yurukov Мнения: 1370



|
Купувате някакво количество дребни рибки. Може да ги вземете от Руския например. Там продават нещо малко по-голямо от цаца и не е скъпо.
Загрявате фурната на 150 градуса и докато се загравя слагате около 4-5 лъжици масло на дъното. Като се стопи трябва да има поне половин сантиметър мазнина.
През това време нарязвате на филии една глава лук и измивате рибките. Добре е преди това да ги накиснете (рибата) за около 5 мин за да се махне част от миризмата. После ги подреждате в тавата и отгоре слагате филиите лук. Може да разпръснете и черен пипер на зърна ако имате.
Оставяте фурната на 180 градуса и печете докато месото им се изпече ( ами просто пробвате ). На моята фурна му отне около 20-30 мин. Като стане готово ги изваждате от тавата. Махнете черния пипер и лука - те са само за ухание.
Най-вкусни са с нарязан лимон и майонеза. Може и салатка и ракиика ако имате. Предимството на печенето пред пърженето е, че не изгарят и не залепват за тигана, а от там и не се късат на парченца. Една част от рибетата се опитах да ги изпържа и се получи буквално кайма. А и в масло стават много по-леки и вкусни.
Приятен апетит.
|
ppakita Мнения: 13


|
Юруков,добра идейка даде.Ще я пробвам,но ще допълня от мен сос от чесън,магданоз и лимон.По принцип у дома консумираме доста чесън.
Готини снимки.
Спомням си едно време като бях малка нашите ни водеха на,,ЗЛАТНАТА РИБКА,,хапвахме ,,рибка в керемидка.Кой знае сега какво е...?
Музика за Всеки Вкус http://www.djpacolya.com
|