Две супер добри реклами

реклами, 7days, old spice, ddbnext, youtube, телевизия, кроасани, душгел

Напоследък имам две любими реклами, които не мога да спра да си въртя. Първата я видях за пръв първо по The Voice и е за кроасаните 7 Days. Да си призная дори де знаех, че още ги има. Спомените ми за тях от преди доста години са като за сухи и спаружени. Рекламата обаче е супер яка. Направена е от DDB Sofia. На сайта им може да прочетете как са я направили. Благодаря на Йордан за линка. Ето ги и в Twitter, а това е клипа:

Следващата реклама е на душгел, който никой от нас не е и чувал. Рекламите за него обаче са просто уникално. Пълна пародия са на останалите, където ти казват, че ако не се миеш с техния продукт, кожата ти ще окапе и жените ще те мразят. Направена е обаче супер ефектно и целта й е да привлече вниманието както на мъжете, така и на жените, които така или иначе обикновено пазаруват тези неща. Интервю със създателите може да видите на Twit.tv, където са направили и дисекция на рекламата. Впрочем няма почти никакви специални ефекти – всичко е снимано наведнъж. Репликата в края на рекламата „I’m on a horse“ е станала толкова популярна в момента, че продават вече тениски с нея. Актьорът може да намерите в Twitter, а клипът е тук:

23 коментара

  1. Само рекламата на 7Days не ми хареса..не ми хареса и като я гледах по ТВ..не знам някак си гупава ми идва

  2. направи ми деня 😀
    при все, че линкове и на двете се въртят в нета от няколко дни, незнайно защо не ги бях гледала; втората е готина, но първата с кроасаните е велика – гледах я няколко пъти 🙂
    радвам се, че българи са я правили – много свежо 🙂

  3. Не разбирам как ти идва тая глупост, Иван? 😉
    И двете реклами си приличат много по добре изградения и канализиран шум от кадри,звуци и послания.
    Поздравления пак за ДДБ!

  4. @Лита – Йордан дето съм го линкнал горе каза, че българска агенция я е правила, но са участвали доста чужденци. Така пище и на сайта им.

    @Петър – Като всяка реклама и тук си играят със сетивата ти.

  5. Естествено, че не означава. Почудих се защо 🙂 И да, не знам дали всяка, но по-добрите умело си играят.

  6. @Лита – абе то и не става много ясно, защото май компанията е международна. Ето някои други техни реклами. Тази за нощната безплатна тарифа на Мтел е подобна на тази реклама горе и пак ми харесва.

    @Петър – Абе и аз не разбирам понякога – сигурно е като сериалите. Мен примерно Lost супер много ме дразни, а много му се кефят.

  7. Много е добра рекламата на 7days изключително добра ..

  8. Old Spice далеч не е неизвестен, също и у нас. Може би за съвсем младото поколение още е нещо непознато, но всъщност е класика в Щатите (в много американски филми е задължително използван от татковците), а у нас техният афтършейв се рекламираше усърдно няколко години подред през 90-те. 🙂

  9. Ани, баща ми дълги години използваше Old Spice 😉 предполагам заради усърдната реклама в началото на демокрацията, както спомена 😉

  10. Да, определено рекламите са върха.

    А и ще допълня, че и аз не съм попадал на тази марка „Old Spice“ в качеството си на представител на съвсем младото поколение.

  11. Случайно купих сух дезодорант Old Spice в dm. Нещото се продава 2х по-скъпо от конкуренцията на Шварцкопф и Проктър енд Гембъл, но определено си струва много повече от тях. Никога не бях чувал за Old Spice, а сега съвсем неочаквано – в твоя блог. Надушвам конспирация :Р

  12. Вътре съм, признавам си. Даже в рекламата щях да участвам, но се оказа, че никой не гледа душгела, а само мен и затова сложиха по-малко ‘убав.

  13. Продуктите са прекрасни няма две мнения по въпроса!Рекламата също ми хареса!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.