Интервю за БТВ: Европейските избори и блогърите

Всъщност това не е съвсем интервю, защото сам се записах как отговарям. Миналата седмица Милена Лилова от БТВ се свърза с мен за интервю на тема европейските избори и участието на блогърите в кампаниите. Тъй като по очевидни причини не можеше да стана на живо, тя ми прати въпросите и аз отговорих пред камера. Ето въпросите:

  1. Защо се интересувате от изборите за ЕП?
  2. Какво Ви накара да се включите в проекта на EJC?
  3. Според Вас Интернет ще бъде ли използвана сцена за предизборна кампания от евродепутатите?
  4. Имате ли наблюдения за блоговете и интернет страниците на българските евродепутати и какво е мнението Ви за тях?

Репортажа беше излъчен в късната емисия в Петък и за жалост моите отговори не бяха включени. Реших, че е заради ниското качество, лошата светлина, заспалата ми физиономия, факта, че е 4 мин. монолог или това, че репортажа е трябвало да бъде само няколко минути и е нямало време. В Събота Милена ми писа, че е имало проблем с конвертирането на записа. Затова реших да го пусна тук за да види свят все пак. Не успях да намеря запис на репортажа от новините, затова мога само да се надявам да сте го гледали.

Допълнение:

Ето репортажа на БТВ за блогърите и евроизборите:

49 коментара

  1. [Свежо] Записът е много добър , но не се изказваш достатъчно мъгляво и отвлечено . Освен това заплашваш , че обикновените хора биха могли да научат много неща . Най-страшното за поръчителите на интервюто е , че представяш блогърите като умни хора с нови идеи . Добре , че не напомни, че блогърите масово са високо образовани !

  2. [Свежо] Това, че се изказвам отвлечено съм съгласен. Държа се различно когато пред мен има интервюиращ или говоря по телефона. Не съм съгласен обаче, че интервюто е било поръчково. Най-малкото няма никакви индикации за това. Не съм говорил с Алекс, който го даваха в репортажа, но не мисля, че са отрязали нещо „скандално“. Ще му звънна утре.

  3. Качеството си е съвсем добро . Май друга е била причината . А обяснението с конвертирането изби рибата ! Това го знае всяко хлапе (по btv) !

  4. Възможно е да са имали проблеми с използването на записа, защото в PAL формат качеството ще падне доста. Все пак ще гледам да предавам идеи към журналистите, за да се подобри погледа над блогърите. Вече имам няколко идеи, но факта, че не съм в БГ означава, че няма да мога да ги изпълня. Остава само да организирам някой друг да ги осъществи и ще пиша като намеря подкрепа от медиите.

  5. Pingback: Боян Юруков
  6. @Боян Юруков

    Браво, Бояне, може и без БТВ. ББТ е информационна телевизия и ти изпращам мейлите на двама журналисти, които обичам – млади, динамични, интелигентни. Никола Николов от предаването „Въпроси и отговори“ /излъчва се в сряда вечер/ – vaprosi@bbt.tv и Йоанна Николова от предаването „Събитията утре“ /всяка делнична вечер към 10 ч./ – sabitiiata_utre@bbt.tv.

    Разбира се можеш да го пуснеш като PR и едновременно на всички телевизии. Те ще решат дали и кога да го излъчат. Не те съветвам, това е само идея.

    Снощи по същия повод получих писмо от Дария Наваро, Главен администратор на Европейския парламент, Дирекция за информация, Кореспонденция с граждани. Г-жа Плугчиева не отговаря, Инфобюрото на ЕП в София няма ръководител, г-жа Зинаида Златанова от Представителството на ЕК в България се прави, че не знае, че има Европейска комуникационна политика и тя се отнася за целия ЕС, значи и за институциите. Така работят хората от мрежата – българи.

    Сега ще напиша един материал за Свежо и продължавам нататък. Имам 30 инфоматериала за ЕП отпреди 2 години. Трябва да се актуализират и се напишат още.

    Поздрави и много се радвам за тебе. След бележките ви ще пусна материала за блогърите, който ми се появи малко не навреме, но ще се оправя.

