ГДБОП атакуват Люлин

Поправете ме ако греша, но ГДБОП нещо много избирателно започнаха да атакуват т.н. „интернет пирати“. Сега изглежда са атакували офиса на Люлин Нет и за иззели куп сървъри и са разкачили нета. Интересно ми е дали последните могат да осъдят държавата за пропуснати ползи от това, че клиентите им са нямали нет, както и да разрушено имущество. Не знам дали са успели да открият пиратско съдържание в сървърите. Знам обаче, че един от най-големите ъплоудъри на филми и музика е мрежата на държавната администрация. Има страшно много служители, които си свалят торенти на работа. Щом това се толерира, значи тези акции са нищо повече от политически инструмент. Затова ето и съобщението на шефа на Люлин Нет и кандидат кмет за Люлин, Андрей Георгиев:

Източник: арената, дневник

[tags]люлин нет, пирати, торенти, кация, нсбоп, интернет[/tags]

4 коментара

  1. на мен не ми спря нет-а – във 2ри съм на Люлин, браво за скоростите… А то за поръчките си се знае според мен….

  2. дори да е избирателно, най-важното е имало ли е нелизензиран софтуер или не, ако е имало, значи просто е нямало право да използва точно тези компютри и програми за дейността си, по всичко изглежда, че е имало, иначе защо Андрей не показва закупените лицензи, така да се говорят празни приказки и да се обвиняват невидимите сили в някакви заговори е най-лесното, но освен пред пъпчасалите пубери на арената, в съда няма да минат. А че е имал някакви шансове за кмет на Люлин си е жалко да говори :)))

  3. Съжалявам, но не намерих друга по-подходяща статия, под която да сложа коментара си. Все пак едно вече позабравено събитие, случило се преди две седмици, все още ме изпялва с гняв.

    Става въпрос за акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура, проведена на 20 април 2016 г. и насочена, представете си, срещу служителите на Фонда за лечение на деца. Нарочиха едни хора за организирана престъпна група, закопчаха абсолютно всички 8 служители на фонда, направиха ги вкупом виновни до доказване на противното.

    Шумя се 2-3 дни доста и сега е тихо. Дори нарочната петиция (http://www.peticiq.com/signatures/otvoreno_pismo_fond/) в защита на екипа на фонда едва е събрала 1600 подписа.

    Какво става с нас, хора? Защо толкова лесно започнахме да се проваляме на тестовете за търпимост? Нямаме време или просто не ни дреме?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.