NoHoHoHo… Айде сменете плочата

Като видях този клип във фейса се попилях да се смея. Много добре е направен. На сайта NoHoHoHo.org (twitter, facebook) може да гласувате за песните, които не искате да чуете тази зима. Аз гласувах за „Let It Snow“ на Dean Martin, но бих включил и „Отново е Коледа“ на Пим-Пам и „Wonderful Christmas Time“ на Paul McCartney. Въобще всичко е по-добро от развалената плоча, която чуваме всяка зима. Сега ако някой направи същата кампания и за филмите – цена няма да има. Ако видя още веднъж „Сам вкъщи …нещо си“ по някой канал, ще го изтрия от телевизора.

Сериозно… WTF.

Впрочем кампанията е подета от DDB_Sofia, които имат не по-малко интересни реклами. На колко да се обзаложим, че тази реклама ще има много по-голям ефект от презерватиранията на Камен.

30 коментара

  1. Pingback: Gancho
  2. @Teo – нали точно това казват накрая на клипа за NoHoHoHo:

    …Оправиха Африка с такова клипче. Избраха Обама….

    Знае се, споко – затова е в този вид. Кафи ме как са го нараязали обаче. И впрочем съм ЮрУков.

  3. О да, за идеята няма спор 🙂 Винаги съм се кефил на точно този тип послание. Интересно ми е какво готвят от DDB с него 🙂

    П.С. извинявам се за О-то 🙂

  4. @Teo – аз лично бих искал да видя нещо такова на политическа тема. За жалост няма личност или партия, към която хората да се обединят толкова пламенно, както беше при Обама. Ще има успех обаче при прозрачността, корупцията и други такива наболяли теми, от които на всички им е писнало.

  5. некви хейтъри се правят на интересни в тъп рекламен клип. не съм консервативен, но ето такива глупави послания ме карат да прегръщам все по-често ортодокса.
    като са толкова отворени, нека предложат нещо на място на това, което искат да махнат. а логиката им е отвратително отблъскваща: „всеки ден ли отиваш в девет на работа?“, що бе ти да не би да закъсняваш всеки ден, ей, че не съм ви един работодател!

  6. Pingback: Elena Stoycheva
  7. @roc3n – чакай малко бе – дразнят се хората на едно и също нещо и са се събрали да го променят. Както толкова лошо вижаш в тая работа. Аз съм се научил да ги филтрирам тия песнички, но и мен ме дразнят. Защо трябва да са хейтъри само щото се дразнят на нещо? По тая логика дай да сме хейтъри към мафиотите, че им правим цакано на далаверката. Или на тъпите реалитита, че само за толкова телевизионен продукт имат мозък продуцентите им. Не хейтвай!

  8. хаха, значи аз като се дразня хейтвам, а клипа като хейтва дразни, нещо започнах да се омотавам.
    другото, което не разбрах е, какво общо имат коледните песни с мафията и риалитата? като са ти втръснали смени станцията (не говоря само на теб Бояне).
    и да всичко, което напада нещо доказано и утвърдено, без да посочи слаби места или да предложи ново на негово място, си е чист Хейт. не им харесват просто защото им е писнало да ги слушат. казах, сменете плочата.
    ах, и не го приемай като лична нападка. имаш право да харесваш кампанията, колкото и аз да я хейтвам; вкус другар си няма …

  9. @roc3n – казах, че хейтваш, защото отричаш правото им да недоволстват. Ти може да си против това да се сменят песните (тъпа темата е за този тип разговор, знам), но не и да ги наричаш хейтъри само защото са решили да променят нещо.

    Общото мафията и реалититата е, че не можеш да смениш страницата (изключваме смяна на държава). Не можеш да смениш канала, защото навсякъде дават едни и същи реалитита и едни и същи кофи с кръв.

    А иначе всеки може да си харесва каквото си иска. Не го приемам като лична нападка, защото всеки си има мнение. Хареса ми как се изразяват и че са решили да действат по нещо, което ги дразни. Харесвам действието. Дори да не си съгласен с тях, трябва да се съгласиш, че кампанията е добра.

  10. Специално в България, като няма нови коледни песни какво – да слушаме румънски летни хитове ли?
    Кампанията на Камен е тъпа за добра цел, тази е претенциозна и с глупава цел. Камен 1:0 DDB_Sofia
    Най не харесвам хора, които самоцелно се правят на интересни, заради чист нарцисизъм.

  11. и ние недоволстваме, но не предприемаме национална кампания, и да, темата е тъпа, ама пък нали само си лафим, не може постоянно да решаваме проблемите на планетата 😉
    колкото до кампанията, би била добра, ако не бяхме виждали подобна. това е копиране, а за подобно нещо сиромахов наскоро само дето не го разпънахме на кръст. не се хващай за думите ми, знам, че случаят е различен и че едното си е направо кражба, просто ти казвам, че дори не са оригинални, и наистина не ми харесва.