    Любима 🙂

  7. Ще ми се да пробвам да се свържа с журналисти от всички медии за да придобия представа с кои може да се работи. Принципно повечето са отворени, защото не знаят както могат да очакват от мен, но това не означава, че ще съдействат в различни блогърски начинания. Същото се отнася и до политиците, с които се опитваме да се свържем по една друга линия. За жалост сега съм страшно зает и не мога да се занимавам много с тези неща. Мисля да започна специален блог, в който да споделям brainstorm идеи за такива инициативи и блогърски разследвания, за които нямам време. Номера е да се направят пък дали ще съм аз е без значение. Сега имам към 10 поне и нямам време дори да ги разпиша.

  8. @Боян Юруков – Радвам се, че се обади веднага. Използвай младостта си, от младите хора като че ли не се страхуват толкова, колкото от опитните. Има и идеологически напластявания, разбира се. Не знаят, че и младостта може да е умна и интелигентна.

    Обадих се на Никола Николов, но беше в някакво събитие, изглежда и не можахме да говорим. Казах му само да си отвори мейла. Изпратих линк към видеото ти. Старая се да намеря пари за тази телевизия, защото е информационна, но нали се сещаш как стоят нещата, когато не си от „мрежата“, тяхната мрежа. Принуждават ме да правя неща, които не искам, но се налага да заобиколим препятствията. Пътят е през Брюксел към София.

    Трябва да пишеш до всяко предаване поотделно. Забравих да ти кажа, че като отворих блогосферата на „Дневник“, видях материалата ти за мартениците.

    Като че ли при всички ни времето е дефицит. Успех 🙂

  9. Не мисля да подхождам масово като в кампания, а по-скоро да подбурна идеята лека по лека. Така или иначе нямам време до края на Март.

    Иначе вече имат страх и от блогърите, защото знаят, че имаме нещо и можем нещо, но не знаят какво и до каква степен. Освен това се знае, че не сме само млади и неопитни, а че има и доста бизнесмени и мениджъри, което означава, че не могат да ни сложат в малка кутийка от квалификации просто така. В публичното пространство все още се прави, но за себе си журналистите знаят друго. Номера е страхът да се превърне в доверие и уважение, а не да остане такъв за дълго време, защото тогава става ирационален и се превръща в ненавист. Това очевидно не го искаме.

    Впрочем изглежда имаш доста материал и мисли, които виждам, че публикуваш по най-различни форуми, блогове и списания. Защо не започнеш и свой блог? Става лесно и всичко ще е на едно място и ще е по-четливо. http://wordpress.com

  10. @Боян Юруков – С Ирина ще го направим, но по-нататък. Не мисли, че страдам от параноя, но имай предвид, че има подготвени хора във форумите, тези с мултинеймите. Познавам такъв, работи и сега към БСП срещу заплащане, иначе си е ДС в науката и той знае, че познавам стила му. Където и да се появя, а аз наистина се появявам именно хаотично, за да не ме хване, което е невъзможно, той веднага след мене коментира. Не съм го засякла обаче в „Свежо“. Скоро се срещнахме в София на „Стамболийски“ и аз му казах да не пише повече. Обеща ми, след като ми каза, че никога не е писал. Ние сме малко хора с тази специалност и се знаем на пръсти в България. Налага се постоянно да го следя, за да не остане написаното от него „като истина“. Трябва да пиша след него. Той е подготвен за манипулатор в Москва в разни там школи, а аз просто съм чела малко повече в библиотеките на Хайделбергския университет и най-вече в Института за немски език в Манхайм – политология и политическа лингвистика. Речника на Левандовски, който цитирах, съм купила от Хайделберг. Тук няма такава литература. Студентите по журналистика не изучават политолингвистика. Аз пък искам вече да се занимавам повече с евролингвистика. Омръзна ми 20 г. да се занимавам с протести.

    Колкото до блогърите, бързата реакция на правителството и кметството по отношение на студентите ми показа, че знаят повече за вас, колкото вие си мислите и наистина се страхуват от ума. Само преди 12 г. не беше така. Тогава влачеха, сега претупаха бързо протеста с решения, които не се знае, кога ще се изпълнят, но има решения.

    Затова се намесих. Затова искам мнението ви, преди да публикувам анализа, не твоя, който използвах за „сламки“, като опорни точки, а моя. Довечера Ирина ще покаже материала на родителите си, които са над 70 г. Това е важно. Хората трябва да ви ценят. Сега знаят само, че подобни български специалисти са много ценени „на Запад“.

