Списък с идеи/бъгове за VBox7 досега

Слагам всичко наедно защото досега се събраха доста неща и повечето съм ги сложил във клиповете. В следващите статии ще обсъждам конкретни проблеми, но тук просто описвам всичко което съм видял досега или са ми казали. Мисля, че са достатъчно обсъждани в коментарите към клиповете ми във VBox7. В този списък пише и кой ми е пратил въпросното предложение/грешка.

Пуснато на 13 Март 2007

Пуснато на 14 Април 2007

    Качване на клипове

  • VAKANI13, bacebobi – Качва малки клипове и след доста време му казва, че са необработваеми. Трябва да се направи tutorial за това кои формати и кодировки се приемат и как може да се обработи едно клипче за да се покаже по-добре на сайта
  • За конвертиране на клипове – Camtasia (предложено от toni_77). Тази програма може и да записва видео от екрана, камерата или powerpoint презентация. Може и да прави всички тези неща едновременно.
  • Да може да се качват .flv файлове – много по-удобно е когато се свалят в този формат от нета.
  • Профил

  • В списъка на „Лични съобщения“ когато се натисне името на човека, който е пратил съобщение, не се отваря профила му, а съобщението
  • Личните съобщения да могат да се трият по много без да се отварят. Да се добавят папки, „изпратени“, местене и съобщаване за спам (darkblue)
  • При разглеждането на клиповете може да се сортира, но „по популярност“ не работи като хората. Как се сортират клиповете по брой разглеждания или по разглеждания/време?
  • Когато се гледа някой профил могат да се видят клиповете му според „Най-гледани“ и „Най-коментирани“. И двете сочат към едно и също нещо по-дата, каквото показва първата опция – „Виж всички…“
  • Когато гледам моя профил пак се вижда „Добави приятел“ – т.е. да се добавя като приятел. Не работи естествено, но не трябва да е там.
  • desi_pk – Да могат да се трият единични клипве от колекциите.
  • Защо има две категории приятели – тези които са ме добавили и тези които съм добавил? Не трябва ли когато добавя някой за приятел и аз да му ставам приятел?
  • Връзка с админите

  • VASKO_VASKO – Иска връзка с админите на сайта. По принцип може да пишат на пощата им, но на мен примерно не отговарят много. По-добре е да има knowledge base където да се задават въпроси и админите или модераторите да отговарят
  • darkblue – Отговорили ли са ми на въпросите? На писмата – не, но на първия клип писаха в коментарите и в блога
  • В блога на сайта да се пише по-често. Би било добре да се добавят коментари.
  • Гледане на клип

  • Скоростта
  • Когато се слага линк в коментара винаги отрязва последните 5-9 букви. Същото важи и за обясненията към клипа
  • LORDZED2 – Когато се пишат коментарите понякога показва, че коментара е писан преди „-4 мин.“ Има някакъв бъг в системата
  • Когато се отвори колекция, съдържанието може да се гледа като на телевизия – едно след друго. Опцията обаче не е толкова известна
  • Начална страница

  • В началната страница отдясно е малко объркано – смесени са линквете за
    потребителите и клиповете.
  • Понякога в горния край на страницата се появяват php съобщения за грешки (има снимка в клипа отдолу)
  • CALITARA – да има чат в началото. Напълно одобрявам идеята, макар че на някой може да им е досаден – за тях да може да се изключва.


Пуснато на 4 Май 2007

Освен това когато се променя едно мнение, което току-що си написал, ти показва, че мнението е написано от някой си bubole4ka. Когато се презареди страницата мнението не е променено.

Пуснато на 8 Май 2007

Открих и, че е доста трудно понякога да се влезе в сайта. Опитвал съм се по 30-тина пъти и не става. Всъщност изглежда получаваш правата да качваш и да гледаш профила си, но самия сайт не ти го показва. Когато отворите сайта след 30 мин. без да си затворил browser-а нещата се оправят.

Пуснато на 11 Май 2007

[tags]list, bugs, vbox7, suggestions, списък, проблеми, предложения, досега, клипове[/tags]

21 коментара

  1. Ами ще е добре,да се помисли и върху въпроса с клиповете добавени в „любими“,като съм добавил някой клип в „любими“,и след това изтрият този клип не ми се връща броя назад т.се искам да кажа колкото качени-толкова и добавени в любими.Аз сега вече си слагам моите.

