Е това е просто погрешно


Този път става дума за нещо съвсем несериозно – сериала Heroes. Новия сезон много ми харесва, въпреки, че историята започва да се оплита малко. Тъй като е най-популярния сериал в последно време, много лични снимки от зад кулисите изтичат. Следните две обаче ми развалят цялата илюзия за реалността в сериала. Предупреждавам ви, че снимките въобще не са приятни за гледане, макар че става дума за маска. Затова ако сте гнусливи или ако по закон не може да пиете в заведение, не продължавайте. Също така не ги препоръчвам на тези, които не са гледали втория епизод от втория третия сезон (засрамете се), защото ще ви развали изненадата. Та ето ги изтеклите снимки:

69 коментара

  1. Гнусни?! Всъщност, снимките са доста свежи. Може би единственото гнусно нещо в тях е дразнещото джудже Хейдън Пенетиър.

  2. Аз пък не съм гледал сериала – освен 1-2 серии отгоре-отгоре. Обаче снимките с мозъка са доста сочни. 🙂

  3. @UZUMAKI – за повечето хора са гадни снимките. Такива като мен обаче, които вечерят докато гледат аутопсиите по CSI, нямат проблем. Аз така се тренирах – обичам да гледам някой сериал докато обядвам или вечерям и в един период това беше предимно CSI. Проблемът беше, че винаги отваряха някой труп точно като преглъщам. И ето – свикнах. Сега горните снимки не ми правят такова впечатление, но бях длъжен да предупредя посетителите.

    @Момчил – и друг път съм го казвал – всеки си има собствен вкус за сериали. Имам чувството, че това е нещо като ДНК, защото не познавам двама души, които да харесват абсолютно същите продукции. Зависи от характера, настроението, представите за живота и много други неща. Затова приемам, че не харесваш сериала. Аз по същия начин не понасям Lost и Prison Break. Само недей обижда Хейдън, защото ми е любимка от сериала, заедно с Маси Ока (Хиро Накамура).

  4. Хм, то и аз си хапвам на такива гледки, но това е защото знам че не са истински. Ако дават нещо подобно в новините, например някой труп на пътя след катастрофа, реакцията ми е по-различна.

  5. Ми аз сериали не гледам, ама снимките малко приличат на пародия на сцена от филлма Ханибал 🙂

  6. @Vanko – да, ако знам, че става дума за новини е друго. Така пред тебе има истински човек, чиято смърт се експлоатира за рейтинги и реклами. Затова и новините по БНТ ми харесват напоследък, защото няма толкова гадости.

    @iffi – наистина напомня, но тези снимки са от подготовката за истинска сцена от сериала. Трябва да е странно да те маскират така и да тръгнеш да се разхождаш напред-назад. Представяш ли си – вижда ти се мозъка, леко си окървавена, влизаш в някое кафене и казваш: „Дай ми двойно еспресо, че нещо ме цепи главата.“ 🙂

  7. @момчил – аз го разбрах още от първата серия, но до 3-ти/4-ти епизод му давах картбланш. Повече не съм гледал 🙂

  8. Не, мен кървищата не ме кефят въобще. Пак ми е гадно при тях. Разликата е, че като интелектуално осъзнавам, че това, което гледам е гума, олио и доматен сок, стомахът ми не се обръща. При насилието пък дори и това не помага. Затова и първата част на American History X я минах с прескачания от 5 сек.

  9. На мен пък подобна художественост ми действа терапевтично. Да не говорим, че е много по-странно да гледаш аутопсии, докато вечеряш, отколкото пребиване на негър от Едуард Нортън. 😀

  10. За мен не е – все си е насилие. Даже в сцената с тротоара беше стотици пъти по-кофти. Дори и да се абстрахираме от идеята за изкустените трупове и ефектите, при аутопсиите мъртвеца се възприема като обект за изследане. Мисли се по-малко за личноста и повече за биологията му и функцията му като веществено доказателство.

