Конкурс за Google лого за Деня на Съединението

Когато започнах plugin-а за смяна на логото на Google обещах, че ще има специални лога за националните ни празници. Ето сега започваме първата такава инициатива. Събирам предложения за Деня на Съединението. Няма ограничение за съдържанието им, стига да са по темата и да не съдържат расизъм, цинизъм или порнография. Крайния срок е 3-ти Септември, като на 4-ти и 5-ти ще има гласуване тук и в Twitter.

saedinenie Печелившото лого ще бъде сложено на мястото на използваното сега, което виждате по-горе. Към този момент, добавката за Firefox е свалена повече от 800 пъти и се използва активно от 170 души ежедневно. Това означава, че вашето лого ще бъде видяно от всички тези хора многократно в рамките на този паметен ден. Също така всички празнични лога, както и останалите предложения, ще бъдат сложени на специална постоянна страница по подобие на тази на Google.

Тъй като не успях да намеря векторно изображение на логото им, моля използвайте за шаблон това тук, което с доста добро качество. Изпращайте предложенията си на адрес yurukov@gmail.com във формат png и в два варианта – с размери 289x110px и 103х38px. Едното лого е за заглавната страница на търсачката, а другото е за резултатите. Давам ви възможност сами да ги оразмерите, защото при директно смаляване, някои елементи може да не се виждат добре. В мейла добавете име, сайт и по желание – снимка и няколко изречения за себе си.

Ако все още нямате add-onа за Firefox, може да го свалите от страницата на Mozilla.

22 коментара

  1. Pingback: Калоян Стоянов
  2. Pingback: петя
  3. Pingback: Калоян Стоянов
  4. Pingback: Боян Юруков
  5. Не съм графичен дизайнер, но идеята която ми идва е пак с трикольора и двете о-та на гугъл да са свързани като едното сочи северозапад, а другото югоизток. Нещо такова.

  6. @Miro – на мен нещо подобно ми хрумна, но с картата на страната. Впрочем не е задължително графиката да се ограничава до буквите – може да е карта, с „пробит“ надпис на Google, например.

  7. Pingback: Боян Юруков
  8. Колкото по- просто толкова по-добре. Примерсно свързани О-та и надпис „Съединението прави силата и това е“

  9. Pingback: петя
  10. Pingback: Калоян Стоянов
  11. Pingback: Боян Юруков
  12. На мен ми хрумва идеята за 2те ота да са като границите на Княжество България и Източна Румелия, и да се съединяват. Някой ако реши да го нарисува… 🙂

  13. Pingback: Боян Юруков
  14. Pingback: Боян Юруков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.