Евровизия

Хиляди поздрави за нашите – на пета позиция сме на Евровизия ако не сте разбрали вече. Аз лично мисля, че заслужавахме да сме в челната тройка, ако не и на първо място, но нали не решавам аз. Песента на сърбите, макар и добре изпълненена не беше кой знае какво, а и музиката беше крадена. Не знам дали нашата песен беше най-добрата, но определено беше по-добра от победителите.

Елица Тодорова и Стоян Янкулов

Тъй като тук гледахме Евровизия по немската телевизия, за да видим телефоните за гласуване, чух коментарите на немския водещ. По точно Вероника ги чу и ми ги преведе. С две думи човека се възмущаваше, че броя на точките които се раздават не са пропорционални на размера на държавите. По тази причина т.н. източен блок раздаде по-голямата част от точките. Особенно след разпадането на Югославия се навъдиха един куп държави с право на глас и западните държави все повече недоволстват. Това което не разбират е, че ако големите държави като Германия, Франция и Англия получат повече точки за раздаване, просто Турция ще печели винаги, а Русия ще е на второ място. Просто от тук основно гласуват емигранти и gastarbeiter-и.

Иначе организацията беше доста добре. Не ми харесаха малко водещите и ми е много интересно следващата година как ще се представят нашите съседи. Учудих се също, че Гърците ни дадоха 12 точки, а ние не дадохме 12 на Македония. Очаквах го някак си различно. Иначе нямаше особенни отколонения в гласуването. Просто се надявам, че и догодина ще имам достойни претенденти и че българите в чужбина ще се активизираме по-добре. Аз лично този път изпратих бая sms-и през Skype – по евтино е и по-бързо 🙂

[tags]евровизия, мнение, немци, пето място, вода, eurovision, opinion [/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.