Градската гора

Отивахме на гости и видяхме следната твар на улицата. Беше късно – някъде към полунощ, а наблизо имаше една шумна компания, която току-що беше излязла от близкия бар. Тази улица не е много осветена. Намира се близко до университета, но тъй като парка е от другата му страна, въобще не мога да си обясня как животинчето се е престрашило да стигне чак до тук.

cimg0015.jpg

cimg0016.jpg

cimg0019.jpg

Тази случка ме накара да се замисля за това колко вредим на природата и как унищожаваме естествената среда на тези диви животни. На този етап ако някой си мисли, че не сме фактор в природата, трябва да е чист идиот.

Докато си мислех това на следващия ден отивайки на работа, с един куп електронни джаджи по мен возейки в метален автобус движещ се на бензин из бетонния ни град, където дърветата и зелените площи са само илюзия за природа. Много кофти чувство наистина. Все едно бях риба в скафандър, която се разхожда по сушата. Задушава се човек в един момент.

[tags]таралеж, животно, град, снимки, природа, хора, бетон[/tags]

7 коментара

  1. Не бих искал да поучавам, но може би трябваше да го върнете в парка.
    Там вероятно е бил само на часове от това да загине, а 10-тина минутки отклонение би трябвало да се изплатят с живота му.
    Естествено човек не може да спаси света, така че е въпрос на гледна точка.

  2. Може би щеше да е по-добре, но като се има в предвид в какво състояние бях тогава, май е по-добре, че не съм го пипал.

  3. Абе не съм много сигурен че е било добра идея да го местиш. Не съм експерт по отглеждането на таралежчета, разбира се, ама все си мисля, че „дивите“ животни, които живеят в градска среда, са се приспособили. Нищо чудно въпросния мъник всяка вечер да излиза да търси остатъци от храна от близкия бар. А и въпросните почерпени компании като нищо го хранят 🙂

  4. Не, че си търся извинение, но може и да си прав. Освен това кой знае как ще го стресирам ако тръгна да го разхождам в якето си.

  5. Aз смятам, че глада и студа са го накарали да стигне до бара. Възможно е да е бил домашен и в един момент стопаните да са изхвърлили в близкия парк. Знам, че таралежите най добре се чувстват в гората.

  6. Ух ты, классно, ежик прямо на улице.. Да, в наших мегаполисах такого не увидеть. (

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.