Мис Арабски Свят 2007

Ето това е знак, че арабския свят е започнал да попива нещо от западния. Дали това е добро или лошо е друг въпрос. На мен ми е интересно обаче по какви критерии са били оценявани участничките. В Европа се набляга на фигурата, общуването и донякъде характера който се показва. Там предполагам, че пак наблягат на красотата, но най-вероятно се ограничават до лицето, защото както ще видите по-долу повечето са с прикрити тела. Въпреки това повечето са с открити коси и прилепнали дрехи, които малко или много издават даденостите им. Аз лично не харесвам победителката, но все пак стандартите за красота в различните култури се разминават в известна степен. Като доказателство вижте победителките в конкурсите в Африка. Ето и снимките на участничките:

(победителката е най-отдолу и можете да използвате стрелките от дясно за да минавате от снимка на снимка)















И победителката:

[tags]miss arab world 2007, arab, мис арабски свят 2007, конкурс, красота[/tags]

11 коментара

  1. По победителката личи, че не са особено умели в грима… Тая лъскавина на лицето всеки гримьор би трябвало да я премахне лесно. Или пък гримирането е забранено?

  2. Ми като гледам очите – имат грим. Обаче верно е бая нескопосан…

  3. Победителката е от Бахиам, което си нямам никаква представа къде е и дали се пише така – превеждам го направо от английски. За гримът не знам – наистина изглежда тежък, но доколкото знам това си е традиционно за тях. Ливанките изглеждат доста добре.

  4. Поледителката не е особено красива, но така е по всички конкурси по света , но там поне се надявам, че е по честно от българските конкурси по красота.

  5. Не е много красива, дори типично изглеждащи от персийкия залив има доста красиви. Но то така е винаги с тия конкурси.
    В някои старни има много вещи в гримирането, но по принцип се предпочитат силно подчертани очи.

  6. Във всяка страна има различни стандарти. Ето примерно какво се възприема за еротично в югозападна Азия:

  7. @Longanlon – алоооооо ти много ги разбираш май а ?! я си гледай работата хубаво си е момичето какво търсиш по вола теле…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.