  12. Аз искам да протестирам против личностите в клипа, на където и да се обърна все тях гледам. Кога ще сменят плочата и ще ни дадат нови лица?

  13. В Дневник имаше две публикации с ден-два помежду им и беше забавна драматичната разлика в коментарите. Под статията, която само обясняваше идеята коментарите бяха подкрепящи. Под статията, която показваше и клипа и говореше за „популярните личности“, коментарите хранеха показаните в клипа, че са бездарници и хейтъри на коледното настроение. Беше смешно и как хора, които помня колко злоба са изливали срещу гейовете изведнъж почнаха да защитават Джордж Майкъл:)

  14. А след nohohoho и gohohoho може да очакваме и idgafhohoho (idgaf а.к.а i don’t give a fuck) защонто на хората главите им пушат как да си платят сметките, заемите, и още по малко да намерят алтернативни решения, за прекарване на коледнитте празници, че да гласуват за коледни песнички и т.н… 😀 но иначе като цяло, от клипа лъха креативен дух… и дори и аз подкрепих кампанията. Успех!

  15. Вижте, кампанията си е готина като изпълнение, ясно е, че целта е да стане viral, ясно е на всички, че са емулирали клипа на ONE (който впрочем и Обама емулира), ясно е, че е „против“ нещо, а не „за“, но в крайна сметка явно отговаря на нужда, която хората имат. Добре е, че има и позитивна кампания в тази насока и двете може да се комбинират – едната да спре старите партчета, а другата – да предложи нови. Това е.

    Впрочем изтрих коментара на Андрей по негова молба.

  16. Клипа е супер и аз го share-нах във Facebook и по мое мнение всички много го харесват.

  17. Аз съм абсолютно ЗА пускането на новият хит на Азис – Хоп, вместо The Christmas Song на Frank Sinatra. Напълно подкрепям „певците“ от Пайнер да ни изнесат една хубава коледна програма, както впрочем сториха и миналата година по националта телевизия. Защо да не се пее „джамовете, джамовете“ вместо, както вече разбрахме, „втръсналата“ Jingle Bells?!
    Мисля, че е време за едно „модернизиране“ . Стига вече „навици и традиции“ , напред към актуализацията! Дайте глас на Лора Караджова, к*рвата, на Васко пе*ераста, милата Андеа, Галка лиглата и така нататък и така нататък. Защо пък не?! Така или иначе до 20 години българите ще станем малцинство, защо да не започнем да си до-оциганизираме държавата още от сега?! От далеко, та да е леко го е казал народа…

  18. За жалост късно видях това клип4е. Според мен е много добра кампанията!! трябва да признаете 4е по Коледа винаги се пускат песни (всяка от която с поне 5-10 варианта и римейка) с едно и също зна4ение и смисъл и ве4е много омръзват. Като се по4не от Jingle Bells, All I want for Christmas, Last Christmas, Let it Snow (която не я пускат толкова) дооооо най-новите песни които излезнаха: Justin Bieber- Mistletoe……. Вярно е 4е коледния дух идва от 4асти от тези песни но това не озна4ава 4е трябва все те да се повтарят!!!! Не знам кое по то4но и е изкопираното на тази кампания но я подкрепям на 110%!!! Евала!!!

  19. еми, пичове, и на мен ми е писнало да ви гледам мутрите навяскъде..по телевизията, по радиото, в магазините… Всеки ден! Коледните песнички ще ги сменят, но вас кой? И най-вече КОГА?!?!

  20. коледни песни е какво Юрков не е краят на света и плюс това ТИ СИ ЛУД

  21. Точно тези песни, където и да сте по света ви обзема коледно настроение. А и кой песни предлагате да заместят старите ? Да заместят тази емоция и коледен дух !?!

  22. Да, нека се оплачем дори от коледните песни, щото ей така от нямане какво да правим. Вместо да гласуваме коя песен НЕ искаме да чуем коя песен НЕ ни харесва от какво сме НЕдоволни, нали сме много оригинални, нека измислим песни, които да ги заместят. Или пък не, нека си помрънкаме още малко, да се пооплачем, както сме си свикнали, Пък и цяял клип направили. Ако влагаме толкова усилия в създаването, вместо не в разрушаването ще е супер.

  23. Здравейте,
    Искам първо да отбележа, че много ви се радвам.
    Да ви кажа хич не ми харесва кампанията ви. Ако не ви харесва сметете радиото, игнорирайте го… На мен лично ми действат зареждащо коледните песнички , а това, че се въртят 10 песни си е съвсем нормално, то всяко радио си има 20 песни на кръст , които си въртят. Честно казано си мисля; толкова ли няма друга кампания към която да се включите? Малко ми загубихте уважението.

  24. Изобщо не ми допада кампанията. Или по-скоро превзетият начин, по който е представена и изиграна, но така или иначе това е върхът на актьорските възможности на повечето участници в клипа и няма как да е друго.

    Естествено, това не променя факта, че всеки може да си прави кампании за каквото иска и да си ги популяризира както иска, но на мен тази ми е по-скоро неприятна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.