Блогопедия на една година

Точно преди година започна работата по Блогопедия. Около идеята се събрахме редица блогъри и натрупахме съвети и идеи за това, как да се направи най-добър блог. Сред текстовете ще намерите събран опит за това как да се структурират, наименуват, подреждат и списват статиите, какви са добрите практики в дизайна, рекламата и коментирането в блога, какво стои като технология зад него и т.н. Някои от тези съвети ще намерите и сега на сайта на проекта.

Тъй като по редица причини не успяхме да пуснем книгата за издаване, решихме да започнем да попълваме Блогопедия със статии – нещо като блог за блогове. В момента Емил организира и подрежда съществуващите текстове в електронна книга, за да е по-удобна за четене. Макар ни се щеше да я издадем, сякаш е по-добре опита ни да стигне до по-голям кръг хора и фирми.

В Блогопедия има цял раздел за корпоративните блогове и въобще държанието на фирмите в блогосферата. С навлизането на все повече компании в този свят на комуникациите, мисля, че ще е само от тяхна полза да хвърлят поглед над това, което сме събрали.

В проекта участват Събина, Поли Козарова, Пламен от Блогатство, Методи Дреновски от Суперхостинг, Майк Рам, Ивелина Атанасова, Жюстин, Емил, Митко от Креативен, Деси Бошнакова и Борил Богоев.

17 коментара

  1. Pingback: Tomislav Savov
  2. Pingback: borilbogoev
  3. Pingback: Martin Kanovsky
  4. „Must“ четиво за начинаещи, като мен, блогъри. Дава отговор на въпроси, които ти се въртят из главата всеки път когато публикуваш в блога си. „Евала“ на всички, които се занимават с този проект.

  5. Pingback: Boris
  6. Pingback: Boris
  7. Pingback: GSMREVIEW
  8. Pingback: gsmreview
  9. @Боян, къде бяхте преди година и половина? Ах, колко по-лесно щеше да ми е! 🙂 Свалих я преди час-два и вече съм на 80та страница…Всичко, за което прочетох до тук за 2 часа на мен ми отне близо 2 месеца преди да започна да правя каквото и да е. Нека говорят, че в нета има всичко, но когато трябва да събереш нужното от 50 места нещата не са чак така розови.
    Поздрави за положените усилия на всички включили се в проекта, а към всички стартирали скоро своя блог : Сваляйте и четете, защото ще си спестите много време, грешки и усилия. А много по-умно е да насочите усилия и инвестирате време в писането, а не в откриването на топлата вода.
    Без значение колко си чел, никога не е късно да научиш нещо ново, което да ти е от полза.
    Още веднъж адмирации!

  10. Начинът на представяне на информацията е увлекателен. Поздравления за труда да съберете толкова съвети на едно място.

  11. Благодаря на всички. Макар и да не успях да участвам в книгата толкова, колкото ми се искаше, раздвам се страшно много, че все пак видя бял свят. Благодарение най-вече на Емо и Борил. Сега ще гледам да участвам повече в блога с доразвиване на темата. Следете го – ще има интересни неща 🙂 От блогъри за блогъри

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.