Бъг в бутоните на Svejo

Използвам малките бутони на Свежо. Този примерно е от последната ми статия:

Сложил съм му ограждане, за да му видите границите. В WordPress, ако пренасочите някой към конкретен коментар, накрая на адреса се добавя „#comment…“. Ето какво се случва като се отвори такава страница:

Проблемът не е в browser-а, защото го пробвах на Firefox, IE и Chrome. Според мен проблемът е в атрибута „friend“ когато се генерира бутона. Изглежда когато в този атрибут има знакът „#“, скриптът за генериране на бутони на Свежо се бъгясва и създава голям вместо малък бутон. Всъщност след няколко теста се оказа, че всичко след знакът „#“ се пренебрегва от Свежо, като например фонът на бутона и темата на бутона.

Решението е просто – в Javascript скрипта, който генерира адреса за създаване на бутона, трябва да филтрира всички ненужни елементи от адреса на извикващата страница. Същото се отнася и при добавянето на нови страници в Свежо.

Оправено

9 коментара

  1. Позлвай блогър 🙂 Иначе браво за обяснението, но го допоясни и обясни като за американци 🙂

  2. Здравей!

    Както скоро писахме в блога направихме ъпдейт на бутона и очаквахме някои подобни грешки.

    Моля ако забележиш други подобни пиши ни на contacts at svejo net
    и веднага ще се погрижим.

    Та относно този проблем веднага го решихме 😉

    Поздрави,
    Явор

  3. @Марти – Не понасям вече blogger и то основно, заради коментарите. А това се постарах да го обясня на възможно най-нетехнически език, но посредата реших, че така или иначе само от Свежо ще го четат. 🙂

    @ Явор – виждам, че наистина сте го оправили. Браво за бързата реакция. Ако видя още ще ги съобщавам веднага.

    Едно предложение от моя страна би било да се направи някакво api, с което да може да се получава само като цифра броят на гласовете за дадена страница. Като добавка може да се изкарват и други данни за индивиадуални страници и цели сайтове – примерно общ брой гласове, посещения и коментари. Така ще може всеки да си направи собствени бутони и ще е възможна статистика на гласовете за цял сайт в социалната мрежа. Това за един блог би било много послезно.

  4. Ще обмислим предложението ти. И други са искали api… ще трябва добре да помислим и някой ден може да се роди нещичко… но не обещаваме нищо 🙂

  5. Според мен е почти задължително. Един голям проблем сред българските сайтове е, че не са взаимно свързани. Това може да стане само чрез такива api-та.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.