франция като имаше бунтове – всички пляскахте срещу „лошите капиталисти“, а сега „дай да бием циганите“…

  5. Колко от вас са имали ромче за съученик?

    Аз имах 4 в първи клас. 3 във трети, до пети го докара само един от тях.

    Колко от вас са живели в среда сходна с тази в която живеят ромите?

    Според мен е трудно да ти се прииска въобще да опиташ даже и под формата на социален експеримент.

    Проблемът е комплексен. Интеграция няма, няма и да има докато държавата не се заеме с това. Не конкретна партия (те се заемат само по избори когато срещу 5 лева и 2 кебапчета могат да си купят глас), а държавата.

    Е аз нямам вяра на държавата и на прилежащите и институции.

    Така че до следващият „бунт“.

  6. Аз лично съм видал в автобус как един младеж изрита с кубинка една циганка след което слезе на спирката. Каквото повикало такова се и обадило. Или ги приемаме или не. Ако ги приемаме (циганите) би трябвало да им помогнем да преоделеят психологическата си изостаналост, да разберат че трябва да се образоват и да работят. Ако не да се направят стени около Факултета и полицията да стои на входа.
    Второ няма как да стане. Света няма да ни позволи. А и ние хленчим и искаме от европейците помощи, което си е лицемерие ако проявяваме друг стандарт към по слабите. Това, че както спомена някой по горе германците бият само показва, че обединението на Германия беше грешка и че Германците още трябва да са под окупация за простотиите които извършика през втората световна война.
    Как да се интегрират циганите е друг въпрос. Не съм съгласен да им се строят къщи даром. Също да има се дават помощи за децата.

  7. Как се интегрират турците в Германия

    “Години съм без работа и бях много учудена, когато от бюрото по труда ми предложиха да започна в един младежки център в Кройцберг. Работното ми време беше от 17 до 23 часа, от сряда до неделя. Отидох пробно и първата вечер на вратата ме “подпряха”: “Немска свиня, измитай се.” И аз се изметох, защото ножовете, които ми показаха 13-годишните бяха истински. На другата сутрин посъветвах чиновника от бюрото да отиде сам да работи в центъра. Не ме наказаха, а мястото е още вакантно.” – разказва Хелга С. Тя по професия е социален работник, познава много турци в Берлин, но според нея ситуацията при младите ескалира. “Повечето напускат училище след 7 клас, трудно четат, трудно смятат, някои могат да пишат отделни думи. Шансовете им на пазара на труда са нулеви. Момичетата искат да станат козметички, момчетата – да продават коли. Агресивното поведение трябва да ги компенсира за всичко останало. Непрекъснато никнат проекти за деескалация, педагози провеждат едно или друго мероприятие, но шанс да пробият стената имат само колеги от турски произход.”
    http://e-vestnik.bg/1989

  8. И аз считам циганите за хора и въобще не правя такова разделение между етносите. Разделението, което виждам е в отношението на полицията и управниците. Полицията толерира скинарите, а управляващите – циганите. И двата лагера – скинарите и циганите – твърдят, че другите са започнали боя. Истината е, че когато група от едните срещне единици от другите обикновено има пребити.

    Искам да има интеграция и за целта има много социални програми, които не действат поради лошо управление. За да се интегрират според мен трябва да има образование и стриктни правила относно кой как получава какви помощи. Трябва да има ограничения при отказването на работа или преквалификация. Има много, което може да се направи, но наистина не трябва да е на кампанийна основа, а цялостна програма от страна на правителството.

    Това което видяхме снощи и сме виждали вече много пъти е как тези хора буйстват и скандират, докато всички ние им плащаме осигуровките и данъците. Аз съм за интеграцията, но такива бунтове не са приемливи и трябва да им се даде да разберат, че ако искат да протестират, трябва да го правят културно. Помните ли протестите за Странджа – на някой да му хрумна да троши коли и да бие полицаи?

    Всъщност твърдо трябва да е отношението на полицията и към скинарите, защото те са тези, които ескалират подобни конфликти. Те не пазят България от нищо. Те са просто банда нехранимайковци с морални отклонения и жажда за кръв.

    Това, което ме притеснява още повече е, че лидерът на циганите, към който властта се обръща в Цветелин Кънчев. Знам страшни неща за този човек и въобще не ми се струва, че му е мястото в политиката. Пък кой знае – може наистина да иска доброто за циганите.

  9. @lyd – не обичам думата гето, но това е нещото което най-точно описва положението. Трябва твърда ръка и стабилна социална политика и да – аз и всичко останали сме виновни, че не сме заставили политиците да го направят. Това и още много други неща.

    @Димитър – Когато станаха бунтовете във Франция мнението ми беше същото като за това снощи. Хората се отнасят различно за подобни вълнения там, защото по принцип французите вдигат барикади за всичко. Около тези събития в Германия се опитаха да подпалят подобен бунт, но полицията потуши нещата за няколко часа. Ето разликата в отношението.

    @StarWars – един от многото примери. Разликата е, че тук поне турците и негрите малко от малко се опитват да се интегрират, да работят и да получават образование. Тенденцията на отпадане от училище и образуване на гета е от скоро и управниците им ще е по-лесно да я решат. При нас трябва да се превъзпита цял етнос. Жалкото обаче е, че у нас има много умни и работни цигани, които получават същото отношение като останалите.

    @dzver – айде сега глупости …

  10. Махни я тази първата снимка – тя изобщо не е от тези събития. До сега няма данни за ранен наци-скин.

  11. Какво искат циганите – шанс просто да оживеят. Предстои повишаване на цените на тока – тях това няма да ги засяга. Няма да пуснат отчетниците в махалата и толкоз. Имат си собствени кметове – тартори, собствен съд – мешере, собствен ред. Имат си и циганска партия – ДПС. Можем да се поучим от тях. Ако и ние се научим да пъдим отчетниците, бих могъл да отдъхна – това е гражданското общество – да гони натрапниците с широко отворени гърла. Трябва ни българско ДПС. Като не могат да си събират таксите от циганите Електроразпределение и Топлофикация, да не могат да си ги съберат и от нас.

  12. Не си съвсем прав – така ще се стигне до хаос в обществото и икономиката. Пък и Атака сега се има за нещо като ДПС за българите, но те вместо дипломатичност, го удрят на фашизъм.

    Но наистина всички тези преференции за циганите са тревожни и настройват още по отрицателно обществото. Затова и написах следващата статия – за циганската интеграция и какви проблеми виждам около нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.