4400 по БТВ

the4400_s2.jpgЩе започнат да дават сериала по БТВ от 12 Август в 11 вечерта. Това въобще не ме учудва, защото сериала е станал супер известен като вече е в средата на четвъртия си сезон. Забелязал съм, че един сериал ако все още предизвиква интерес към третия или четвъртия сезон, значи има потенциала да остане така до десетия. А аз съм гледал доста сериали (ето ми ги любимите).

Интересно съвпадение е, че девета серия от четвъртия сезон ще се излъчва на 12-ти. Ако нямате намерение да гледате сериала, може да си свалите старите сезони и всички нови серии от арената. Линове може да намерите в статията ми за началото на този сезон. Така или иначе по БТВ най-много да дадат първите два сезона и то нарядко. А така може да изгледате цял един сезон за една събота и неделя, както аз направих.

Тъй като предполагам, че не знаете за какво става дума в сериала, ще се опитам да ви заинтригувам, без да разваля гледането. Тези неща стават ясни още в първите два епизода. В началото се появяват изведнъж от една топка светлина голяма група хора с точни брой 4400. Интересното за тази група е, че всички са изчезнали в различни периоди и различни части на света и нямат връзка помежду си. Още по интересното е, че всеки от тях има специална супер сила като телекинеза, виждане през времето и т.н. Скоро се разбира, че всичко това е дело на хората от бъдещето с цел да оправят цивилизацията ни днес, защото в тяхното време всичко се разпада.

heroes_banner.jpgМоже тази работа супер силите и хората от бъдещето да ви изглежда смешно, но почти всичко е основано на истински теории относно възможностите на нашия мозък. Много подобна теза се разисква в сериала Heroes, където обаче този феномен възниква естествено. Heroes, въпреки че има само един сезон, за мен е много по-добър сериал. И 4400 е доста интересен, а друго нещо което ми харесва в него е, че не представят идеалистична картинка за американските власти с цел пропаганда, а някак си по-„сивкава“ – искаме да направим добро, но не става съвсем.

Определено ви препоръчвам да гледате сериала. Ако не мислите, че не си падате по научна фантастика си помислете дали сте гледали Lost – в него също толкова научна фантастика.

[tags]4400, heroes, btv, сериал, бтв, сезони[/tags]

2 коментара

  1. Може пък и ти да имаш обяснение защо Гоце (както и всички останали агенти-демократи) до последно криха и отричаха съзнателното си сътрудничество на службите, след като сега твърдят, че се гордеят с „патриотичната“ си дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.