Google проверява AdSense потребителите

Днес се събудих късно. Както винаги си отворих лаптопа преди още да си измия очите. Първото, което видях е, че Google искат да се уверят, че телефонът, който съм им дал е верен. Малко се учудих в първия момент – защо им е по дяволите това?! Обикновено телефоните се дават за да ти изпращат тъпи реклами или да ти се обадят в някакъв невъзможен краен случай. Изглежда обаче искат да се уверят, че не работят с пирати.

Както и да е. Оказва се, че ако до 4 месеца не потвърдя телефона ми, ще спрат да пускат реклами. 2 месеца след това ще ми затрият и сметката. (Интересно какво ще стане с парите ми тогава.) Влязох в сайта, изпълних инструкциите, появи ми се на екрана един голям зелен пин и бутон „обадете ми се“. Натиснах го и секунда по-късно ми се звъни някак международно. Въведох пинът (накрая искат да се натисне *) и това беше – телефонът е потвърден.

Секунди по-късно обаче получавам още един мейл, че трябва да си потвърдя и адреса! Пратили са ми писмо с друг пин и него трябвало да го въведа на сайта. Какво по дяволите! Тези всичко ли искат да знаят за мен. Очаквам след писмото да получа и комплект за взимане на кръв, който пак да им върна. Вярно е, че като работят с някой, трябва да знаят, че е легитимен, но започват да ме притесняват. Тия вече знаят всичко и вече ще го знаят със сигурност. Не, че имам какво да крия, но започвам да се замислям дали няма да е по-добре да имам. Big Brother в корпоративна версия, майна.

Впрочем ето го тяхното обяснение за потвърждаването на телефони.

[tags]google, adsense, phone, verification, проверка, телефон, потребители[/tags]

5 коментара

  1. На мен ми плаща за хостинга без да полагам усилия. А и мисля, че не се забелязва много че да дразни, така че го оставям.

  2. За телефона трябва да си влезеш в сметката и горе пише, че плащанията ви изчакват действие от твоя страна. Действието е въпросното потвърждение на телефона. Трябва да отвориш страницата и сам да им кажеш да ти звъннат на момента. Всъщност ако не си дал телефон няма да ти искат потвърждение.

  3. Ми аз имам записан телефон, но потвърждаването стана по пощата само (с пощенска картичка от Google). Може би зависи от държавата… 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.