Евроизборите

БББ и Герб на ЕвроизборитеМного се изговори около тези избори, но нали така е с всички избори. Забелязах обаче, че тези конкретно бяха някак пренебрегнати от партиите. Сякаш не искаха да си дават много зор, не искаха да си показват рогата, нямаше достатъчно „дарители“ за кампаниите или просто смятаха, че не са толкова важни. Аз лично смятам, че е последното. И останалите важат, особено това за парите, защото никой интерес не е директно зависим от правата на евро-депутатите. Обаче основното беше, че дори и политиците ни не разбраха, колко са важни изборите. А какво се очаква за хората. После се чудим защо толкова малко гласуваха.

Имаше една партия обаче, която водеше активна кампания. Това само по себе си не говори нищо, освен че наистина искат да спечелят, но имайки в предвид, че Турция я финансира, можем да си вадим изводи. Просто Турция иска да има влияние, макар и малко, в евро-парламента. От край време действа на българската сцена, а европейската и е толкова по-важна.

Когато обявиха във вечерта на 22-ри, че ДПС са спечелили, стигнах до извода, че фактически печелят ГЕРБ. Не на изборите, а от самия ефект. Струва ми се, че сега хората ще се стреснат и ще гласуват повече и на идните избори и на парламентарните, защото никой не възприемаше идеята, че ДПС може да спечелят. А те спечелиха – за 7-8 часа. В 5:30 сутринта обявиха, че ГЕРБ са получили най-много гласове, а БСП се сгромолясаха. Това според мен ще остане в настроенията на хората и ще има повече наказателен вот за ДПС и БСП и повече положителен за ГЕРБ и (за съжаление) за АТАКА.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.