Страшна история за истинските ефекти на предозирането с хомеопатия

Мислите си, че е шега, а? Хиляди умират всяка година от предозиране с лекарства. Защо хомеопатията да е по-различна, щом има ефект върху тялото? Точно това ми се случи вчера и много се стреснах. Проследих преживяното в Twitter:

хомеопатия измама

8 коментара

  1. Това е лъжа! Ето – моят анекдотен пример доказва, че има ефект. Миже едно обяснение да е индийското дето ядох, предишната вечер и всеки разумен човек би помислил точно това, но АЗ ЗНАМ ИСТИНАТА!!! Прогледне най-после!

  2. Прочитайки публикацията съвсем без да пропускам никакви детайли и, като внимателно се зачитах в тях, прониквайки в съдържанието им, неизбежно достигнах до единствения възможен извод: „Буря в чаша с вода“. Или „болезнено желание за внимание“. След толкова отлични публикации в този блог, в крайна сметка, имаш правото и на едно две на релси, нали?

  3. Имай предвид, че ти го поставя твой голям, експоненциален фен. С какво ме отличава „титлата“ от останалите ли? Ами с това, че нямаше дори да ти го кажат… Феновете се познават по факта, че е много трудно да им направиш лошо впечатление. Дори следващите ти десет публикации да са на тема хомеопатия, пак няма да ми направиш лошо впечатление. Просто вярвам, че има теми, в които си по-ценен и по-добър. Бих искал да задълбаваш повече в тях. Но това е само мое предпочитание, а не желание. Желая ти успех!

  4. Благодаря за всичко това. Т.н. „алтернативни“ леченения и антиваксърство са също теми, а които се занимавам от доста време. По-малко тук и повече в социалките. Важни са, тъй като представляват сериозен здравен риск.

    Проблемът при тях е, че със сериозни научни аргументи не може да се постигне много. И такива съм описвал до сега. В други моменти обаче ме избива на майтапи, защото наистина е трудно да се възприеме този начин на мислене по друг начин. А и често миже да прокараме сериозен аргумент с шеги и ирония. Дали съм успял е друга тема.

    Определено ще има още статии за хомеопатията, но няма да са следващите. Тази седмица ще се фокусирам върху изборите и референдума. В това тук обаче показах синтезирана версия на коментарите в полза на хомеопатията обаче с обърнат знак и добавих стандартните „шокови“ белези на тези статии. Май се получи толкова тънка иронията, че някои не я схванаха, а други я възприеха за заяждане.

  5. Здравейте, първо искам да благодаря за редовните подсещащи имейли – както за изминалите, така и за наближаващите избори. Веднага разбирам къде мога да гласувам. Намирам го за удобно. В тази връзка отворих блога Ви. С изненада открих и тема за хомеопатията. А това е област, която ме интересува. Да, хомеопатията работи. Да, с хомеопатия може да се предозираш. На мен ми се е случвало – изчаках да преминат симптомите. Дали е възможно такова предозиране да предизвика летален изход – не съм срещала информация по този въпрос в специализираната литература, но подозирам, че отговора е „да“. Искрено се надявам да откриете и благотворната страна на тази лечебна наука. Приятелски поздрави!

  6. В този блог обсъждам много теми, които ме занимават. Псевдо-науката е една от тях. Невинаги пиша със сериозен тон. Както писах по-горе, със сатира може да се постигне доста.

    Не, с хомеопатия не може да се предозираш. Най-много да се удави човек. Хомеопатията не е наука, а измама използваща лековерието на хората и ниското ниво на образованост в науките. Експлоатира нуждата на родителите да направят нещо за децата си, в ситуации, в които не може да се направи повече от това, което лекарите предписват. Това води в най-добрия случай до финансови загуби, а в най-лошия – отказано лечение и здравни проблеми. Хомеопатията не се различава по нищо от плацебо и е срамно, че Европа се предаде пред лобизма на няколко компании от Холандия и Германия и го наложи на страните членки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.