Какво толкова не и харесваме на България

Ето директно от началната страница на Zamunda.net.

zamundanet.png

Интересно ми е, че 9% са казали, че ги дразни беззаконието. 9%. Точно в Замундата. Torrent тракър. Схващате накъде бия.

Интересно ми какво мислят читателите на моя блог. Затова пускам тази анкета за да открием. Намалил съм точките до 5, които според мен са по-обобщаващи. Всеки може да си даде гласът, като няма нужда от регистрация.

[poll id=“4″]

[tags]България, замунда, гласуване, харесвам[/tags]

2 коментара

  1. Една малка забележка: според мен, причината за постоянното оплакване на българина е тоталното му безхаберие, така че тези две точки са синоними в някакъв смисъл и може при тълкуването на резултатите да се вземе общия сбор от гласувалите за тях.

  2. Не съм съвсем съгласен. Всички тези варианти, заедно с избора в анкетата на Замунда са симптоми на едно и също заболяване на държавата. Безхаберието у хората позволява на престъпниците да вършат всичко необезпокоявани. В това число включвам и сивата икономика, корупцията и т.н. Хората просто им дават да минат метър на принципа „Могъл – откраднал е.“ Това е мислене от времето на комунизма, което фактически е било големия му проблем – всичко е общо, значи не е на никой.

    Вечното оплакване от друга страна е липсата на желание човек да поеме отговорността за действията/бездействието си и да направи нещо за да подобри животът си. Това се среща в много сфери на живота и в актуалния случай – при учителите днес.

    Двете неща наистина са свързани, но кое не е. Така могат да се свържат всички такива опции. Въпросът е кое от тях хората намират за най-вредно, ако въобще ги дразни толкова. Мен лично тези неща не ме дразнят или пречат толкова и мисля, че са само моментен проблем, който скоро ще се изчисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.