Ех, Грънчаров, Грънчаров…

В отговор на статията на Ангел Грънчаров „Ех, Юруков, Юруков…“, написана във връзка с „Нека отговорим на Ayyildiz„.

Taка, любими ми дървен философе, така и така си си размърдал мозъчните клетки, дай да не им даваме да заспиват пак. Значи стъпка по стъпка искаш – добре.

Като начало ще цитирам онзи „Един българин“, който коментира статията ти: „…двете министерства са БЪЛГАРСКИ, Ангеле!
Ако и да са управлявани от турци, те са част от България. Защото България е много повече от две ВРЕМЕННИ министерства…“. Изключвам псувните по адрес на турците и мюсюлманите като цяло, защото не съм съгласен с тях. Към тази част обаче не мога да добавя нищо.

От гледна точка на държавата има два вида проблеми – външни и вътрешни. Вътрешните си ги оправяме вътре като се борим помежду си сякаш не сме една кръв. И българомохамеданите, и циганите , и българските евреи, и скинарите са българи. Външните неща ги оправяме като един народ и една държава. Не ме интересува кой стои отгоре на министерствата – той представлява България. Защо той е турчин – това питай твоя „сериозен политик“.

Та за атаката – тази група е хакнала официални български сайтове на правителството. Предупрежденията са към България, а не към ДПС. По чиято и да е логика, тази атака ще се сметне за виртуална форма на тероризъм. Аз мисля, че в този случай България трябва да отговори. Да, България като цяло. ДПС е вътрешен проблем. Това, че е в управлението е наша вина.

Защо мисля, че трябва ние да реагираме? Защото прокуратурата няма да може да направи нищо по въпроса. Може да се опита, но надали Турция ще съдейства. Още повече, че такава група трудно може да съществува без политическия чадър на някоя от многобройните фракции там. Не познавам хакери и не мога да се консултирам с никой от тях по въпроса. Не се интересувам от хакерство, затова най-доброто нещо което ми хрумна е спам атака към сайта ми. Според мен това ще е добър отговор.

За разлика от теб Грънчаров аз не отделям циганите и българомохамеданите от българите. Отношение като твоето е това, което ги кара да се обърнат към ДПС за помощ и подкрепа. България не е християнска, бяла, славянска и говореща само български държава. Свикни с мисълта.

И нещо за теб и за твоята логика. Причината да са хакнали тези министерства е, защото тях са успели. Някой от министерствата в България са стигнали го великия извод, че не им трябва да харчат пари за IT защита. Това го знам от първа ръка. Като нямаш фактите малко трудно е да мъдруваш, нали?

А знаеш принципа че хората, които не разбират от нещо го преподават. Какво да си мисля за теб като си го дъвчел 20 години.

5 коментара

  1. Юруков, вече го написах – от ответен удар полза никаква, това е една емоционална и необмислена реакция. Иначе по принцип споделям много от възгледите на Ангел Грънчаров, но не и този.

    Поводът да пиша пак е отново повърхностната и емоционална реакция, която те накара да напишеш това:
    „А знаеш принципа че хората, които не разбират от нещо го преподават. Какво да си мисля за теб като си го дъвчел 20 години.“
    Препоръчвам ти да погледнеш тази статия ) и продължението и (целият блог е страхотен). Може и на теб да ти хареса. Това е само една от страните на много обширна тема, която се надявам да оцениш.

  2. Мда, ако и много често Грънчаров да пише глупости, тука съм силно съгласен с него.

    Призивите ти за ‘отмъщение’ са точно виртуалният вариант на това, което е разпалвало кърваво насилие хиляди години наред през цялата човешка история от изобретяването на национализма насам. Щото преди това насилието е имало поне някакъв смисъл – грабеж, плячка ит.н., но след измислянето на национализма насилието става принципно -заради идеи.

    Което, от където и да го погледнеш, си е твърде гнусно.

  3. може би хакнати са „турските“ министерства защото там имат свои хора, които са „забравили“ вратите отворени, по принцип хубаво ще е да има разследване за причините

  4. Ех, Юруков, Юруков, в Кърджали да се заселиш дано,
    в Кърджали работа да си потърсиш дано,
    гяурин с гяурина ти ……
    PS Мнението е на българин от бъдещото българско Косово.

  5. Еми като си толкова недоволен от ситуацията в Кърджали – вземи и направи нещо по въпроса! Има си избори, инициативни комитети, дружества и т.н. Какво стоиш и псуваш пред компа?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.