  11. Ето, намерихме си отрицателен герой със зъл смях. Кой ще се прояви като положителен? Айде, че на жертвата и спада самочувствието, което ще го пишем за дълбока рана в този сериал.

  12. Ми аз бих се пробвала за положителната героиня (нищо, че във филмите повече се кефя на лошите…) 🙂

  13. Още по-добре – ще има интрига, защото ще се кефиш на противника, но все пак ще искаш да си от добрите. Нещо като при House, който се кефи на болеста и му е предизвикателство да я победи. За да си добър герой обаче трябва да се противопоставиш на лошоя (a.k.a. UZUMAKI).

  14. Ха, Бояне, какво си се прихванал?

    цялата илюзия за реалността в сериала

    Надявам се, не си илюзирал сериозно, че са й клъцнали черепчето на Клеър.

    Иначе ако се сещаш за съответната сцена от втория епизод, как Клеър лежи на масата и й дават отрязаната черепуха: прави ли ти впечатление, колко килограма чело има на тази снимка, а на кадрите във филма е нормално? Пипали са по лентата, ей, … мръсници 🙂

  15. Е те винаги я пипат. Няма начин. А за илюзията – не не съм си го представял, но като се попиш в сериала се получава същото както като четеш добра книга – потапяш се в света и те дразни всичко и всеки, който го разваля. Представи си, че гледаш някой филм, който супер много те кефи, и някой до теб започне да мърмори, че това не било невъзможно, а онова било явно фалшиво и т.н. Еми за същото чувство говорех.

  16. Узумаки, аз ще съм ти противник, щот’ съм от добрите (въпреки влечението към лошите герои, дълбоко в душата ми). Ще защитавам жертвата (a.k.a. Боян) с всички средства! 😛

  17. Хей, само някой да пипне Лорда … ще плющат шамари :).

    Да, така поставайки нещата е друго нещо вече. А теб, кой те кара да се ровиш, за бекстейдж снимки …

  18. @Никола – StumbleUpon – какво да се прави.

    @добрите и лошите – UZUMAKI започна да напрада. До шамари още не се е стугнало обаче. Негри няма наоколо и ще пазим прииждащите от теб 🙂

  19. Съгласен! Варианти – под леглото, в шкафа, в пещера или (да заемем малко от Heroes) ще ми предадеш временно част от силата си за невидимост и ще клеча тихичко някъде наблизо.

  20. Ами под леглото и в шкафа не е добра идея. Силата за невидимост…хмм… може лошия да вижда не видими неща, не знам какви са му специалните умения.. предлагам в пещерата, в някоя ниша и ще го издебнем и … бой по каската 🙂

  21. Добре, тъкмо като гръмне някоя атомна ще сме на сигурно. Може там да скрием и негрите за да не им чупи той каските. Вътре е тъмно, няма да ги види, а и да ги хване, няма бордюри, че да повтори сцената от American History X. Аз ще застана в центъра на пещерата за примамка, а ти се скрий зад някой сталактит. Като влезе хвърли сталактита върху него.

  22. Би, ако не знаеш за него. Пък и откъде знаеш, че с iffi не сме се наговорили и те заблуждавам в момента. Ах, несигурност! Може да сме сложили атомна бомба в пещерата да те чака и да сме извадили негрите.

  23. @ЛошияАз ще използвам „силата“ си да ти размътя малко мозъка и да се хванеш 🙂
    @Жертвата малко ме притеснява сталактита да не ми падне на главата докато го чакаме, ще си измисля някакво по-стратегическо място да имам добра гледка за момента в който прилепите ще го нападнат и ще му изсмучат кръвчицата 🙂

  24. (хм нещо бломго bold-нах текста в предния коментар)
    @жертвата май с теб наистина трябва да се синхронизираме отделно, че явно плановете ни се разминават 🙂
    само трябва да пазим негрите да не се усмихват, че ще им види зъбите 🙂

  25. (bold fixed)
    Да, и да нямат потници както във вица. А, ама то и прилепи има. Е ми то значи работата е вързана. Съдбата на UZUMAKI е предрешена! Тук е момента да ни загложди съвестта, че убивайки го се превръщаме в него.

