Идея за Тролей 1

Веселият шофьор

Тролей 1 на Петър Чернев

Трябва да се направи нещо за този тролей. Нямам предвид пари или акции. Имам в предвид арт инициатива. Шофьорът изглежда иска да остави следа след себе си, да направи денят на хората по-добър. В Московското метро бяха направили изложба в един вагон. Вярно, че се събираха по-малко хора покрай картините, но идеята беше друга. Мисля, че нещо такова ще пасне на тролея. А защо и да не превърнат самият тролей в картина и произведение на изкуството. Може да се даде на някой дом за сираци да го изрисуват с детски рисунки. Средствата ще се съберат от дарения.

Знам, че управата е изчистила украсата в тролея заради правилата, които трябва да се спазват. Една такава арт-инициатива обаче ще им повдигне рейтинга сред хората, а бога ми имат нужда от това. Не могат да си позволят нови тролеи и дори да боядисат старите като хората. Ако искат да го преглътнат по-лесно, нека да го възприемат като безплатно боядисване. На пътниците обаче ще донесе много радост.

Не се опитвам да давам идеи да се комерсиалзират добрите отношения на Петър Чернев с клиентите му. Смятам обаче, че когато нещо добро бъде започнато от един човек, то то трябва да се подпомага. Мисля, че тази идея е добро начало.

[tags]тролей 1,Петър Чернев, градска, легенда, софия, транспорт, арт, проект [/tags]

4 коментара

  1. Моята статия на тази тема се казва „Чичо Пепи в шарения тролей“:) За него са правени репортажи, преди време. Но този тролей е сред малкото обществени места, по подразбиране неуютни, а с малко желание – направени усмихнати. Наистина е страхотно. Този човек е живо доказателство, че с мерак можеш да накараш околните да се замислят върху крайно недружелюбната ни и намусена среда… Какво предлагаш?

  2. Добри са идеите. А как ще вземем тролея?:):)
    И на Пепи няма ли да му е скучно в един нов и стерилен тролейбус? Трябва да го издиря този човек отново… или просто да попадна на него, защото се возя с 1-цата.

  3. Еми за тази работа трябва да се говори с управата на градският транспорт. Очевидно няма да стане в редовният транспорт, защото тогава ще е много тъпкано. Според мен трябва да се пусне извънредна линия в рамките на един ден, за която да се купуват специално билети. Мисля, че това е по-разумно.

    Другият вариант е да се промени разположението на седалките вътре в тролея, като едната стена се освободи и да може да се сложи постоянна експозиция.

    А за изрисуването на автобуса, надали ще има такъв отпор. За всичко обаче трябва да се мине през управата, но и да има солиден медиен натиск и да се постави идеята пред общественият интерес, за да имат причина да го приемат. Иначе инертността им ще развали всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.