    Просто вървим нататък и правим колкото можем. А ние можем 🙂

  11. @Боян Юруковhttp://wordpress.com. Погледнах го. Има и на немски. Ако продължават да ме ядосват и да не предприемат комуникационна кампания за изборите за ЕП, ще сложа материалите тук. Нали ще помогнеш, ако се замотая някъде? Всяка година от 2002 насам се отделят 5 милиона от държавния бюджет за комуникационни цели за ЕС. Нямам думи…

  12. @Любима Йорданова – Ще помогна. Става наистина лесно. Доколкото знам има и на български версия. Тия 5 милиона мисля, че няма да ги видим въобще. Знаеш ли кой отговаря за разпределението им?

  13. Причината е ясна, БТВ никога не са били отворени по темата, а блогърския изказ за тях е анатема. Не мога да твърдя колко е добро качеството, защото не ми е ясно дали това е оригинала. Факте е, че ако са искали, щяха да намерят начин.Стига толкова за тях.
    Това, което казваш е достатъчно добро и се надявам да намери приложение:)

  14. Ето го оригинала. Не става май за PAL – не съм спец.

    Не мога да кажа доколко това е табу за БТВ, защото не съм чувал за случаи, в които изказвания са били нарочно изрязвани. В този случай обяснението на БТВ е добро, а и аз добавих основания да не се използва записа. Все пак Милена изказа желание да й дам идеи как може по-добре да адресира темата с блогърите след като и казах, че мои приятели са намерили репортажа за скучен. Това е знак за добра воля. Дали обаче на ниво редактори има филтър не мога да знам. Ще видим с времето. Виждам, че блогърите ни викат все повече по разни репортажи и гостувания, което е добре като начало и възможност да видим отношението зад кадър.

    Впрочем записът на новините ще излезе след няколко дни на свободен достъп в neterra. Тогава ще го сваля от там и ще го добавя тук.

    Някой има ли лош опит с непубликувани критични изказвания?

  15. @fen – Разбира се, аз вече се обадих на Никола Николов от ББТ, който е главен редактор на новините. По-добре е да мине през няколко телевизии като ПР-акция.

    @Боян Юруков – Министерския съвет. По-рано беше дирекция „Комуникационна стратегия“ с небезизвестния Павлин Тодоров, който не беше чувал името на шефката си в Брюксел Маргот Валстрьом, но като дойде Ивайло Калфин и след един разговор с него, вместо да разработи нещата, той закри дирекцията и сега има „колективна отговорност“ , т.е. Министерски съвет. За 8 г. това са 40 милиона лева. Хората гладуват в България.

    Писмото ми до ЕП е изпратено до Информационното бюро на ЕП в София –
    Информационно бюро на ЕП за България
    ул. Московска №9
    София 1000
    тел.: 02 / 985 35 45
    ел. поща: epsofia@europarl.europa.eu

    Може да опиташ, без да споменаваш името ми. Да видим вариантите.

  16. @Боян Юруков – Милена Лилова / Филчева е една от най-сериозните и добросъвестни журналисти в ББТ. На 4 август 2008 г. след критичния доклад на ЕК от 23.07.2008 г. имах пресконференция в БТА за необходимостта от изграждане на Център за европейска комуникация в София на базата на интердисциплинарния и транснационалния принцип. От всички телевизии, които присъстваха, тя имаше допълнително интервю с мене и вечерта е било излъчено. Видели са го. Аз хвърча по задачи, както винаги. Така че работи с нея. Писах на Никола, че записът ти не е излъчен още.

  17. @Любима Йорданова – Момент, тя Милена не е ли от БТВ, а не от ББТ? А за записа не им пиши – не настоявам да се излъчи, а да се предаде информацията и идеите в него по една или друга форма. Иначе излиза, че искам моето лице да се даде. Не искам даже – в този запис съм доста заспал.

    Сега говорих с „Информационно бюро на ЕП за България“ и ми казаха, че нямат информация за кампания от страна на правителството. Най-вероятно Министерството на Държавната Администрация ще прави нещо, но не се знае. Иначе имало наета фирма, която да прави общо-европейска кампания и се очаква отделните партии да имат свои стимулиращи кампании за гласуване. До довечера ще знам коя е фирмата и кой работи за нея в БГ.

  18. @Боян Юруков – Милена разбира се е от bTV. Аз искам да направя кампания през ББТ, защото е информационна телевизия и съм ги смесила.