  26. Е, сега – не трябва да знаеш. Как иначе ще стане клопката. Не виждам при нашия пъклен план как ще избягаш. Всъщност е добре да успееш, защото така ще си загубим злодея още в първия епизод и ни отиде сериала. А и iffi няма да има на кой да се кефи после.

  27. UZUMAKI, твой ред е да си измислиш план за измъкване от ситуацията (без да ни утрепеш още в 1вия епизод и без да си лягаш с добрите или със жертвите)
    🙂

  28. Накрая добрите се оказват лоши; лошият – антигерой, който избива вразите с посребрено узи; Ифи пък е наследница на пукнал милионер, която се влюбва в антигероя. Хепиенд.

  29. Ами жертвата?! Аз тогава ще се озлобя, че Ифи ме е изоставила и че антигероя е щастлив, ще си изгоря половината лице и ще стана лош. Сега пък трябва да търся метална маска за целта. Трябват ми оръжия, банда, информация и разни офис материали. Може да си направя secret layer в пещерата – все пак от там е тръгнало падението ми. Ще поробя негрите и ще вържа мини картечници на прилепите. Добър план! Ще ми трябва обаче време за подготовка, през което вие ще забравите за мен и това още повече ще ме озлоби.

  30. Ние тука сериозен филм се опитваме да направим, ти хепиенд, та хепиенд. С хепиенд и баба знае 😛

  31. Публиката се кефи на такива неща ве. Нали искаме силен боксофис… или не искаме?

    PS Майната му на хепиенда, аз заради тройката, ю ноу. 😀

  32. Швеция не става – много е мирно там. Трябва някъде по-интересно ако въобще ще ходим. Ифи не се притеснявай – няма да сме двама лоши. Нали се водиш влюбена в антигероя – вкарваш му влияние и го правиш добър малко по малко. Аз пък още повече се озлобявам. А ти пич какви тройки вкарваш – касов сериал ще правим или порно сериал. Ако е второто, по-добре към Будапеща да ходим. Там е яко впрочем.

  33. Кой каза, че съм влюбена в антигероя? Просто по принцип си падам по лошите. Конкретния още не съм го срещнала че да го преценя 😉
    А Будапеща какво общо има с порносериалите 🙂

  34. Е нали там е европейската столица на порното. Айде научи нещо полезно и днес 🙂 А впрочем виж антигероя как ни манипулира – успя да измести темата. За влюбването не знам. Трябва да кажат сценаристите. Трябва обаче да има интрига.

  35. Heroes ми е най-любимият сериал, само да те поправя, че не „не ги препоръчвам на тези, които не са гледали втория епизод от втория сезон“, а от третия сезон 🙂

  36. Така е, снимките са гадни. Затова и напоследък не гледам почти никаква телевизия, освен най-голямата ми слабост Survivor.

    Забелязвам че вече ми прави много неприятно впечатление насилието по телевизията. Не го обичам и не искам да го гледам. Жалкото е, че в почти всеки филм насилието е основна тема в сюжета и се използва масово като централен елемент или баластра за фокусиране на вниманието и поддържане на драмата. До къде го е докарало нашето общество!

    За това и хората си четат блоговете и киснат още повече в интернет. Правиш си каквото искаш и никой не може да организира атака срещу психиката ти. Няма толкова реклами, които да ти промиват мозъка и да те правят тъп.

  37. Старите български филми са прекрасни, а и там има насилие. Разликата е, че не е срелищно и целта му е обикновенно друга – да представи исторически факти и/или човешка драма. Не съм гледал Дзифт, но доколкото разбира и той е пропит от насилие. Все пак по коментарите предусещам, че ще е невероятен.

