Купувате някакво количество дребни рибки. Може да ги вземете от Руския например. Там продават нещо малко по-голямо от цаца и не е скъпо.
Загрявате фурната на 150 градуса и докато се загравя слагате около 4-5 лъжици масло на дъното. Като се стопи трябва да има поне половин сантиметър мазнина.
През това време нарязвате на филии една глава лук и измивате рибките. Добре е преди това да ги накиснете (рибата) за около 5 мин за да се махне част от миризмата. После ги подреждате в тавата и отгоре слагате филиите лук. Може да разпръснете и черен пипер на зърна ако имате.
Оставяте фурната на 180 градуса и печете докато месото им се изпече ( ами просто пробвате ). На моята фурна му отне около 20-30 мин. Като стане готово ги изваждате от тавата. Махнете черния пипер и лука - те са само за ухание.
Най-вкусни са с нарязан лимон и майонеза. Може и салатка и ракиика ако имате. Предимството на печенето пред пърженето е, че не изгарят и не залепват за тигана, а от там и не се късат на парченца. Една част от рибетата се опитах да ги изпържа и се получи буквално кайма. А и в масло стават много по-леки и вкусни.
Юруков,добра идейка даде.Ще я пробвам,но ще допълня от мен сос от чесън,магданоз и лимон.По принцип у дома консумираме доста чесън.
Готини снимки.
Спомням си едно време като бях малка нашите ни водеха на,,ЗЛАТНАТА РИБКА,,хапвахме ,,рибка в керемидка.Кой знае сега какво е...?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума