Дойде зимата

.. и после пролетта. И после пак зимата. И после пак пролетта. Днес примерно е пролет. Навън грее слънце, а прогнозата за времето полудя.

w1.png

Скоро ще започнат и празниците. Всъщност за някои хора вече са започнали. Магазините са разопаковали коледната украса още преди седмица. Вече се продават шоколадови снежни човеци и дядо Мазовци. Коледните промоции са в пълна сила. Въобще рай за консуматора. Мислех си, че Коледа е само няколко дни. Май съм грешил. Вече е няколко месеца. След това започва някой друг празник. Поводи за реклама колкото искаш. Поне светлините са красиви.

pic_5494_t.JPG

[tags]зима, пролет, време, коледа, украса, празници, магазини[/tags]

4 коментара

  1. Да, най-сетне! Остана само и в Ямбол да завали сняг и всичко ще е супер 🙂

  2. Графиките/иконките за времето ми напомнят квадратчетата, в които по география ни караха да рисуваме съответния символ – облаче, слънце, дъжд… А Коледа от бързо отшумяваща зимна усмивка се превърна в протяжно занимание, което съвсем размаскира Дядо Коледа/Мраз и го превърна в тотален шоумен.

  3. Абсолютно, може да се види навсякъде. Така се губи цялата магия. И идеята, че трябва задължително да се купят подаръци прави цялото действие някак неприятно. На мен пък много ми се иска да се възстанови традицията за коледарите. Знам, че сега само в някой села ги има още. Всъщност това, което американците правят на Вси Светии е подобно, обаче там не пеят песни и всичко излиза като пладнешки обир. А от кога не съм виждал кукери! Толкова са яки тези неща. Защо ги няма сега?

  4. Защото се иска повече от желание – време, усилие, малко вяра в старите ритуали, малко интерес у публиката… Празникът излезе от този битов кръг, за да влезе в другия – голямото ходене по хипермаркети, пътуване някъде, където туризмът е „селски“, но няма коледари, а ТВ прелива от лъскави шоу-та, така че дори репортажно да ти показват коледари, лазарки, бабите на Бабинден – те вече изглеждат като измислени. За жалост. Преди много години прескачах огън на Сирни Заговезни:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.