Мартениците ми тази година

img_0455_450

Знам, че обещах в Свежо да снимам на видео как ги правя, за да допълня указанията ми от миналата година, но вчера просто нямах време. За сметка на това направих над 30 мартеници плюс една голяма за входната врата. Нея ще я покажа когато я сложа. Впрочем направих и няколко по-дебели мартеници. Стават по същия начин като обикновените, но първо усуквате три конеца от един цвят и после от другия. След това усуквате двата дебели конеца по същия начин и получавате три пъти по-дебела мартеница.

31 коментара

  1. Pingback: yurukov
  2. Pingback: Боян Юруков
  3. [Свежо] Хубаво е, че успяваш да поддържаш хармонията си и да живееш в своя си свят:-)

  4. Хубаво е, че сам си създаваш атмосфера и успяваш да живееш хармонично в своя свят 🙂

  5. Ох всяка година, напоследък, забравям за мартениците.
    Благодаря, че ми напомни.

  6. @Любима Йорданова – Наистина е хубаво и тези малки неща ме радват. Обичам да правя неща с ръцете си, а тази традиция е добра.

    @Радослав Станков – Пробвай да ги направиш сам. Наистина не отнема много време. Горните ги направих за половин час и са предостатъчно. Като бонус получаваш удоволствието, че си направил нещо с ръцете си.

    Впрочем ако имате снимки на мартениците си и сте ги качили във Flickr, може да ги добавите в новата група, която направих там специално за мартеници.

  7. 🙂 През следващата седмица ще въртят темата за мартениците доста из новините. Започнаха още от снощи, но темата беше колко малко се купуват и как хората нямат пари. Не вярвам да е съвсем така, но ако някой иска да спести и да му е приятно, може да си ги направи сам. Мисля си всъщност, че доста въобще не обръщат внимание на новините и няма да се подсетят въобще от споменаването там.

  8. [Свежо] @naddito – е не ги чакай, направи си ги сама. Аз съм в Германия, няма откъде да си ги купя и така започнах.

  9. [Свежо] @naddito – пък ти като си в Холандия ти е същото. Лесно стават – щом едно момче може да си ги направи. 🙂

  10. Браво Бояне, кога намери време и за това, аз ве4е правих с дъщеря ми, за да науча, то ти си направил за всичките си приятели.Възхищавам ти се ! 🙂

  11. [Свежо] Да, може, но ми казаха, че са ми пратили. А иначе ако не ги получа навреме ще си направя и сама 🙂 не е никак трудно. И после ще ги сложа във фликр групата ти. Обещавам! 🙂

  12. [Свежо] Хубаво начинание, радва и създава настроение. И приятно заради красотата, която създава.

  13. Направата на мартеници е една магия, която те кара да мислиш за своите близки и да вплиташ най-добри пожелания в тях. А това, че и мъже правят мартеници е добре, няма нищо неудобно и успокоява. И създава настроение. Не става дума за пари, по скоро е за това, че вързвайки своя мартеничка, даряваш здраве и добри мисли.

  14. Точно така 🙂 На мен ми е яко да създавам каквото и да е с ръцете си. Независимо дали ще е някой шкаф, цветя или мартеници.

  15. @Боян Юруков – Важно е също така, че веднага виждаш резултата от труда си и му се радваш 🙂

  16. здравей, бояне!
    и аз тая година се сетих за мартениците и даже вече направих и пуснах на една приятелка.
    Като пишеш за цветята, сещам се за саденето на китки в karlshof. май вече е време за садене, пролет е!
    Много поздрави от слънчева Испания!

  17. 🙂 Лили китки спрях да съдя отдавна, защото нямам вече градинка. Имаме само по няколко цвета из къщата, които ги морим редовно. Скоро ще се местя и ще гледам да си направя там дървена градинка, ако имаме повече място.

  18. Приятно е да видя, че има и други, които предпочитат да правят мартеничките саморъчно, вместо да ги купуват 🙂 Тази година закъснях и точно днес се замислих за същата идея с дрелката за завиване на конците.

  19. 30 Мартеници? ако имаш предвид тея на снимката връзчици това не са мартеници това се ползва за да се направи панделката на мартеницата ти имаш ли си на идея какво означава мартеница въобще?

  20. Не така грубо, Теодор. И самоличността не бива да се скрива в интернет-комуникацията. Нетът е място за обмен на информация и приятелски контакти.

  21. @Teodor – Това са мартеници за ръце, каквито вързваме най-често. А не мисля, че можеш да ми говориш какво знам и какво не знам щом си на 15.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.