Ето ме обратно

Нямаше ме около седмица в блогът. Причината е, че имах изпит днес и трябваше да залягам да уча. За изпита не ми се говори, но ето няколко неща, които насъбрах докато учих. Винаги когато уча си отделям по 5 мин. тук и там да видя някой сайт. Разсейвам се, но ми помага да не превъртя.

martinbanner.jpg Мартин Заимов. Новото попълнение на Блогосферата. Кандидатът за кмет на София си откри блог и по моето скромно мнение се справя доста добре за сега. Искрено му пожелавам да продължава в същия дух. Много харесвам Борисов като кмет, но си мисля, че и Заимов е добър кандидат. Поне от това, което видях и прочетох. Мисля, че една комбинация между тях двамата във властта на София би била доста успешна.

kvokvologo.gifАбе какво каза тоя? Научих за Неолог или, както се казва вече, КвоКво. Сайта е много приятно направен каталог с новите български думи и термини, които използваме в ежедневието си. Ако ви се е случвало някой да ви каже нещо и да няма никакъв смисъл в думите му, то по-добре погледнете тук. Или използва някой от многото лафове, или е прекалил с някоя трева или прахче.

tpsaid.png Колко тъпи хора има по този свят боже! Ето една наистина великолепна колекция от човешки тъпизми, недомислици и откровени идиотщини. Цитатите са разделени в категории и могат да ви накарат да се разсмеете от смях. Лично аз ти препоръчвам тези от съдебната зала. Естествено повечето идват от гениалната мисъл на американците, но какво да правим – тъпички са си.

logo_mainpage.jpg Светове от пиксели. Нарича се Pixelart – специфична компютърна графика, която се е зародила в ранните години на цветните монитори, когато пикселите са били огромни. Тогава този тип рисунки са били използвани в игрите и сега те вече са класика. Pixeldam и Pixelmoon са два големи проекта за създаване на цели градове от сгради, човечета, дървета и т.н. Доколкото знам имаме и българско участие в тях.

Просто обяснение на политиката. Представете си, че имате крава – как ще се отнася с вас системата. Точно това е обяснено тук. Смешно е, но е и много вярно в същото време.

Velvet Pony. Това е блогът на един приятел, който учи английска филология. Мисля, че това е бил първия му и последен пост. Интересен е да се прочете обаче.

contributors.jpgНай-нужното за Ubuntu. Много полезен сайт. Е, ако използвате Ubuntu разбира се. Почти всичко там трябва да се сложи. Интересното е, че много от тези неща ги има и в регистъра на
Ubuntu, но като не знае човек коя е по-добра е трудно да избере. Пък и описанията често съвсем не са разбираеми. Затова този сайт е толкова полезен.

mathieu.png Как да нарисуваш матрицата. Когато се снима един филм, пейзажите трябва да бъдат нарисувани от някого. В някой случаи става дума и триизмерна графика, като например подземния док, а който трябва да се придаде живот. Точно това прави Матю Рейнълдс. На сайта ми ще видите пейзажите от филми като StarWars, King Kong, The Day After Tomorrow, Lord of the Rings и т.н. За повечето картини, или matte, както явно е термина, може да се види междинните версии.

[tags]изпити, сайтове, Мартин Заимов, Неолог, КвоКво, kvokvo, идиотизми, Pixelart, Pixeldam, Pixelmoon, политика, Velvet Pony, Curunir, Ubuntu, matte, филми [/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.