Gmail спря за Германия … под това име

Изглежда слухът се движи отдавна из нета, но едва тази седмица стана факт. След продължително дело, съдът в Германия отсъди, че Google нарушава търговската марка на някакъв преводач. Във Вторник докато бях на работа забелязах, че не мога да си отворя пощата. Показваше ми се следното съобщение:



В груб превод това означава „Не можем да предлагаме повече услугата Gmail в Германия и затова сега се казва Google Mail.“ Също така препоръчва на хората да използват адреса mail.google.com за да влязат в пощата си. Изглежда не могат да сложат линк, защото така ефективно използват домейна за да пренасочват трафик. Няма да се учудя ако съвсем скоро достъпът до gmail.com съвсем спре за Германия. В същото време хората пак ще могат да използват пощата си в Google, а не както някой спекулират, че всичко ще бъде блокирано.

15 коментара

  1. Беше обърнала линка та го оправих. След като я написах статията реших да погледна дали пише нещо в блогосферата по въпроса и ти видях поста. Ти в Германия ли си или само се вързваш към немски сървъри през vpn-а?

  2. В България съм, но VPN-а е към Германия (ако ми погледнеш IP-то в момента, ще видиш, че идва от Jena 🙂 )

  3. А да. Аз и се зачетох в блогът ти и разбрах, че си в БГ. Не знам защо WP ми дава whois на ip-тата през тъпата arin.net, която така или иначе връща винаги ripe-а в Амстердам. Трябва да намеря някой plugin да ми дава направо traceroutе-а. А какво правиш за тях? Консултатнство?

  4. А, аз използвам GAnalytics и ми стига, въпреки, че статистиката е силно анонимна. Понякога обаче ми се налага да локализирам разни досадници и да ги блокирам (половината са от братска Русия).

    И аз сега съм R&D макар и повече в частта на research. Яко е да се работи от разстояние, защото не трябва да си всеки ден в някакъв офис.

  5. Аз съм в офис, просто немците аутсорсват към България (не е непозната картинка тук). Но с удоволствие бих си работила от вкъщи ако имаше как.

  6. Е що да не може – dsl вкъщи и едно бюро. Проблемът е, че много малко фирми се съгласяват на подобни неща и липсва контакта с колегите. Когато бях на едно recruiting събитие на Accenture чух за една схема при тях, при която може няколко дни от седмицата да работиш вкъщи. При това в някой градове нямали официални офиси, а само персонал и те работили изцяло от вкъщи, но им се налагало много да пътуват напред-назад. На мен това ми е мечтата – хижа в Балкана с хижари и моя си къща до нея, WiMAX достъп и някой да ми докарва храната с джип до горе по два пъти на седмица.

  7. Мда в Intershop в Jena има хора, които например 3дни работят в офиса, 2 дни от къщи. Уви в БГ тази практика я няма.
    Надявам се и тук да започнат да се появяват такива възможности.

  8. Хех, аз си работя от вкъщи, вече 3-4 години, и да ви кажа, има си и плюсовете и минусите 😉 Плюсовете може би са очевидни – по-голямото удобство, по-либералното работно време (да работиш малко overtime не е като да стоиш до късно в офиса) и т.н. Минус е например усещането, че си постоянно на работа – особено когато ти се е натрупала много работа и се чувстваш уморен.

  9. Да, преди бачках към университета development и тестване и постоянно работата е около теб. Откакто съм офис си знам, че изляза ли от него – спирам да мисля за работа. Евентуално ако има някакъв проблем или спешна презентация си я правя вкъщи, но се е случвало само 1-2 пъти.

  10. Е сега разбирам да ми спрат домейна gmail.com в Германия и колкото и да ме дразни, че по навик все него пиша и ми излиза предупреждение – пак е добре. Но защо по дяволите на същия компютър, на който снимах горната снима със съобщението, днес ми го показа на някакъв южно-азиатски. Не знам точно какъв е, може да е един от китайските или дори арабски, но защо ми показва съобщение за ограничения в Германия на друг език освен английски и немски? При това не съм променял никакви локали на компа или browser-а.

  11. Светнаха ме, че това било на Еврид, което от своя страна е странно съвпадение, защото аз съм в Германия.

  12. Pingback: Новости от Google - Gmail в Германия, нова иконka и край на Lively | Блогография

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.