  2. Ами добре е идеята да се споделят бъговете в сайта…
    а те не са малко!!!!!!

  3. Браво Юруков.
    Дано всичко което правиш (тези клипове и блога) да има резултат и бъговете в Vbox7 да станат по-малко.

  4. Така.В сайта проблеми колкото щеш.Да започна с качването на клипове.Преди време реших да кача Ghost Rider но понеже филма е 700МВ аз реших да го конвертирам в 3gp формат и филма се получи 97МВ.Пуснах го да се качва но след като се качи ми изписа грешка в която ми се казваше че конвертора на сайта не може да смени формата на клипа.Нека отбележа обаче, че когато решите да да качвам клипове над лентата за посочване на клип е записано:Позволени видео формати: avi, mpg, mov, wmv и 3gp.
    Друг проблем при качването е изходното качество на клиповете.Качих няколко клипа в wmv с перфектно за формата качесто, но конвертора на саита тотално е с извинение усрал качеството.Виждаики това си направих експеримент и на моя конвертор зададох качество 64kbps и изглеждаше доста по-добре.
    Има едно малко проблемче с колекциите.Когато влезеш в дадена колекция под бутона за търсене в дясно има опция Пусни на TV плеар.Когато обаче колекцията ти е на TV плеар няма начин да се върнеш към стандартния вид на колекцията.Също така когато си в TV плеар режим не можеш да влезеш в клипа.Ако разглеждаш колекция и ришиш чи искаш да добавиш клипа в Любими това е невъзможно.
    Също така би било хубаво когато получиш субщение да се появява извести в червена кутиика на главната страница както е на пример в тракерите и някои форуми.Сегашният начин е доста как да кажа, неправилен тъй като когато получиш субщение можеш да разбереш за него след дни по простата причина че е трудно забележимо box-чето с писмата.

  5. Аз искам да кажа, че се опитвам да качвам клипчета avi формат по 30MB и ми изписва че е прекалено голямо, а там пише: Максимално допустим размер на видео файла: 100MB

  6. Значи…
    Като кача клип ми пише, че до 30 минути ще се появи,
    а след като го кача минава цял ден, че и повече,
    и чак след това се появява!
    Друго – часовникът на сайта не е наред нещо…
    Или като се пишат коментари и на коментарите
    от последните 3-4-5 часа пише, че са пуснати или преди 51, или преди 58 минути…
    Което е кофти…

    А, и друго, може ли като се трият клипове, да се трият наистина,
    защото в любими имам клипове, които вече са неактивни,
    но не мога да ги махна, защото вече не съществуали… :/

  7. как мога да си изтрия регистрацията в vbox7 спешно ми трябва а никъде не го намирам 🙁

  8. може ли да ми пратите мода или на e-mail или на скайп vakkov
    Благодаря

  9. Както казах там не съм си играл да го довършвам. Ето го тук все пак. Препоръчвам ти да си вземеш обаче phpBB 3 – там може да си правиш собствени bbcode тагове.

  10. благодаря ви много а ето и един бъг от vbox7, който видях преди малко има грешка с броя на клиповете – съученик е качил един клип а изписва че има 0

  11. Тоя бъг го има от повече от година. Още от началото. На нито един списък не разчитай на бройката на елементите вътре – нито клиповете, нито приятелите, нито съобщенията. Просто не са го оправили.

  12. кой форум според вас е по – добър – IPB или PHPBB3, защото в момента съм с IPB и се чудя дали да не ложа PHPBB3

  13. hora HELP ME!!!vbox7 ne mi pozvolqva da ka4a klip vuv vbox7,kogato trugna da ka4vam opredelen klip mi izpisva nepodarjan format a ne moga da namerq nujniq avi,mp4 i t.n….Dr vapros mi e kak da ka4a klip ot dr sait vuv vbox7

  14. Намери си програма за прекодиране на клипове и го кодирай в друг формат. От друг сайт не знам дали работи функцията да се качва. Преди имаше един бъг и не знам дали да го оправили.

  15. Здравейте , що открих вашия блог на Yahoo , и установи, че това е наистина страхотно . Аз ще гледам за Брюксел . Аз ще оценят , ако продължи да пише по тази тема в бъдеще . Много хора ще се възползват от вашата писмена работа . Наздраве !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.