Умен начин за палене на наргиле от Денис Моллов


Заформи се страшна дискусия около начините за приготвяне и чистене на наргилета в двете ми статии по въпроса:

  • Съвети за приготвяне на наргиле
  • Видео: почистване и приготвяне на нагиле
  • В коментарите на първата статия (120), Денис Моллов даде едно много интересно предложение за палене на въглени с микровълнова печка (тук). Макар, че имаше логика, не исках да рискувам с моята микровълнова и го приканих да направи видео демонстрация. Снощи ми я прати и явно наистина работи. Ето клипът му в Youtube:

    Ето и страницата в YouTube.

    Хвала на таквизи изобретатели. 🙂

    14 коментара

    1. Следващия път като пуша ще го пробвам. Имам обаче само от тия малките, пресованите. Трябва да стане и с тях. Ще пробвам и с истински дървени въглища като онези за грил.

    2. идеята е да се нагреят до червено инак някъде из другите статии бях писал, че ако се не разпали като хората се разпалва върху самото наргиле, което оставя неприятната сярна жилка във вкуса на ароматния дим. има и нещо друго – трябва да намерите къде са най-интензивни лъчите на микровълните – там да поставиш въглена с плочката. ако виждаш от възобновяването на клипа въглена от центъра е изместен по-в страни и долу. тва е защото там ми бие магнетрона и се запалва по-добре и без дим. иначе пуши, дими, смърди. не го оставяш да диша и си ти.

      абре баце бояне, немаше нужда ме изкарваш нютон… гледай колко чинии натроших дорде стигна до идеята за плочка… 🙂
      проба/грека му е майката. поздрави и весели ви наргилета.

    3. Еми то така се правят истинските открития – с много жертви. Така облагодетелстваш нас обикновените хорица. 🙂

      Наистина е важно въглена да е напълно запален преди да се сложи на наргилето. После ви опушва стаята и се вдишва много повече въглероденмонооксид. Лесно се вижда при малките пресовани въглени, но при големите дървени е по-трудно. С газова горелка топлината е концентрирана в една точка, а въглена трябва равномерно да се запали от всички страни за да се разгори навътре. При микровълновата пък практически пали всека прашинка във въглена.

    4. Бояне, аз ползвам много по-примитивна технология – вземам въглена в щипката, паля една свещ и грея отгоре на свещта до червено. Става сравнително бързо 🙂 Друг е въпроса, че Стела ми бутна горящ въглен върху глезена и оттогава не си и помислям да пуша пак наргиле. Чакам да спре да боли и да зарастне раната…

      П.П. Откакто спрях цигарите(6 месеца) гледам и изобщо да не паля наргиле, ама понякога не се сдържам. Иначе тва с микровълновата е покъртващо, особено как пича е счупил чинията.

    5. Ами Жижи, и аз така го палех дълго време, но все ми падаше в свещта. Тогава се напоява яко с восък и получавам димна бомба, вместо въглен. Сега правя същото, но с ония дългите запалки за грил. По-удобно е.

      Досега не съм се наранявал така, но изгорих 2-3 килима от по-силно дръпване на наргилето. Иначе съм чувал, че помагало срещу отказването от цигарите, ако не друго, то поне заради навика за пушене. Впрочем не знаех, че си ги отказала.

    6. Pingback: blacksnoopy: Умен начин за палене на наргиле :D - edno23.com
    7. Привет! я щас нахожусь в твоем городе, может встретимся? пообщаемся..;)

    8. Pingback: Миглен » Как да запалите наргиле
    9. моляте кажи някои комбинации на титиуни и неща който слагаш в вазата 🙂

    10. @Georgi Dechev – най-отгоре има два линка към статии за приготвяне на наргилета. Виж им коментарите – там има доста информация.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.