    Разбира се всички пари се движат във вътрешните мрежи. Не става дума въобще за професионализъм.

    Пред две години пак същото министерство МДААР имаше кампания, която се състоеше в листовки, които млади хора, облечени като кутии за гласуване, раздаваха на хората в няколко провинциални града. Няма 21 век, няма медии, няма нищо.

    Нормално комуникационните кампании се правят като зелена вълна, включваща последователно телевизии, радиа, вестници, Интернет за осведомяване на гражданите и събуждане на гражданската активност.

    Затова активността беше 28 % за частичните избори за ЕП през 2007.

    Затова бъдещите тогава евродепутати твърдяха, че ще отстояват правата на медицинските сестри в ЕП и не бяха чували, че в ЕП трябва да отстояват правата на всички граждани на Европейския съюз.

    Много добре изглеждаш и въобще не си заспал. По-добре е да се чува думата на по-интелигентни хора отколкото това, с което ни засипват. Не става въпрос за изтъкване на личността, а да се покаже, при какви условия младите хора ще отидат да гласуват.

    Сега да напиша материала като анонс за бъдещи действия. Изказването ти не е критично.

  19. Ами мога да добавя следното. БТВ нямат желание за промотиране на каквото й да е излязло отвън, включително блогърите. Да не забравяме как анонсираха предаването „Отпечатъци“ .Там едва ли не щяха да се изявяват само блогъри. До този момент нито един не е припарвал. Не заради липса на такива, а поради липса на покана….Да не коментираме повече, само ще ти пратя този линк на Ганчо –
    http://ganspace.blogspot.com/2008/11/blog-post_15.html

    Те са доказали, че са една затворена система, искат те да се изтъкнат като производители на някакви новини, теми….Ако ги следиш ще забележиш, че голям процент от топ-новините им са с произход интернет форуми и т.н., но няма да срещнеш историята на проблема. Единствено, колко са велики. Не искам да звуча, като поредния недоволен, ама фактите казват други неща. Ако искат да променят това, трябва доста да се потрудят. Най-вече трябва да се научат да не се правят на инициатори и производители на всичко, което съобщават.

    Колкото до файла, след като го изтеглих, мога да кажа следното. Характеристиките му са:
    Video: XVID 768×576 25.00fps 2218Kbps [Video 0]
    Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 192Kbps [Audio]

    Абсолютно годен за употреба.Качеството е повече от задоволително.Няма оправдание за…..Единственото, което мога да кажа, че не е наред, това е фона.Доста сухо стои.Но пак казвам, ако са искали, са можели да измислят и да направят нещо.За мен отговорът е ясен.Надявам се, поне от случката да излезе нещо.Време е всички в тази държава да се научат, че не е важен поста, който заемаш, а какъв си и какво имаш да кажеш. Най-любими са ми разни журналисти, които са се самозабравили. В блог-пространството има доста неща, от които могат да се поучат.Радвам се на хора, като Любима Йорданова, защото знаят явно какво правят. Поздравявам ви и двамата и дерзайте:)

  20. Не знам да ти кажа. Нямам възможност да следя толкова предаванията и гледам да съм дипломатичен за да не затварям вратите за диалог. Струва ми се, че има желание за сътрудничество с блогърите, но ако наистина то не се реализира, БТВ, както и която и да е друга медия в това положение, само може да загуби. При условие, че всички се съревновават да стъпят на нашата сцена, е малко глуповато ако родните ни медии се пазят. Дневник и Re:TV печелят много от отвореността имкъм блогосферата. Дори много свързват самия термин с тях. В разговори с чужди блогъри съм определял Re:TV като „блогърска телевизия“ и всички са страшно ентусиазирани, че сме стигнали до там, че да имаме такава медия.

  21. @Боян Юруков – Зная, пред какво се изправяте, но да вървим нататък. Изпратих ти по мейла писмото-отговор от Европейския парламент, може да ти послужи. Сега ти изпращам по мейла и материала, който ще пусна в Свежо. Там има малка част за блогърите и защо политиците на Европа се обръщат към тях. Макло реклама, ще черпиш една боза /да видим, къде ще я намериш/, като се върнеш в България.

    Любима:-)

  22. Ето първата ми статия на английски за блогът на инициативата на на EJC – Th!nk about it: EU elections: Bulgaria in the spotlight

    Вижте я и гласувайте ако ви харесва.

