Аз, потребителят фанатик

fanatic-small.jpg Вчера прочетох тази статия на Дневник за потребителите фанатици – тези, които обожават определен продукт и го препоръчват на всички. Изглежда е по повод или е директен превод на статия в Brandchannel.

Това, за което се говори е, че има някой потребители, които са толкова фанатични, че са безценна реклама за компаниите. Наистина са прави – като се замисля аз самия съм такъв. Има няколко продукта и технологии, които като се споменат, ми светва една лапичка и започвам да бълвам аргументи, защо трябва някой да си вземе това. Ето ги горе долу по сила на фанатизъм:

Skype – viva la voip. Тази програма не бих я заменил за нищо. Остро критикувам останалите подобни и особено ICQ, защото ми е тровил живота. msn дори не искам да го пиша с главни букви. Единствено GoogleTalk съм му давал шанс, но отдавна не съм му обръщал внимание. Skype за мен е върха и го изтъквам на всички познати. Накарал съм поне 20 човека да го пробват, като на тях дори не им е хрумвало да говорят по нета. Използвам го редовно като основно говоря с нашите в България или чатя с познати. Имам винаги последната версия. Тествам всички бети и дори бетите на някой от добавките като PamFax. Знам всичките му недостатъци, но не ми правят впечатление. Направил съм дори специален раздел за него в блога ми.

Firefox – лисицата. За мен това е революцията над диктатурата на IE. Също както Skype, съм го препоръчвал на всички. Използвам го навсякъде и това е първото нещо, което свалям на чиста машина. Имам около 10 основни plug-in-а на всяка машина, като на лаптопа са около 30. IE го нямам на екрана или в start менюто.

Всичко свързано с bluetooth – Когато някой се оплаче за нещо свързано със свързаността на компютъра му, винаги предлагам bluetooth. С него може да се свърже практически всичко. Единствения проблем е, че настройки и драйверите са трудни на оправяне. Иначе съм чувал, че някой сървъри са ги свързвали така за да избегнат всичките кабелища. С достатъчно добра техника може да се стигне скоростта на нормалните lan връзки.

Мисля, че това са най-големите. Има и някой играчки и други подобни, но там положението не е толкова лошо като при тези.

[tags]firefox, skype, bluetooth, фанатичен, потребител[/tags]

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.