Кариери.bg с видео конкурс

В Кариери.bg са започнали конкурс за web видео журналисти. Доколкото разбирам искат да въведат видео обяви в сайта си и имат нужда от някой професионалист (или близко до това) да ги прави. Един конкурс е прекрасна идея за намиране на таланти. Задачата е проста – снимайте каквото и да е и им го изпратете. Добре ще е разбира се да покажете какво можете с камерата и в монтажа, за да ви оценят. Изпратете клипът в .swf или .flv формат заедно с биографията си и стискайте палци. Сигурен съм, че щом го искат с такъв формат, непременно ще го сложат на страницата. Ето и самият клип:

Аз лично бих им препоръчал един мой познат, който учи създаване на медия (буквален превод от media production 🙂 ) в Darmstadt. Ето един негов кратък филм. Всъщност тук има доста българи, които учат същото. Ще пиша съобщение във форумът ни, пък може и някой да се заинтересува.

[tags]karieri.bg, кариера, работа, конкурс, видео, обява[/tags]

5 коментара

  1. Много хубаво, че ще помогнеш. Една от целите е да се намери човек, който да снима лицата в Pro:file – а те понякога могат да бъдат доста стегнати 😉

  2. Мисля, че разбирам какво се търси, но не е добре обяснено в клипът. Май това подчертава, че ви трябва някой да ги снима. 🙂

    Доколкото виждам ви трябва повече от един човек, който да започне видео секция към сайтовете ви. За Капитал и Дневник това биха били видео от събития из България. Сега има много добри снимки, но май искате да започнете репортажи във видео блог.

    За Кариери е малко по-интересно. Щом искате да започнете видео обяви, то този човек трябва да отива при компаниите, които са публикували обявата и да ги снима. Ще е добре да се подготви предварително с това, кое трябва да се покаже и как за всяка компания, да изправи въпросник към компанията и съвети какво трябва да се изтъкне. Хубаво е да прегледа обявите в ония сайт, който дадохте за пример.

    Обаче наистина трябва повече от един човек, защото всичките тези задачи няма да могат да се изпълнят от един. Особено частта за видео репортера. Освен ако не трябва само да заснема на интервюта.

    Поне аз това разбрах от рекламата.

  3. Да, аз ти казвам с какво основно знам че се занимаваше този човек досега. Иначе съм напълно съгласна,че ако трябва някой да прави „кратки филмчета“, „профайли“ и други – един човек не е достатъчен.

  4. Интересува ме актуална ли е обявата и ако да къде да изпратя CV-то с материалите, които съм снимал?

  5. Ами в клипът горе го има адресът. Май най-добре ще е да питаш там. Самата обява е свалена от сайта им, което е странно. Или са намерили хора вече, или много малко са се явили. Вторият случай е благоприятен за теб, а ако първият беше верен, ме съмнява да махнат обявата току така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.