Доста новини от VBox7

През последните два дни от VBox7 пуснаха няколко новини в блогът им една след друга. Това е изненадващо като се има предвид колко рядко са писали досега.

Първата новина е от Боги, който ни предупреждава да не си сваляме програмата D1Downloader, защото тя подменяла някой от dns записите ни и така ни пренасочвала към други сайтове. Примерно ако се опитате да отворите vbox7.com ви се отваря vbox7.bg. Същото ставало с други известни български сайтове. Интересно ми е дали някой ще потърси виновника и отговорност или поне обяснение от сайтовете, който очевидно имат полза от такъв вирус.

Следващите новини са от Слави и се отнасят до нововъведения в сайта. Двете новости са отговарянето на клип с клип и добавянето на клипове в групите.

Отговарянето на клипове го бях го предложил преди доста време и изглежда най-накрая са решили да го сложат. Идеята е, че когато видиш клип и искаш да направиш видео отговор, можеш да го запишеш, да го качиш и да го добавиш към отговорите на въпросния клип. После когато някой го отвори ще може да види твоя клип в списъка с отговори. Проблема с това е, че ще се появява много спам и клипове, който явно не са свързани с твоя клип ще се пускат като отговори. Хубавото нещо и причината, поради която го предложих тогава е, че така ще се стимулират хората да правят повече лични клипове с нет камерите си.

Другата новина е, че пак са пуснали добавянето на клипове към групите. Е, те бяха пуснати и преди, но ги спряха, защото им се претоварила системата. Сега ги пуснаха, като пак трябва да се вижда падащо меню в което се избира в коя група можеш да добавиш клип. Обаче още докато четях новината спряха тази възможност, защото пак им се претоварила системата.

Надявам се да го оправят това скоро, защото е интересна възможност, но би било толкова по-добре ако спрат да въвеждат нови неща и започнат да оправят грешки. Толкова много грешки са се натрупали в сайта, че вече на моменти е не само дразнещо, а и трудно да се използва. Знам за ограниченията в Ajax технологията, но има начини да се ограничат забавянията, вместо да се пишат съобщения до потребителите, че е неизбежно.

[tags]vbox7, blog, новини, проблеми, новости, въведения, отговори, видео, клипове, групи[/tags]

3 коментара

  1. D1 Downloader не е вирус, а елементарен spyware!

    За да се оправи компютъра просто трябва да се изтрият записите от HOSTS файла, които е направила „програмата“:

    Файлът се намира в директория:
    C:\Windows\system32\drivers\ect\

    За да не се стартира автоматично с Windows, трябва да се изтрие от startup регистъра:
    Start>Run>msconfig>Startup>махате отметката пред D1 Downloader

    Вчера сезирах Softpedia и днес получих отговор:

    „Thank you for your notification.

    The software is no longer available for download on Softpedia.“

  2. Е не е точно spyware, защото пренасочва страниците ти. Мисля, че няма тава категория досега, затова ще го сложим в общата malware.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.