    Говорейки за прекомерното насилие, искам да уточня, че не става дума за изнежване на сетивата, а съзнателна преценка. Тези елементи в поп културата просто претоварват мозъка, изкривяват съзнанието на децата с по-лабилна психика и не на последно място – притъпяват желанието ни да се притечем на помощ. Ефектът е същия както този на широкоразпространените реклами за дарителство – когато виждаш снимки на страдащи и изнемощели деца около теб, чиято единствена цел е да те накарат да дариш пари на някоя фондация, ти неизменно се научаваш да ги блокираш в съзнанието си. Така когато наистина дойде моментът да се помогне на такива деца, чувството ти за справедливост и благотворителност е изкривено. С ярките сцени на насилие е същото.

    Знам, че много ще кажат, че на тях не им пречи никое от тези неща и се радвам искрено за тях. Това означава, че имат добра психика и сами контролират живота си. Работата е там, че има много индивиди, при които положението е различно. Дори по-стабилни хора могат да бъдат вкарани в такова положение при епизод на силен стрес, скръб или депресия.

    Не знам как всичко написано горе се вързва с маската върху главата на Хейдън, но в главата ми имаше логика 🙂

  38. Ужасно съм разочарован от третия сезон … пълен е с пропуски и с евтини клишета. HRG уж не знаеше кой е истинския му шеф (мислеше че е Томсън, а се оказа, че е Линдерман), а сега знае всичко за компанията в подробности, че дори познава и Боб (бащата на Ел). В първия сезон уж всички опасни хора „със способности“ ги убиваха (доакто останалите просто ги маркираха), а сега се оказа че имало и затвор Level5 за най-опасните … егати бозата. Върхът ан простотията е Артър Петрели, който в първия сезон е представен като любящ баща (въпреки, че не се показва в кадър), докато сега си оказва егати злодея. В комиксите към сериала, които трябва да представят допулнителна информация за героите, Артър Петрели е представен като противиположност на Линдерман, докате сега и двамата са ебаси главорезите. А способността му, да отнема „сили“, като ги попива, и след това може да ги използва ? Това е егати голямото нещо! Как може такава радикална способност да остане скрита, или да не повлияе на „вселената“ на хората с възможности ? Въобщееее …. ами Сайлър ? Да вземе да се окаже, разбираш ли, и той от семейство Петрели ? Егати сапуненото клише. Ами Нейтън, който се родил без специални възможности … нещо, че в първия сезон способността му да лети се показа чак преди (хронологична) година ?

    Има още супер много такива пропуски и тъповати клишета, които общо взето прецакват брилянтния първи сезон. Може би единственото нещо, което си е на място, е заглавието на сезона – „Злодеи“! Защото и двете страни в разкриващия се конфликт – Анжела Петрели и Артър Петрели – са егати главорезите: съпругата храни синчето Сайлър със невинни подченине от персонала и (които имат възможностти), а изненадващо живия Артър Петрели трепе наред. Интересно Нейтън и Петър Петрели как не са попили от кръвожадността и извратеността на родителите си.

    Вие до сега доволни ли сте от сериала ? „Хаус“ е в пъти по-добър, с много по-реалистична сюжетна линия, която в същотото време е достатъчно интересна и забавна, и да не ин е разочаровала вече 5 години.

  39. Съгласен съм, че го развалиха малко. Познавам хора, които спряха да го гледат. Аз още го следя, но вече не съм толкова ентусиазиран за всеки следващ епизод. Хаус наистина е все още уникален.

    Само една бележка – Линдерман не съществува. Бащата на ония, дето чете мисли и който работи за big bad Артър Петрели, го вкара в главата на всички, за да ги контролира.

  40. И аз изгубвам интереса си малко по малко към Heroes… За сметка на това пък Lost не спира да ме шашка!

  41. На мен Heroes пак ми хвана интереса. Историята започна да става доста заплетена.Сега гледам само него, трите CSI и Leverage.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.