О, много яко. Това ще си го запиша. Впрочем споменавал ли съм че още си пазя един монитор на правец. Чакам да стане реликва и да го продам на колекционери . Ако баща ми не го хвърли преди това де.
The UNIX philosophy gives you enough rope to hang yourself and a couple of feet more-just in case _!_
11 Sep 2006 15:15
Yogi Мнения: 121
fdsauuhudgahuh
11 Sep 2006 15:28
yurukov Мнения: 1370
Ето линка на сайта: http://www.yurukov.net/forum/down/Pravetz-Computer.avi
Ако някой е в университетската мрежа, моля да го дръпне от dcто, за да не точим от трафика на сайта. Ника ми е [KH]yurukov, а филма е в папка movies.
Филма е добър. Кво ще кажете да го пуснем на торент. Само не ми е ясно могат ли няколко човека да го пуснат паралелно
11 Sep 2006 22:05
ktulu Мнения: 33
могат ако са го дръпнали от едно и също място... и теоритично може да се дръпне само торент файла и да се правят разни други магий, но едвали някой ще се занимава, иначе е добра идея... да живее пропагандата...
11 Sep 2006 22:19
Yogi Мнения: 121
sdaihghiahgihjgiosaigjijagiwqgiurhg
12 Sep 2006 7:39
Makedonski Мнения: 410
е на мен пък годините в гимназията ми се въртяха около последователи на dark avenger... кви ли не легенди се носеха за по irc каналите
иначе аз пробвах да направя торент, ама тоя tomato torrent под mac се ебава
13 Sep 2006 0:39
yurukov Мнения: 1370
Филма направо ме шашна. Не че ми каза нещо ново, но всичко е представено толкова гадно, че се шашкам. Просто така са го разали филма, че всичко да изглежда още по-западнало и скапано. Освен това каква беше тази вкарана тема за еманципацията не разбрах.
Но момента който най-много ме дразни е, че сега го пускат филма и никъде не се споменава кога е правен. А аз съм сигурен, че е сниман поне преди 10 години. Ако питате мен това си е част от немската антиприсъединителна PR кампания. Нещо подобно като това което правят в Англия от доста време.
Сега гледах филмчето. Яко е. Бояне, правен е 2001 година и не разбирам защо мислиш, че е някакав антиприсъединителен ПР филм. Нещата са били точно такива каквито ги показват, все пак целия филм е интервюта. Това е историята на българската ИТ индустрия. От филма става ясно, че България е разполагала с много добри специялисти още в зората на компютърната епоха и тези хора са правили това което им се нареди - ясно е на всеки (и във филма не се преиначават нещтата), че никой не е имал избор в онези години. Показват и как е било използвано желанието на жените да се докажат за да се ускори производството. Изобщо филма си е чисто документален и безпристрастен според мен. И малко вероятно е сега да го пускат за първи път.
... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума