Svejo2WP коментари – вече работи и има админ панел

wordpress, svejo2wp, svejo, extend, plugin, коментари, свежо След промяната в Svejo.net, старата добавка не работеше както трябва заради промяна в api-то им. Това, което направих вчера е да го оправя и да добавя админ панел, който бях написал преди време. Също така добавката вече е одобрена и качена в официалния регистър за добавки на WordPress. Повече инфо, отговори на въпроси, както и самата добавка може да намерите там. Основните две промени са оправен бъг с датите на коментарите – излизаха ще са писани 2-3 часа по-рано и админ панел с възможност за блокиране на Svejo потребители и създаване на шаблон за коментарите. Също така оправих момента, че всички коментари излизаха с моя мейл – сега излизат с този на админа на блога.

Ще съм ви благодарен, ако оцените добавката в сайта на WordPress/extend и отбележите дали работи.

42 коментара

  1. Свежо: Извинявай, че си го изкарах на теб. Всъщност, болката ми идва от новия облик на Свежо, което придоби вид на мумия! Не можеш да видиш приятелите си, не можеш да имаш нови, не можеш да си запазваш интересни линкове….Дразня се от факта, че трябва да имам блог за да следя и контактувам с приятелите си, когато аз преценя, а твоята версия не ми трябва за сега… 🙂

  2. Свежо: Аз съм всъщност голяма фенка на Боян заради интелигентността, честността и креативността му като умен млад мъж. Бих искала да има повече хора като него в България. 🙂

  3. Свежо: Е, Боян няма нужда от защитници, но ни каза, че това, което е направил, е за блогъри. Защо не умеем да се радваме на успехите на другите хора около нас? Моята професия също е много далече от неговата, но му се радвам, че постоянно експериментира и СЪЗДАВА. НЕ РУШИ, А СЪЗДАВА.

  4. Свежо: Радвам се, че постигнахме съгласие. Лека вечер, а аз да се връщам към писането си. Беше приятна пауза 🙂

  5. Свежо: @petjor – какво по-точно не разбра – какво прави plugin-а ли? Отвори статията и ще видиш.

  6. Ами да, той е много използвана система за коментари….Интересното е, че (сега забелязах), коментарите от Свежо си ги виждам в дашборда на блога, но не се визуализрат в самия пост…явно другия плъгин не ги допуска….

  7. @Борис Луканов – виждаш ги заедно с коментарите от другата система? Това означава, че просто онази променя изцяло изписването на коментари в блога и не допуска нищо друго. Trackback-овете показва ли ги? В следващата версия ще има възможност да се изписват като trackback.

  8. @Борис Луканов – значи не приема никакви коментари, които са въведени в самия блог, а точи през чужд сайт. Това надали може да се направи да работи с моята добавка. Реално си си outsource-нал коментарите на друго място и не седят в твоя блог.

  9. Супер е, сложих го в блога на котето http://grimalkin.interpres.org/
    Но имам проблеми с аватарите – исках да използвам тези на Svejo, само че нищо не стана. Ползвам темата по подразбиране, пробвах безуспешно и с 2-3 други. Никъде в comments.php на темите не намерих текста „get_avatar“, за да го заменя с „svejo2wp_avatar“. Аватарите по принцип са включени.

  10. Междувременно намерих тема, в която можах да сменя „get_avatar“ с „svejo2wp_avatar“ – и пак нищо, излизат само gravatar-ите, не и тези от Svejo. Така че се връщам към старата тема.
    Някаква идея какъв е проблемът?

  11. @Мариана Евлогиева – проблемът е, че комбинацията от различни теми и plugin-и не винаги се държи по един и същи начин. В следващата версия ще се постарая да направя така, че да се подменя вградения алгоритъм за аватари, за да не трябва нищо да се сменя. Не мога да обещая обаче кога ще е това. До тогава може само да направя специална подстраница на този блог за добавката, където ще са всички идеи за промени.

  12. Сега разгледах повечко публикации – оказа се, че в 2 коментарите от Свежо все пак са се появили?!? Като ми остане време, ще се опитам да направя статистика – къде се появяват и къде не, колко стари са публикациите, кога са добавени в Свежо, има ли други коментари към тях… В момента не се сещам за друго. Ако имаш идея за какво да проверявам, така че да ти е от полза занапред при евентуани бъдещи преработки на добавката, кажи. Ще опиша всичко в табличка и ще ти я дам, ако искаш.

  13. @Мариана Евлогиева – много ще се радвам, ако ми пратиш линк към статия, където са се изтеглили коментарите и към статия, където не са се. Това ми стига. Така ще разбера каква е разликата и какъв е проблемът.

