Утре ще летя … евентуално

Утре трябва да летя за Франкфурт. Полета ми е от 15:50, но имайки в предвид хаоса на летището, очаквам да се отложи с няколко часа. Май това е по-добрия вариант, защото има и вероятност да го отменят. Вчера са излетели с 3 часа закъснение. Още от сега са отложени повече от 1/3 от сутришните полети. Всъщност нямам проблем да го отложат. Както излиза, на летището има безплатен интернет и няма да скучая. Само да има и ток, да намеря 1 квадрат място за сядане и няма да имам проблеми. Стискайте палци да излетя.

Ето какво беше настроението по пътя насам.

[tags]летище, софия, мъгла, полет, отложен, пътуване.[/tags]

13 коментара

  1. Токът е проблем по всички летища – аз се сещам за удобни места само на Хийтроу и Орли (и в лаундж-овете).

  2. Еми сега на летището е супер фраш и дори да има контакти ще са заети. Мисля си два часа да попиша и като падне батерията да закарам машината в някоя тоалетна или барче и там да продължа. Основният проблем обаче ми е багажа – няма да ми го вземат веднага, а малко преди полета. Не искам обаче да ходя чак за 20:35, че не знам какво ще им хрумне. Мисля да поснимам малко хаоса. Заредих си батериите.

  3. Като видях снимката с делтата /а първо тя се вижда ;)/ и ми трепна сърчицето. Пък то… за самолет ставало дума ;(
    🙂
    Стискам палци да излетиш. Успешно приземяване 🙂

  4. И аз писах по темата „летище“, но нямам път натам. Просто мъглите и тълпите и неизвестността на летището в тези зимни дни ме подсетиха:) Дано си излетял.

  5. Boqne, аз като летях за Франкфурт на 2ри януари закъсняхме ‘само’ 7 часа. При това всички полит на БГ Айр закъсняваха, но поне раздаваха сандвичи, кроасани, кафета и сокове. Иначе контакт има на новият терминал до барчето точно. Там има магазин на БТК мисля че, точно пред него е единственият проклет контакт… Мисля че се сещаш от къде мога да знам това 🙂 ИНаче на бара чаят е 4 лева, виното е 9 лева чашата. Успех.

  6. А и още нещо. БГ Айр нарочно винаги ти казват по-малко закъснение от реалното. Ако закъснението се проточи над 5 часа имаш право на пълно парично обещетение, трябва да ти върнат парите за полета ако решиш да се откажеш. Има телефони за защита на клиентите точно на новия терминал. Най-много да ти дадат ваучер за хотел (така бяха направили с полета за Виена) ако закъснението е над 8 часа.

  7. Май е трябвало да летим заедно – намериха ми място за утрешния полет в 9:10, след отмяната на полета. Дано поне утре литнем…

  8. @Димитър – да, точно за този контакт ми казаха. Наистина има само там.

    @LeeAnn – исках да сложа нещо по темата. Делтата я избрах, защото показва състояние на духа повече, отколкото начин на летене.

    @Драго – не ми се наложи да търся контакти. Закъснението беше първоначално 5 часа, после 7 и после отмениха полета. В такива случаи ти връщат напълно парите. Даже току-що им писах мейл. Нямам намерение да спя по летищата. Малко на гости на сестра ми.

    @Стойчо – утре няма да пътувам със самолета. Опасявам се, че май и ти няма да можеш. Очаквам да се повтори историята от днес. Стискам палци да не е така.

    За да съм сигурен поисках да ми възстановят цялата сума и си взех билет за автобус утре в 9 часа. Ще пристигна на 15-ти сутринта, но поне ще съм сигурен, че ще пътувам. Иначе може да се окажа, като сума ти и хора, които от три дни висят в летището.

  9. Pingback: Q&A – Преди, за и след учението в Германия | Кандидатстване в Германия и Австрия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.