8 години блогване

Днес осъзнах, че блогът ми навърши 8 години. На 11 май 2007-ма съм публикувал първата си статия, а скоро след това спрях видео блога си във VBox7. Прегледах ранните си статии и се чудя с какъв акъл съм ги писал. За написаното в доста от тях съм си променил мнението отдавна. Интересен поглед е обаче върху това как съм разсъждавал тогава.

За този период съм написал над 1000 статии с 21000 коментара. Имат няколко милиона посещения, като най-голям интерес има към тези за ваксините, образованието и наргилето. Най-популярната статия, за жалост, е една с настройки за сигурност за Facebook. Дори нямам намерение да я линквам – отдавна не е актуална и съм го написал отгоре, но продължават да я споделят. Не чак такъв интерес, какъвто ми се иска, има към тези за данните и изборите. От друга страна обаче, последната ми визуализация стана viral, така че явно се заражда интерес към тези неща.

Нещо, което ми направи впечатление е, че напоследък правя все повече редакции на статиите си преди да ги пусна. Често оправям смислови и граматически грешки или допълвам след това. Така някои статии се оказват с по 30-40 ревизии в блога. Изкарах статистика, която ясно показва как намалява честотата на писането ми, но се увеличава значително подготовката на всяка статия.

Ще пиша докато ми писне. Няма да обещавам нов дизайн на блога, че всяка година го правя и все не става. Време му е отдавна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.