Линковете днес

Ето някои интересни линка, които съм намерил през последните две седмици.

Започваме с интересен начин за добиване на енергия от вятъра. Както знаете по принцип се използват ветрени мелници, които произвеждат сравнително много ток, но изискват и много силен вятър. Тази разработка може да работи и на лек бриз и е достатъчно ефективна за да захранва крушка или радио. Освен това е 10 пъти по-евтина (и лесна) за производство.

frayne.jpg

Източник:

Ето и един доста пълен списък с полезна информация, frameworks, демота, готови кодове, инструменти и тем подобни на тема AJAX. Някои от тях ги използвам отдавна, но имам намерение да погледна другите – може да се окаже, че са по-добри.

Източник:


Някои красиви и в същото време ужасяващи снимки на ядрени експлозии.

tn.jpg

Източник:

Ето го и блогът на т.н. Dieburgteam. Това са група от наш’те, които живеят в градче на име Dieburg, което е близо до Darmstadt (там където аз живея и където е университета). Всичките са луди и всичките трудно можеш да ги видиш извън Dieburg. Сами ще видите от блогът им. Като малък пример ще дам статията Кратка Илюстрирана История на Dieburg

Източник:

Не ви препоръчвам да отваряте следният сайт ако сте на IE. Всъщност отворете го. Непременно. Тогава ще разберете защо ви съжалявам, че не сте на Firefox или някой друг нормален браузър.

Източник:

Ако играете много на миничките (aka Minesweeper), този трейлър е за вас. Това е кратък филм създаден по идеята на тази игра и е наистина великолепен като изпълнение.

minesweeper.jpg

Ако сте ядосан на шефа си или просто ви е тъпо на работа, може да пробвате следната игра. Целта и е да откриете 17 неща в офиса си, с които да претрепете шефа от бой. Предупреждавам ви да не показвате това на шефовете си, защото може да го възприемат като намек и то сериозен. Няма да ви показвам снимки тук, защото не са приятни.

Източник:

Списък с важни новини (за американците де), които са били цензурирани от американските медии.

Източник: http://greatreporter.com

[tags]линкове, интернет, интересни[/tags]

8 коментара

  1. Като гледах видеото за „вятърния генератор“, първата ми мисъл („помислена“ на доста висок глас) беше „Хитро копеле!“ (с вложен много респект в определението). 😆

    Не знам дали си виждал това:
    Design For the Other 90%

    Едно време се канех да пиша пост за това изложение, но музата нещо избяга. Пък и какво друго можеш да направиш, освен да преразказваш като идиот?

  2. Е не си прав – не само да преразказваме. Първо това са идеи, които ако се разпространят, могат да помогнат на много хора. Второ, може самите ние да ги изпробваме.

  3. Ани, по-добър spell check от тебе няма. 🙂 Благодаря. Това наистина много го бъркам.

    А впрочем някой може ли да ми преведе spell check на на български, че ме дразни да използвам английски термини.

  4. Проверка на правописа, например. А в горния случай наистина масово се правят грешки, не знам защо. Ако е в мн. ч. – не може да завършва на Й. Някой линк – някои линкове – виж, че не е никак сложно.

  5. Благодаря 😉

    Всъщност, в началото можеш да кажеш така:

    Ето няколко интересни линка, които съм намерил през последните две седмици.

    или:

    Ето някои интересни линкове, които съм намерил през последните две седмици.

    …Но не съм сигурна, че можеш да кажеш:

    Ето някои интересни линка, които съм намерил през последните две седмици.

    😉

    Така или иначе, мерси за корекцията за „някоЙ“!:)))

    Добро начало е! 🙂

    (Ако много съм ти дотегнала с поправки, яяяя вземи изтрий този коментар;-)

  6. Мира, аз правилото го знам. Проблемът е, че автоматично го пиша грешно по някаква причина. По принцип си чета статиите след това, но гледам за смислови грешки, тафтологии и пропуснати думи. Губят ми се правописните грешки. Пример за това е, че четири месеца заглавието на сайта ми беше „Юруков наживо“. Затова ме кефи като някой като Ани ме поправя, защото ме спасява да не изглеждам тъпо. Все пак правописа е много важно нещо и съжалявам, че в училище съм наблягал на математиката повече. Впрочем ако видите как пък пиша ръкописно, ще ви стане лошо. Като доктор с 30 годишен стаж.

  7. Ами явно трябва да поработиш върху автоматизма. 🙂 Като с пресичането на ЖП линия – спри, брой до три, съществителното погледни и ако е в мн.ч. – просто И сложи. 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.