Ден на майстора

Да, знам че е в Петък по принцип. Тук обаче става дума за мен. Днес показах, че съм син на баща си. Той трудно стои на едно място и все човърка и поправя нещо. Явно съм го хванал и аз. Покрай градинарството (тук и тук) обичам и да правя разни неща от дърво. В старото ми жилище бях си направил легло (или нещо подобно) и голям сандък за цветя.

Днес обаче става дума за нещо друго. През последните няколко дни парното започна да топли все по-малко. В Събота почти беше спряло като само 10 сантиметра в единият край бяха топли. Така в стаята стана супер студено. В първият момент си помислих, че се е насъбрал варовик и тъй като ми бяха казали, че трябва да се чука, хванах един чук и един час се опитвах да разчупя предполагаемият варовик вътре. После друг ме светна, че всъщност се е насъбрал въздух и това пречи на водата да изпълни радиатора. Имаше логика – на последният етаж сме и ако са правили някакъв ремонт, въздухът се е качил директно при нас. Проблемът беше, че никога не съм го оправял това и реших да не го пипам. Така или иначе домакинът е длъжен да оправя такива неща.

Домакинът днес обаче въобще не си вдигна телефона, което изглежда му е стандартна практика по думите на съседите. Оказа се, че има специален ключ, с който се отваря клапата в края на парното и от там излиза въздуха. Нямах инструмент, който да пасва, а дупката беше твърде тясна да използвам клещите. Потърсих из съседите дали някой няма такъв ключ, но не намерих. Накрая реших да пробвам сам. Едва днес. Там където влиза ключа има квадратна ос. Нямах толкова малък ключ, затова взех от ония шестоъгълните за завинтване на болтове. Набих го вътре като малко скапах единият му ръб. Завъртях го малко и въздухът излезе заедно с малко мръсна вода. Същото упражнение го повторих с останалите радиатори в къщата и всички работят на пълна мощност. Все пак ще трябва още ден-два докато се стопли къщата, защото е доста квадратура.



Друго, което направих днес, е да поправя това чекмедже. Предният панел беше паднал преди доста време и все не го оправях. Свързва се с останалата част с дървени дюбели (забравих как се казваха). За жалост нямам лепило да го залепя, както трябва по принцип. Затова зачуках малки пирони от двете страни, където влизат дюбелите. Пироните не се виждат, защото лицето на чекмеджето влиза изцяло с гардероба.



[tags]майстор, ремонт, парно, чекмедже[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.