  23. Разбирам те, важно е да не затваряш вратата преди да се е отворила. Медиите са доста злопаметни в това отношение:) Колкото до Re:tv, няма какво да коментирам, телевизия, с ясна цел и приоритети. Аз не очаквам от БТВ да станат RE:tv, ама поне малко да се вземат в ръце………
    Успех и първия глас е мой:)

  24. Определено има развитие обаче. В групата на „България е наша“ летят почти всеки ден писма за покани в предавания и интервюта. Това е добре, защото се обръща внимание на блогърите. А най-хубавото в цялата ситуация е, че блогърите не сме затворено общество от определени хора и правила – всеки може да стане блогър и с постоянство и малко талант може да направи нещо. Независимо дали никой от другите блогъри не го харесва, ако достатъчно хора му обръщат внимание, блогът му ще има ефект. Всичко това е в противовес на полтическата власт и стандартните медии. Мисля, че те от това се притесняват, но тъй като медиите са търговски предприятия, няма да имат избор освен да скочат на нашата лодка. Скоро след тях ще ги последват и политиците.

  25. @Боян Юруков – Поздравявам те за първата публикация. Само гласувах, трябва да излизам. После ще говорим.

  26. И на мен ми хареса, гласувах.

    Имам забележка за последното изречение

    „…but against the current socialist/turkish coalition and in favor any politician with a laud enough voice.“

    Независимо как се декларира визираната партия, тя не е турска и дори не е протурска. Има много сериозно неразбиране за етническия състав на мюсулманското население в БГ. Освен помаците (потурчени българи), голяма част са татари, не турци. Има голяма разлика в произхода/ етноса и малка в религиозната им принадлежност (не съм теолог и думите ми са общи), които през последните 50-60 години са почти заличени. Също само част от циганите са мохамедани. Те също са с различен произход и при някои кланове честността е издигната в култ (колкото и да са ни странни обичаите им). Най-често се пренебрегват всички тези финни разлики. Мисля, че това се прави целенасочено – да създава съответните негативни настроения и разделение в обществото. А това, последното, си е чисто тоталитарна практика. ДПС и БСП имат един и същи произход и цели.

  27. Разбирам те какво имаш в предвид и определено не смятам помаците за турци, защото те са си българомохамедани. Факт е обаче, че ДПС се ръководи от български турци и е всеизвестна точно като „турската партия“. Приказките, че не била етническа партия са за предизборните подиуми и за пред европейските партии. Реално обаче е също толкова етническа, колкото и Евророма. Затова и написах „turkish“. Пък и в крайна сметка в тази статия се опитах да предам мисленето на нас българите както аз го виждам, а аз в нормален разговор бих използвал точно този термин.

  28. Мисля, че анализът ти е много точен. Ето сега гледам дебатите по последния вот и осъзнавам, че на следващите избори Бойко ще спечели, не защото е много кадърен или оправен, а защото сегашните управляващи са много, ама много зле.

  29. Точно от това се притеснявам – че ще стане отрицателен вот. Така хората няма да се вслушват за какво гласуват и после ще се чудят кога какво бил казвал и ще стане пак същото мазало – 2 месеца след изборите ще започнат вотове на недоверие, че правителството не се справяло с програмата си. Ако ще правим нещо като хората трябва гласоподавателите да знаят за какво гласуват и да отиват на изботите с гласуване, а не със запалени глави.

    Не виждам обаче как ще стане, защото ако от ГЕРБ започнат много да се обясняват, хората ще си помислят, че се извиняват. Ще им е скучно. Друго си е като Атака излезе и изгори някое друго чучело и наплюе тоя или ония.

  30. Ами, ако погледнем в историята на нова България, ще установим пълната липса на нормален политически живот. Освен правителството на Костов, всички други са били ясни от самото начло.Не искам да кажа, че Костов е цвете в ливадата с трева и бурени, но имаше идея, какво, как и защо прави.И успя доста неща да допринесе. Като цяло обаче всички вотове са били наказание за управляващите, този няма да е изключение. Не виждам начин да се промени това, не ми хрумва нищо.

  31. Костов направи стъпки в правилната посока в обстановка, в която просто нямаше как да се копае по-надолу от дъното. Наистина оправи някой неща, но не може да се отрече, че по негово време т.н. БГ мафия се вкорени в политическите партии. От там нататък тази тенденция само се задълбочаваше.

