Грешки при инсталиране на Glubble

В Четвъртък писах за един много интересен plug-in за Firefox – Glubble. Целта му е да се ограничава достъпа на децата до вредно съдържание в мрежата и, както отбеляза Stefan, да ги насочва към полезно такова. Родителите също могат да обменят настройки и опит за да си помагат един на друг.

pup_up_error_firefox_install.gifСрещат се обаче проблеми с инсталирането на програмата. Stefan писа, че му излязло съобщение за add_ons_glubble_no_settings.gifгрешка и че добавката не работела след това. Писахме и двамата във форума на добавянето и ще видим какво ще отговорят. В последствие аз пробвах да инсталирам добавката и също ми излезе съобщение, но друго. По-същия начин добавката беше неизползваема и я махнах. Вдясно има снимки от това, което ми се показа. Ще пиша и за това във форума им.

[tags]glubble, firefox, add-ons, install, error, грешка, инсталиране, parental control[/tags]

9 коментара

  1. Благодаря още веднъж за съдействието.
    Тук – е описано много подробно какво трябва ад се получи. Помислих си, че проблемът е с българския Firefox. Инсталирах английския, но разширенията си ги намери и пак дава този проблем. Най-интересното тук е създаването на Glubble светове.

  2. Много добро описание, благодаря. Искам да си го инсталирам дори и само да видя как работи. Надявам се, че във форума ще отговорят защо се получава така. Предполагам, че може да си пречи с други добавки в лисицата. Ти какви използваш ако не е тайна?

  3. Аз използвам доста от разширения за Лисицата – е, може да ги изключа всичките, за да разбера от кое е. Все пак glubble е в бета стадий – официално ще се появи през октомври. Дано авторът й успее да реши проблема

  4. Прав беше, проблемът е в някое от разширенията. Изключих всички и оставих само Glubble -тръгна си така както бе описано в картинките. Утре търся кое разширение е предизбикало конфликт. След създаването създадох свой Glubble-слят с деца и помощник, ще трябва да се види как се споделят колекции от сайтове – пишеше го някъде из сайтовете.

  5. Установих, че конфликтът идва от разширението Wizz RSS News Reader. След като то се изключи, всичко тръгва без проблеми.

  6. Възможно е, но аз го нямам това. Трябва грешката да идва от определена функция в други добавки. Тъй като на мен ми излезе друга грешка, предполагам, че Glubble си пречи с повече от една добавка. Ще пробвам скоро да изключа един по един add-on-ите и ще видя с кой от моите си пречи.

    Писа ли го това във форума им?

  7. Не, защото трудно се справям с английския. Ако искаш, насочи ги.

  8. Пуснах коментар във форума им:

    Изглежда обаче имат доста проблеми и то по-сериозни от нашите. Един тук му се е скапала мениджъра за пароли (Roboform) и той вече не намирал лисицата:

    Изглежда трябва да вминаваме какво си инсталираме като добавки. Чувал съм за такива несъответствия и дори на повечето добавки си пише с кои имат конфликт. Glubble обаче е много сложна и още не тествана добака, която поменя целия достъп към firefox. Нищо чудно, че имат такива проблеми. Ще изчакаме да излезе от бета, а до тогава е по-добре да не се инсталира на стандартния ви Firefox. Ако някой иска да го пробва, бих препоръчал да си исталирате firefox на друг акаунт и там да сложите glubble. Така няма опасност да загубите данни и настройки. Това важи и за всички бета версии, които използвате.

  9. Ian Hayward от Glabble отговори на едината тема. Писа, че са очаквали несъответствия с други добавки, затова и glubble ще бъде в бета до началото на зимата тази година. Каза, че ще видят какво точно причинява проблема и вероятно ще пусне съобщение тук по темата (на английски най-вероятно).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.