Jajah – счупете си skype хедсета

jajah_noheadsetcom.gif

Това е едното мото на тази интересна интернет услуга – Jajah. Това, което правите е просто да въведете своя и телефона на приятеля си и да натиснете „Обади се“ и след малко телефона ви ще позвъни. Като вдигнете ще изчакате и приятеля ви да вдигне и ще говорите. Идеята е,че всичко минава през voip и е по-евтино ако се обаждате в друга държава. Има и по-евтини начини, но те твърдят, че качеството е много добро.

Като се замислите всичко това много напомня на SkypeOut – обаждате се на който си искате, където си искате на евтини цени. Анти-рекламата, която правят Jajah на Skype обаче е, че нямате нужда от инсталация, хедсет и можете да влезете отвсякъде да са пуснете такова обаждане на страницата им. Затова и мотото им е „Ако сте харесали Skype, ще се влюбите в Jajah“ и призовават хората да си счупят skype хедсетите. Даже си имат специален сайт, в който потребители показват клипове на това.

Идеята им е да създадат впечатление, че едва ли не „освобождават“ хората от някакво бреме. Оприличават хедсета на вериги, с които сте вързани към компютъра. Не знам дали skype ще отговори или просто няма да им обърне внимание. И в двата случая skype са твърде крупни, за да ги повлияе една такава малка реклама.

Изглежда имат и добавка към Firefox – същата като тази на Skype – с която се появява бутон до всеки телефонен номер на всяка страница за да можете директно да му се обадите.

[tags]jajah, skype, no-headset, voip, мобилна, телефония, скайп, обаждания, евтино[/tags]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.