Бабе има най-бързия домашен интернет в света

Бихте предположили, че ще е някой геймър или шеф на голяма компания. Не – най-бързия интернет има една 75 годишна бабка в Швеция – 40 Гб. (гига-бита в секунда). Това означава, че може да си свали едно нормално DVD за секунда, adsl-broadband-cable-716-90.jpg ако разбира се сървъра от другата страна го поддържа. Представяте ли си какво ще е това ако му се пусне торенти!

Бабето е майката на Петър Льотфберг – легенда в тяхното интеренет пространство. По негови думи такива връзки могат да бъдат напълно достъпни за всички, ако телекомуникационните компании искаха да инвестират в такива технологии, а не да го удрят на печалбарство. А такива технологии има – нета на бабето е направен с нова технология за модулация на сигнала в оптичните кабели, което позволява транспортирането му пред 2000 километра без междинни станции.

А моя доставчик какво прави ли? Когато си поръчах не ми казаха, че ще е 6 Мб. и за толкова плащам. Като го пуснаха обаче се оказа, че месната разпределителна станция не поддържа повече от 3,2 Мб. (около 400 кило-байта в секунда.) Като се оплаках ми казаха, че ще го сменят „скоро“ и че няма да ми намалят таксата. Същото са казали и на едни съседи преди 2 години. И да се сменя все тая – тези са основния телеком и всичко минава през тях.

Искам и аз малко нетец от бабето. Pls.

[tags]швеция, най-бързия интернет, 40 Gb[/tags]

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.