Kлавиатура-дъга

luxeed_1.jpg

Не, това не е поредната светеща клавиатура. Това е новата играчка за маниаците, които прекарват часове в нета. Тази клавиатура не само може да свети в различни цветове, но всеки от бутоните може да се осветява в различен цвят. Може да си правите анимации, ефекти, иконки и подобни. Може бутоните да светят само като ги натискате. Ето тук е промоционалният клип.

luxeed_6.jpg

Тази клавиатура е интересно продължение на светещите клавиатури, които сами по себе си не са новост. Опасявам се обаче, че клавиатурите и мишките като цяло са на изчезване покрай тенденцията да се използват все повече екрани с докосване. Дори не се съмнявам, че съвсем скоро ще се появят лаптопи само с виртуална клавиатура. Вместо с мишка, ще може да се контролират обектите по екрана с ръце. Вече има такива разработки и е въпрос на време да станат широко достъпни.

luxeed_7.jpg

[tags]клавиатура, светеща, икони, играчка, цветове, шарена, анимации, ефекти, дъга[/tags]

4 коментара

  1. О да! Това си е фантастика. Виждал съм го това на живо, но не съм писал на него. Ще ми се обаче да я бяха направили безжична. Примерно с infrared или bluetooth.

  2. Моят фаворит пък е клавиатурата на Art Lebedev, която има по един малък дисплей на всеки клавиш и съответно всеки клавиш може да се препрограмира какво да показва! Е, цената е леко притеснителна – само 1256.86 €

  3. Е това не ми беше хрумвало. Много хитро нещо. Не ми беше хрумвало. Въпреки, че като се замисля сега – за тази цена мога да си купя екран с докосване, да го тръшна на масата и да пиша на него. Само трябва да си взема някоя от онея виртуални клавиатури и съм готов. Мога да се обадя на Джеф Хан да ми хвърли техните играчки. Скъпичка си е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.