Реклама на туризма ни на летището във Франкфурт

Ето това може да се види в терминал 1 на едно от най-големите летища в Европа – това във Франкфурт. Рекламата на българския туризъм стои на видно място и се набива на очи. Под него са едни от най-използваните check-in гишета на Lufthansa, така, че редовно има хора седящи на опашка, които да го видят. Единственият му проблем е, че не се чете добре адресът на онзи прословут сайт, който искаха да обновят за 2 мил. лева. Зарадвах се обаче като го видях. Допълнение: Николай отбеляза по-долу, че рекламата е направена много нескопосано. Ще пиша за това по-нататък.

Ето повече и по-големи снимки: 1, 2 и 3 @Flickr

снимки, реклама, българия, туризъм, германия, франкфурт, летище, photos, bulgaria, travel, tourism

В тази връзка, ето още две снимки от същия ден. На първата ще видите какво се случва, ако някой като мен прекара повече време в чужбина – вижда флага ни навсякъде. На втората се вижда мъж, който чака на летището със скрита зад себе си роза. Стори ми се поетично.

снимки, реклама, българия, туризъм, германия, франкфурт, летище, photos, bulgaria, travel, tourismснимки, реклама, българия, туризъм, германия, франкфурт, летище, photos, bulgaria, travel, tourism

17 коментара

  1. Cloned Nature Welcomes You!
    Yes, You!

    Не искам да съм хейтър, затова ще бъда просто трол.
    Постера е ужасен. Във всяко отношение.

    Послание:
    „Природата ви преветства“ – определено не мисля, че една скучна слънчогледова поляна е най-красивият пример за „уникалната“ българската природа. Да не говорим, че е най-баналния и често срещан пример „за природа“. Слънчогледови ниви има навсякъде, защо ще искам да дойда да видя точно тези в България?
    Отговорът се крие по-долу.

    Реализацията:
    Тази на пръв поглед нормална скучна нива, дори не е такава.

    Предполагам бюджета от 2милиона лева не е стигнал за да направят повече от една фотография и поради липса на материал са „клонирали“ двете страни снимката с очевадно и грозно повтарящи се елементи.

    Вижте как се повтарят дърветата и слънчогледите. Има 5 повторения на две едни и същи дръвчета едно до друго, и около 4 на слънчогледите (от средата на ляво).

    От дясната страна пак има повторения но са по-малко.

    Аз бих обощил – ЕПИК ФЕЙЛ.

    Добре свършена работа!

  2. @Nikolay Angelov – да, това не го бях забелязал. Наистина има клониране.Хареса ми, че са сложили реклама на летището, но си прав, че можеше и да е направена добре. Най-малкото една планинска гледка, поле от рози или река в Стара Планина

    През тази година казаха, че ще правят обширни кампании в Германия и Русия за туризма в България. Освен тази тук, аз друго тук не съм видял. За сметка на това Гърция и Турция се виждат доста често.

  3. Боянски, може би съм дребнав, но що се отнася до реклама и до показването и на много места, то тя трябва да е педантично добре направена. Кой от Европа ще впечатлиш с трева, дърво което се повтаря 5 пъти и сламена капела?

    Трябва да е нереално красива, идеалистична и да носи уникално настроение което да се хареса на таргет групата за която е направена – именно класата европейци които биха евентуално дошли в България за да видят нещо което си нямат в собствените страни.

    Това което нашите хубавци са пльоснали на Франкфуртското летище е ужасно. Идята му е тъпа, а реализацията е повече от непрофесионална.

    Подобна „реклама“ би имала по-скоро обратен ефект и е въпрос на време да се появи във блога „Photoshop Disasters“ и да бъде пословично лол-ната.

    Въпреки, че CNN спот-а е по-добре, пак бих го нахранил, за дето се омешали високо качествен сток видео материал, снимки и говорител с дървен акцент.

  4. и между другото, това с Европа парк и лодката е съвпадение на цветове и няма нищо общо с България.

  5. @Nikolay Angelov – писах на министерството да ги питам кой го е правил. Мисля, че ще ми отговорят, защото и друг път сме си писали по темата. Ще погледна в събота и обществените поръчки.

    За флага знам – затова и писах, че ми се привиждат знамена навсякъде. Във Франкфурт на ония площад със старите къщи (забравих му името) има един прозорец с цвета във същия ред 🙂

  6. Искрено се надявам българският мутро-туристически бранш най-накрая да затъне и финансово. По всички останали показатели отдавна са на дъното. Неприятно е, когато виждаш как държавата налива пари, за да помага на мафията. Но е леко успокоителен фактът, че от тази реклама келепир ще има единствено за летище Франкфурт/Fraport и комисионнаджиите по веригата.

  7. @kyky – е, има хора, които я виждат и ще им остане идеята за България. Понякога като си на път точно една идея ти трябва, за да обмислиш и този вариант. В този смисъл реклама там е полезно нещо, но за жалост изпълнението тук е меко казано разочароващо.

    След малко отивам на летището да посрещам и ще направя по-добра снимка.

  8. @kyky много хейт бе пич, не бива така. Първо не е добре за здравето ти, и второ както обикновено става – не си обективен 😉

    Няма нужда туризма да затъва. Хей, та това е може би единственото чисто и непокварено нещо което все още можем да предложим на Европа и да спечелим пари.

    Ако това което казваш се случи, мутрите които си изкарват с това парите ще си намерят друг начин, защото ТЕ могат да си го позволят. Но покрай тях, много други хора ще затънат – именно тези които разчитат на 3-те месеца летен сезон когато си изкарват парите за цялата година „оцеляване“.

    Няма нищо лошо България да си рекламира туризма, дори е добре това за всички замесени. Но самата реклама е ужасно жалка като идея и особено като реализация, както по-горе натролих. :))) Сериозно, ако аз отговарях за този проект бих уволнил всеки който е бил замесен в тоя проект.

  9. Туризмът трябва да се обанкрути толкова тотално и безпросветно, че на всеки, на когото му дойде в главата да се занимава с такъв бизнес в бъдеще да му държи много много мокро. Само така ще започнат хората да мислят с главата си. Сега единствената мисъл е кого, как и колко много да изцокам. И не са само мутрите на този стадий. За България най-добре е кранчето с туристите да засъхне и да се размърда народът към качествено производство, а не към нискокачествени услуги.

  10. @kyky – значи твоето решение е – спрете всичко, за да започнем от нулата. Еми дай тогава по тази логика да изтребим всички пенсионери, цигани, политици, хора над 40-те (за всеки случай – да не би да са агенти на ДС, всички с доходи над 3000 на месец и направо на чисто тогава. А забравих затворниците и хейтърите. Лестно е да се говори така, но на практика никой не се замисля какви усложнения има.

  11. @kyky – Ти какво качествено нещо произвеждаш, приятелю?

    Предполагам, че за да си толкова засегнат на тема ниско качествени услуги, трябва да предлагаш нещо супер качествено и уникално, което да не просперира заради шибаните търтеи дето строят хотели и ти взимат клиентелата.

    Ако не е така, то си оставаш просто недоволен от живота трол, и едва ли някой ще обърне повече внимание на постовете ти.

    Peace.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.