Спират Stargate Atlantis

sga

В Арената може да видите последните два епизода от петия сезон на Stargate Atlantis. Още от самото начало си личи, че са съшити с бели конци – само и само да излезе някаква завършена история. По-запознатите с касовите сериали могат да забележат в 19-ти епизод стилът на CSI Vegas и Las Vegas. Струва ми се, че идеята там е екипа на Stargate да покаже на пук, че могат да правят и другия вид сериали, които все още остават на сцената. 20-ти епизод пък болезнено напомня последната част на Stargate SG1, където набързо прехвърлиха няколко действия, за да спасят нещо от унищожение и да предадат завършен вид.

Очаква се обаче историята да продължи. По SG1 пуснаха два филма – The Ark of Truth и Continuum. Обявен е и подобен за Atlantis за 2009. Жалко е наистина, че така свършва историята. Причините отново са финансови и както винаги няма много информация по въпроса. Чуха се слухове, че поради покачващия се долар и финансовата криза е трябвало да бъдат орязани много разходи и Stargate е един от първите потърпевши. Всъщност да си призная напоследък аудиторията му беше сериозно спаднала. Не се виждаха нови неща и все повече хора се умориха. Най ми е кофти обаче не заради самия сериал, а защото в него имаше шанс да се видят актьорите от SG1. Там историята беше истински интересна. Ще очаквам филма за да видя дали ще е също толкова глупав колкото The Ark of Truth.

7 коментара

  1. Всъщност лас вегас свърши така неочаквано,заради стачката на сценаристите.А че последните сезони и на атлантис и на sg-1 бяха слаби, няма спор 🙂

  2. В интерес на истината слуховете за Las Vegas са, че не е спрян, а само замразен. Знае се, че сценария за следващите епизоди е написан, но снимките са спрени. CSI-ките пък продължават да си вървят.

    От Farscape не останах много очарован. Това обаче си е лично до човека. Galactica пък ми хареса в началото, но постепенно ми омръзна, въпреки че сега е много по-популярен от Stargate.

  3. Тоя Атлантис беше глупав още от третия си сезон, аз тогава спрях да го гледам. Някак си се изчерпаха нещата, изтеглих няколко епизода, превъртях на бързо да видя „дали ще се оженят накрая“ ® и се отказах. Даже изтрих другите.
    Аз стартирах тази година (есента) с 11 сериала… в момента гледам само два.. много слаба работа, а онзи който ми хареса (the ex list) го спряха след втори трети епизод заради слаб рейтинг, иначе беше много разтоварващ. Нещо не им е година на сериалите… всичките ми изглупяха, даже новия хироус беше сякаш написан от сценаристите на LOst, някакви хаотични неща се случваха, никаква връзка със здравия разум или логиката… хората се измориха от измишльотини за извънземни и за хора със супер способности.
    Време е да измислят нещо свежо… ама дано е свежо че вече много изглупявам… ще взема да се запиша пак на фитнес че да ги убивам тия 80 90 минути, щото сега са ми безполезни:)

  4. Аз още съм запален по CSI-ките и House. Май това остана. А, и Heroes – много ня го харесват, но на мен ми допада още. Прекодирам ги за телефона и ги гледам в автобуса. Впрочем трябва да пиша за този телефон най-накрая. Ще седна днес, ако си оправя снимките от празниците достатъчно бързо.

  5. такааа… как може да казвате че атлантис е глупав…. да не говорим за завършващите филми на сг-1. баси феновете нема що. тука не е мястото да се коментира CSI забога!!! а за фарскейп… ми те го завършиха и него с филм така че нема ко да продължават и там. атлантис си е много добро сериалче, беше де..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.