Desk.bg една седмица по-късно

Както обещах, една седмица по-късно отворих отново Desk.bg за да видя какво са направили. На 20-ти ви писах, че няма възможност да се регистрират студенти, които не учат в българските университети. Такива са много българи по света, такъв съм и аз. Мисля си, че от този факт Desk.bg биха загубили много, защото по мои наблюдения, тази група хора общуват предимно чрез интернет и в по-голямата си част членуват в някаква интернет социална група. За тези около мен това най-често това е Facebook, Studivz, LinkedIn или Xing.

Днес отворих сайта и открих, че са променили дизайна. Сега трите основни цвята са морско синьо, тъмно сиво и светло синкаво сиво (ако не съм уцелил имената на цветовете, извинете ме – момче съм). Преди синьото беше червеникаво оранжево. Освен това са сменили общият вид на страницата. Направи ми впечатление, че имат три линка „Регистрирай се“. Малко е много според мен. Освен това искрено се надявам, че имат право (говоря за лицензи) да използват снимките на главната страница. Казвам го, защото очевидно някои от тях не са българи и най-вероятно снимките са взети от някой чужд сайт. С тях искат може би да припомнят с колко много хора сме се забравили и да създадат впечатлението за тълпа. Аз като почитател на простотата (въпреки, че рядко я постигам) мисля, че е снимките са малко излишни. Може би като се регнат повече хора и си качат снимки, да сложат да се показват тях, въпреки че това би нарушило идеята за затвореното общество.

Както и да е, това, което наистина ми направи впечатление е следният текст на началната страница:

Desk.bg е затворена мрежа за студенти и випускници от Българските университети
С помощта на Desk.bg можеш:.

Според мен това означава, че са се отказали да поддържат чуждестранни университети въпреки това, което Благомир каза преди седмица. Може би е само за сега, докато оправят грешките в сайта. Надявам се обаче скоро да направят регистрация и за нас, защото както казах по-горе – само губят от това. Най-малкото, че имам намерение да им правя такива коментари за в бъдеще, ако успея да се регна.

А като казах бъгове, ето и още нещо от мен.


Трябва ти Adobe Flash 8.0 за да видиш това.

Всъщност, ако съдя по началната страница на сайта, трябва да очакваме промени и подобрения в следващите няколко дни. Това сега ми изглежда малко като алфа версия.

[tags]desk.bg, социална мрежа, чуждестранни университети, студенти, грешки, бъгове, регистрация, клип[/tags]

7 коментара

  1. за снимките – има сайтове, които предлагат снимки с уредени права, които може да ползваш за свой сайт или за някакви печатни материали, които правиш. такива сайтове са два вида – платени, каквито използват много фирми и безплатни, където фотографите просто споделят за слава.

  2. Мен пък ми прави впечатление нещо друго – липсата на „забравена парола“. регистрирах се преди седмица за да видя какво е, но не си спомням каква парола съм използвал за сайта. Явно няма и да разбера,

  3. Горанов, прав си за това за забравената парола. Не го бях забелязал.

    Longanlon, знам че има такива сайтове. Мисля, че ги наричаха image stack. Надявам се и Сребрин и Благомир да ги знаят, защото тези неща трябва да се спазват.

  4. Аз попаднах на друг сайт – 3drasti.com. Доста подобен като идея, там поне може да се регистрират и чужди университети, както и има функционалност за забравена парола, ама като гледам има още доста да работят и от двата лагера.

  5. Имам само едно нещо да кажа за този сайт. То е първото нещо, което му хрумна като го отворих: „Я, Facebook!“. Използвали са някой от свободните програми за социални мрежи с темплейт, подобен на facebook. Проблемът е, че изпълнението не е много добро. Не съм виждал какво има вътре в Desk.bg, но този тук не ми прави впечатление. Дразнят ме сайтовете-копия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.