Vista била много по-надежна от предишните windows-и и бил неуловим за вируси. Може, но му давам 3 месеца и ще започне много яки атаки към него. Първо, че са си пренаписали кода, което означава, че има много грешки. Каквото и да си говорим когато нещо бъде написано, каквото и да правиш ще има грешки, които после с времето се оправят. Кода на XP го чистиха с години и пускаха по няколко кръпки на месец. Да не искат да ми кажат, че сега са ги изчистили!
Хубавото обаче, е че сега може да са изчистили някой от старите системи и да са го оптимизирали. С новия hardware идват и нови възможности и може да са ги използвали. Определено си мисля, че ще изглежда по-добре и ще върви по-добре, но въпроса е колко ще е несигурна системата.
И колко ми се иска да има такива мощни инвестиции в Linux. На него не му трябва много - системите работят много добре, ядрото е стабилно, има широк избор от програми. Едниственото, което му трябва е добър interface и инсталация. Help center няма да е лошо също. Трябва да се направи една дистрибуция с която и баба ми да може да работи и тогава направо ще избухне. Обаче micro$oft си цакат за да не става така.Мисля, че наскоро една община в Англия поска да инвестира в прехвърляне на unix системи, но после някакси решиха, че не било толкова изгодно
. Как става тази работа?