  14. Не знам дали трябва да се радваш, защото ти създавам още работа. 😉 Коментарите са се изтеглили само в 4 статии, всичките са отпреди промените в Свежо:

    http://13.interpres.org/barabar-az-s-mujete-vestnik-telegraf-za-esperanto/

    http://13.interpres.org/stop-hronologicheski/

    http://13.interpres.org/tochno-vreme-ura-vrushtat-ni-edin-chas-sun/

    http://13.interpres.org/anketa-vaksinirahte-li-se-protiv-svinski-grip/

    Но пък общо взето в комплект с последната – и по време, и по тематика – върви и една друга статия, в която коментарите не са се изтеглили:

    http://13.interpres.org/anketa-i-drugi-svinshtini-okolo-svinskiya-grip/

    Няма ги в нито една публикация след промените в Свежо, ето например последната:

    http://13.interpres.org/rekord-na-purva-stranica-v-gugul-za-po-malko-ot-24-chasa/

    Непрекъснато споменавам промените в Свежо, защото подозирам, че те оплескаха нещата. След тях много добавени статии се появиха като недобавяни, виждам този проблем и в други блогове – като харесам нещо и гласувам за него с сайта на Свежо, а същевременно отварям оригиналната публикация и там стои бутонче за добавяне.

    Още нещо, което евентуално може да ти свърши работа: Преди няколко месеца бях сложила старата версия и мислех, че съм я изтрила, защото не работеше. Оказа се, че не съм – само съм я деактивирала. Сега вместо нова инсталация се получи ъпгрейд. Не посмях да деинсталирам и да почва отначало, за да не се получи още по-голяма каша. Но ако смяташ, че е разумно, мога и това да пробвам, вкл. да изтрия ръчно всички качени коментари и да оставя новата версия на плъгина да почне съвсем начисто.

    Предварително ти благодаря за отделеното време и за плъгина, който върши много добра работа в другите ми блогове!

  15. Сложих го, ранкнах в WPorg, чекнах, че работи обаче нещо не се получава при мен. Доколкото разбрах дръпва коментарите при зареждане на статията, но при мен не се дръпват, даже и в дашборда не ги виждам. Някакви идеи…

  16. @Боян Юруков – не.. Но скина ми не е съвсем стандартен и може да не се разбират много добре. Не съм разглеждал подробно как работи.

  17. @CHILIEV – странно. Знам по принцип, че с някои блогове не действа, но обикновено е заради други добавки. Ще проверя тези дни.

  18. При мен не тегли коментарите от Свежо към блога ми. Нямам допълнителни за коментари. Съжалявам, но към момента го махам, защото не функционира. Надявам се скоро да има работеща версия, защото идеята за плъгин-а е супер полезна и приложима

  19. @Boris – казал съм, че добавката не работи с абсолютно всички блогове и това може да е заради най-различни добавки, които да си пречат една с друга. В мнозинството от блоговете обаче няма проблеми. Прати ми линк към някоя статия, която има коментари в Свежо ( и линка към тях), за да видя какъв е проблема.

  20. @Мариана Евлогиева – разбрах какъв е проблемът и знам как да го оправя, но ще стане в следващата версия. Всъщност той е двоен:

    Първо статиите са пуснати два пъти в Свежо и затова на вторите няма коментари. Предполагам, че е заради проблема, който имат с прехвърлянето на старите добавени линкове, където има „/“ отзад или „#comments“. Пример при теб е тази статия и това и това добавяне.

    Другият проблем е в хаоса в кода на някои теми. Трудно ми е да го обясня без да навлизам в подробности по кода, но ще пробвам да го оправя скоро. Просто някои теми за WP правят каквото си искат що се отнася до търсене на статии, добавяне на widget-и и прочие и в крайна сметка нищо не работи.

  21. @Боян Юруков
    Хм… Свежо заслужават да си копирам статиите с нови адреси и да ги пусна пак там. Нищо, че ще си изпатя от търсачките заради дублирано съдържание – важното е на Свежо да му е зле. 😉

    А иначе хаос в темата ми може и да има – не разбирам от кодове. И друг ми е казвал, че трудно се правят плъгини за нея. Но пък върши страхотна работа и не знам как го прави, но ми класира сайтовете доста добре в Гугъл за броени минути и им дава PR3, без да полагам каквито и да е усилия за оптимизация. (Имам няколко с тази тема и няколко с други – констатирах огромни разлики в само-оптимизацията на сайтовете.)

    Особено съм горда с един съвсем нов сайт на нов поддомейн, който след по-малко от 24 часа се класира първи в Гугъл и досега си е там по някои ключови думи с PR3 – и това при положение, че има всичко на всичко 4 страници, не съм го оптимизирала по ключови думи, не съм го регистрирала в никакви директории и се обновява веднъж на месец, че и по-рядко!

  22. @Мариана Евлогиева – по принцип някои теми в самия си код са доста зле, но визуално изглеждат супер. За тях и господ нищо не може да направи. В конкретния случай обаче си мисля, че може да измисля нещо и ще се пробвам да го правя. Ако не се лъжа ще е сравнително лесно.

  23. @Боян Юруков
    Абе точно тази по красота няма да спечели конкурса за „Мис Тема“. 😉 Но колкото и да пробвам разни други красавици, в крайна сметка жертвам визията заради функционалността, ако сайтът ми е важен като съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.