Избегната е терористична атака в Германия

05terror395.jpg

Днес съобщиха [spiegel nytimes], че са заловили трима души, които са планирани удари срещу летището във Франкфурт и американското военно летище в Рамщайн. Единия е от Турция, а другите двама са немци приели исляма. Предполага се, че свързани с Ал Кайда и са тренирани в лагери в Пакистан. Намерили са планове на летищата и достатъчно материали за изработка на бомба еквивалетна на половин тон тротил.

Представете си това колко е мощно. Искрено се радвам, че са ги хванали, защото Франкфурт ми е на 30 километра и не мога да си представя какъв ад щеше да е. Да не говорим за това колко души ще си отидат. Летището е супер натоварено, тъй като е най-голямото в Германия и третото в Европа – всяка минута излита или каца самолет.

Освен това щеше да има невероятно напрежение към чужденците. Щеше да има проверки, полицейски блокади, а може би и бунтове от страна на мюсюлманите. По време на атентата в Испания бяха открили връзка в Darmstadt – градът, в който уча. един от съучастниците преди да го хванат е живял на същата улица като едни познати българи.

02766409_400.jpg

05frankfurtms650.jpg

[tags]frankfurt, terrorist, terror, ramstein, germany, airport, терористи, франкфурт, рамщайн, летище, ал кайда, пакистан[/tags]

2 коментара

  1. Яко, тайният полицай на последната снимка е с жилетка „Rock im Park“ и черепче.

    Но сериозно, да не се паникьосваме. И ония дето уж щеха да взривявят влаковете бяха сложили една газова бутилка, 2-3 бутилки бензин за грил и будилник в един куфар. А кажи това как ще гръмне?! Не че нямат някакви злонамерения, но нарочно се надуват нещата, за да се уплашат хората и се навият на тоталното наблюдение. Вж. Бундестройанер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.