Back2BG – преглед и предложения


Днес изпратих повечето предложения на Симона, но ми е интересно какво мислите вие за тях. Това са малки неща, които съм забелязал в сайта и ме дразнят.

  • Защо има два входа – за търсещи и работодатели? Губи се място на сайта и може да се сложи просто по един бутон отдолу, за двата вида потребители.
  • Списъците с държави, България, Германия и Щатите да ги има и най-отгоре. Сега са по азбучен ред, а повечето Българи ще трябва да търсят точно тези държави.
  • Събиране на информация. Личното име на потребителя се дава при регистрация. Защо не се копира автоматично в CV-то. Същото важи и за държавата – най-вероятно човека го попълва от там, където живее по принцип. Тогава може да се засече през IP-то му къде е и тази държава да се сложи най-отгоре на всички списъци с държави.
  • Специалност в основно и средно образование? Също така защо града не е задължителен?
  • Датите. И при образованието, и при заетоста надали някой може да каже с точност на коя дата точно е започнал, а и няма значение. По-добре е да се дава само месеца и годината.
  • При списъкът със заетостта, настоящата работа е добре да е най-отдолу. Ако съм имал временна работа след като съм започнал тази, временната е последна.
  • Да се маркира по-добре, коя е последната работа/какво се учи сега. Те са най-важни.
  • При търсене на работа/търсещи, да се маркира търсения термин в профила/обявата.
  • При езиците – какво означава експерт – прекрасно владеене или филология.
  • Лични страници – профилите така или иначе са публични, защо няма уникално име за всеки? Когато влязох като работодател, открих своя. Може да го видите като кликнете на картинката вдясно. Ако искате да знаете вашия, просто ми пишете и ще ви до пиша отдолу. Хем ще линкна коментара към вас.
  • Направих два клипа, с които разгледам сайта. Добавил съм и коментари тук-таме. Първия е в частта за търсещи работа, а втория е за тази за работодатели.

    2 коментара

    1. Zdravei,
      Az se zanimavam sushto sus saita i shte otgovorq na predlojenieto i vuprostite ti. Pisha na latinica taka che shte se otkroqvat otgovorite mi.

      # Защо има два входа – за търсещи и работодатели? Губи се място на сайта и може да се сложи просто по един бутон отдолу, за двата вида потребители.
      Mnogo po lesno e napravo da napishesh user / parola otklkoto da natiskash buton, toi da te vodi do vhod. Mnogo hora se otkazvat ot vhod samo zaradi tova.
      # Списъците с държави, България, Германия и Щатите да ги има и най-отгоре. Сега са по азбучен ред, а повечето Българи ще трябва да търсят точно тези държави.
      Hubavo predlojenie, no shte stane po natatuk kogato otrseem ot koi durjavi ima nai-mnogo kandidati.
      # Събиране на информация. Личното име на потребителя се дава при регистрация. Защо не се копира автоматично в CV-то. Същото важи и за държавата – най-вероятно човека го попълва от там, където живее по принцип. Тогава може да се засече през IP-то му къде е и тази държава да се сложи най-отгоре на всички списъци с държави.
      Po-dobre vseki da si dava dannite koito shte sa mu v CV-to zashtoto moje da ne znae v nachaloto na kakuv ezik shte si populne cv-to i primerno da si dade imeto na latinica i da si populni cv-to na kirilica.
      # Специалност в основно и средно образование? Също така защо града не е задължителен?
      Zashto da e zaduljitelen grada? Az imam specialnost v srednoto kakto i mnogo drugi hora. Za osnovno sum suglasen.
      # Датите. И при образованието, и при заетоста надали някой може да каже с точност на коя дата точно е започнал, а и няма значение. По-добре е да се дава само месеца и годината.
      Suglasen sum na 100%. Kazah go otdavna i az tova. Skoro shte go opravaim nadqvam se.
      # При списъкът със заетостта, настоящата работа е добре да е най-отдолу. Ако съм имал временна работа след като съм започнал тази, временната е последна.
      Naj-novite raboti sa purvi, i e taka pri vsichki moderni CV-ta.
      #
      # Да се маркира по-добре, коя е последната работа/какво се учи сега. Те са най-важни.
      Misleh si go, no mnogo hora ne rabotqt i uchat v nastoqshtiq moment.
      # При търсене на работа/търсещи, да се маркира търсения термин в профила/обявата.
      Da, hubavo predlojenie.
      # При езиците – какво означава експерт – прекрасно владеене или филология.
      Tova vseki sam opredelq. Moje bez da sum uchil filologiq da znam mnogo po-dobre daden ezik.
      # Лични страници – профилите така или иначе са публични, защо няма уникално име за всеки? Когато влязох като работодател, открих своя. Може да го видите като кликнете на картинката вдясно. Ако искате да знаете вашия, просто ми пишете и ще ви до пиша отдолу. Хем ще линкна коментара към вас.
      Shte gi napraim skriti suvsem skoro i samo rabotodateli shte gi vijdat.

      Направих два клипа, с които разгледам сайта. Добавил съм и коментари тук-таме. Първия е в частта за търсещи работа, а втория е за тази за работодатели.

      Ako isaksh da komentirame neshto mojesh da mi pishesh na skype: ovanes.o 🙂

    2. Благодаря за бързите отговори. Няколко бележки:

      За това имената да се копират в CV-то – просто ще е удобство за тези, които са ги написали правилно. Останалите ще могат да ги променят.

      За списъкът с заетостта имах в предвид след като съм започнал това, което работя сега, съм работил и още нещо за няколко месеца. Сега тази кратка работа се появява след настоящата ми работа, защото са сортирани по начална дата. Не е ли по-логично тази, която тече в момента да е последна (ако потребителя има де).

      За профилите е жалко, че ще ги направите скрити. От една страна няма външна търсачка, с която да ги намират, но не е проблем някой да се регне и да ги търси, без да ви плаща за обяви. От друга обаче, ако Google ги докопа, всеки ще може да си търси свободно хора. Не знам какви са ви намеренията.

      Аз бях говорил със Симона, че ми се ще да се включа в проекта дистанционно. Днес и утре ще съм на семинар, така че може да се чуем в почивните дни.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.