    Надявам се само, че сега вече е дошло времето, когато хората ще им е писнало достатъчно, за да действат. Ние сме такъв народ – търпи, търпи, пък направим някоя революция и шашнем светът.

  32. Бояне, анализът ти е най-доброто, което съм чела, вкл. и от Михаил Константинов (който се стреми да не е партийно ангажиран и да е обективен). И не е комплимент.

    Това че вече ви канят в популярни медии е добра възможност колкото се може повече да се говори по твоя (и на другите ангажирани с идеята блогъри) начин – ясно и аналитично. Дори и на 1% от хората да им влезе нещо в главите, пак няма да е малко. От някъде трябва да се почне.

  33. Много се радвам, че ти е харесала. Отне ми известно време докато си оправя изказа на английски за да звучи по точно определен начин. Просто не съм свикнал още да пиша на друг език.

    Дори да успеем да науча и ентусиазирам дори 1% от хората, които минават през блогът ми за година – това пак ще са около 1000 души. Ако те разкажат за това на няколко приятеля, ще съм успял да достигна населението на малък град. И това от обикновен човек, което го прави това в свободното си време, защото му е кеф. А не съм само аз – хиляди сме.

  34. Благодаря. Трябва да го предадем и на другите.

    Впрочем изглежда някой не харесва онази ми статия, защото са гласували доста отрицателно – паднала е оценката на 4.

  35. Ами кой ли може да е? Предполагам, че е някой комуто не е изгодна истината. Но нея не можеш я скри, тя винаги излиза на светло.

  36. @Боян Юруков

    Бояне,

    пуснах в „Свежо“ статията ти Th!nk about it: EU elections: Bulgaria in the spotlight. Не бива да се притесняваш за гласуването. Лесно може да се промени, ако гласуват двайсетина приятели.

    За съжаление хората, които обработват форумите, са стигнали и до „Свежо“, и до блоговете. Включи се такъв и в моя материал, при това пише за себе си в женски род, а знае, че ще го разпозная, защото познавам стила му. България вече е в предизборен период и хората на БСП, които имат най-подготвените манипулатори /за другите не съм сигурна/, се разхождат из Мрежата. Понеже няма как да знаеш кои са те – специалистите от Центъра за изследване и управление на идеологическия процес при АОНСУ и много други подобни центрове от много бившата Академия за обществени науки и социално управление на БКП, но те не са бивши, а много, ама много, настоящи.

    Не исках да ти пиша за цензурата, трябва да свикваш с нея и да вървиш напред. Такова животно като свобода на словото у нас все още няма и трябва да се върви, като се заобикалят препятствията постоянно.

    Пуснах коментар към статията ти на български език, може и да го оставиш така, защото той е повече за българските читатели, ако искаш го преведи, разбира се. Моят английски не е филологически, а и аз чета обикновено мързеливо през немски. Много рядко през английски.

    Това е пътят – блоговете и социалните мрежи в Интернет и комуникационна кампания за изборите за ЕП от страна на гражданското общество за осведомяване на гражданите за политиките на Европейските партии, за да отидат повече хора да гласуват. Да гласуват – да, но на базата на друга информация, която са получили през новите медии и Интернет. Следващ етап е връзката на хората от Интернет с традиционните медии, като наближи времето за гласуването.

    Все пак трябва да напиша последно писмо на Станишев, защото после ще го включа в анализа си, който ще изпратя до съответната институция на ЕС.

  37. Значи, веднъж ще платим чрез данъците си, после трябва и сами да си свършим работата? Страхотно.

    fen, при петобална система 4 и нагоре си е мастерско ниво.

  38. Малко след първата ми статия в блога на „Th!nk about it“, пускам и втората с извадка от въпросника ми от средата на Януари:

    Some statistics about Bulgarians and the EU from my blog

    Процентите в допитването са закръглени нагоре и затова излизат над 100%. Следващия път ще използвам по-добър plugin за допитвания.

  39. Видях го.Мисля, че за БТВ това е развитие:) По-добре, отколкото нищо.

  40. Така е. По принцип медиите не знаят точно какво да кажат за блогърите, защото не познават средата. Затова и има изцепки като тази за ония „блогър-похитител“. Интересуват се обаче и с това ще дойдат и по-добри репортажи с по-полезна информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.